Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δραστηριότητα: η ιστορία του αστεριού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δραστηριότητα: η ιστορία του αστεριού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δραστηριότητα: η ιστορία του αστεριού
Εισαγωγή: Τα αστέρια είναι τόσο όμορφα στον ουρανό. Ακτινοβολούν και λάμπουν. μπορούμε να τα δούμε αλλά δεν μπορούμε να τα ακούσουμε. είναι τόσο γαλήνια και ειρηνικά, Κατόπιν διαβάσαμε μια ιστορία όπου μια οικογένεια ειρηνικών αστεριών στον ουρανό κατέβηκε να βοηθήσει δύο παιδιά που καυγάδιζαν. Το φιλικό αστέρι, το ατρόμητο, το γενναίο αστέρι, το αστέρι του γέλιου, του σεβασμού, το αστέρι της υπομονής και το αστέρι της αγάπης, το αστέρι βοηθός, το προσεχτικό και το ήσυχο αστέρι μοιράστηκαν τα μυστικά τους με τα παιδιά. Το κάθε αστέρι έστελνε τις δικές του ιδιότητες στα παιδιά.

2 Τα αστέρια επέστρεψαν στον ουρανό και υποσχέθηκαν στα παιδιά ότι θα είναι πάντα φίλοι.
Θέσαμε δύο ερωτήματα προς προβληματισμό στα παιδιά. –πιστεύεται πως τα παιδιά και τα αστέρια συναντήθηκαν ποτέ ξανά? -πιστεύεται πως μπορείτε να γίνεται τόσο γαλήνια κι ευτυχισμένα και γεμάτα αγάπη όπως τα παιδιά-αστέρια?

3 Ακολούθησε συζήτηση στην ολομέλεια όπου τα παιδιά μοιράστηκαν, ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα. Θέσαμε προς προβληματισμό: Μία από τη σημασία της ειρήνης είναι να έχεις καλά αισθήματα μέσα σου. ποιός μπορεί να μου πει σχετικά με ένα αστέρι ειρήνης που είχε καλά αισθήματα μέσα του? Μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα παράδειγμα? Κατόπιν είπαμε στα παιδιά: εντάξει για μερικά λεπτά ας γίνουμε όπως τα αστέρια της ειρήνης. χαλαρώστε το σώμα σας και καθήστε ήσυχα…. τόσο ήσυχα ώστε το μικρό αστέρι μέσα σας να μπορεί να λάμψει ζωηρά. Είναι ένα πολύ γαλήνιο κι όμορφο μικρό αστέρι που λάμπει με το φως του και φέρνει σιωπή και αγάπη μέσα σε αυτή την αίθουσα…. ωραία… Ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν μια εικόνα σχετικά με την ιστορία του αστεριού.

4 Φτιάξαμε τα αστέρια της ειρήνης και γράψαμε όπως μπορούμε τα ονόματα τους

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 Φτιάξαμε τον ουρανό με τα αστεράκια της ειρήνης

19 Το τραγούδι μας Είμαι ένα αστέρι ειρηνικό , ναι είμαι!
Όταν νοιαζόμαστε μαζί, όταν μοιραζόμαστε μαζί είμαστε αστέρια ειρηνικά, ναι είμαστε!

20 -δεν χτυπάω τα παιδάκια
Εσωτερική γαλήνη! δραστηριότητα: θέσαμε το ερώτημα στα παιδιά: τι σημαίνει νιώθω γαλήνη μέσα μου? Τα παιδιά είπαν: -δεν μαλώνω -δεν είμαι θυμωμένος -δεν έχω πρόβλημα -δεν κλαίω -δεν κάνω φασαρία -δεν χτυπάω τα παιδάκια -αγαπώ τον θεό

21 Θεατρικό παιχνίδι – β’ φάση χαλάρωσης
Για λίγα λεπτά σκεφτείτε τα αστέρια και φανταστείτε τους εαυτούς σας ότι είστε σαν αυτά…. ήσυχα και ειρηνικά…. αφήστε το σώμα να είναι ακίνητο…. χαλαρώστε τα δάκτυλα των ποδιών σας …τα πόδια σας…. χαλαρώστε το στομάχι… τους ώμους σας…. χαλαρώστε τα χέρια σας και το πρόσωπό σας. Είστε ένα αστέρι ειρήνης. Με ποιο χρώμα ειρήνης λάμπετε σήμερα? Ίσως με ένα ροζ χρώμα που έχει την αίσθηση ότι είστε ασφαλείς και σας αγαπούν. Ίσως με ένα μπλε χρώμα που λάμπει ένα φως ειρήνης και θάρρους. είμαστε αστέρια ειρήνης …ακίνητα… γεμάτα… χαλαρά και ειρηνικά. ίσως ένα τριανταφυλλένιο χρώμα που σας δίνει ένα αίσθημα ότι είστε ασφαλείς και σας αγαπούν.

22 Φτιάξαμε αστέρια της ειρήνης, τα κόψαμε, τα ζωγραφίσαμε, τα διακοσμήσαμε και προσθέσαμε τη φωτογραφία μας στο κέντρο του αστεριού μας

23 Γίναμε κι εμείς αστεράκια της ειρήνης

24

25 Ένα βιντεάκι μας στο twinnspace του προγράμματος και η διεύθυνση URL


Κατέβασμα ppt "Δραστηριότητα: η ιστορία του αστεριού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google