ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 4 ο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 3 ο.
ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 1 ο.
Σύμβουλος Ελληνικών: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου
Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά Πράξη «ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ»
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ
ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 2 ο.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ.
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
Καινοτόμες δράσεις στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης «Άνοιξη της Ευρώπης¨ Μέσα από το πρόγραμμα Άνοιξη της Ευρώπης γνωρίσαμε καλύτερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας βοήθησε να.
Διαθεματική Ανάλυση και Παρουσίαση Ποιήματος
«Σχολείο …παγίδα» Μαθητική έρευνα των παιδιών της τάξης ΣΤ΄1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΗΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 6 – 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009.
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
1o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης Κοσμά Γεωργία
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια. Καλύτερη Υγεία. Χαρούμενα παιδιά
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ Β’ τάξη Σχ
Project : χορεύοντας στον κόσμο
Ελεύθεροι πολιορκημένοι! Ένα θεατρικό δρώμενο για την 25η Μαρτίου.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Άλμπουμ φωτογραφιών 2 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Επιμέλεια φωτογραφιών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ 1ο Δημ. Σχ. Βαγίων Τάξη : Γ’ Αριθμός μαθητών:12
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Ακροβάτες της τύχης ! Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος 2014 Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος.
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
2 Ο Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 43 φοιτητές και φοιτήτριες του π. τ. δ. ε. – α. π. θ υπό την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γιώργου.
Βιωματική δράση Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια Β΄ Τάξη 2ο Γυμνάσιο Πεύκης
Grundtvig Learning Partnership Parents-School-Children: Learning by doing together Γονείς – Σχολείο – Παιδιά: Μαθαίνουμε μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
Όμιλοι παραδοσιακών τραγουδιών. Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού Το "Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού" είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με.
Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η.
ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α.Μ Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση ː «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση» Μάθημα ː.
Εκδήλωση για την 1 η Απριλίου 1955 Τα παιδιά της Β’2 παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με θεατρικά, τραγούδια και ποιήματα. Τα παιδιά της Α’ τάξης τραγούδησαν.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Στόχος Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
“Νιρέττα η Καρέττα” Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακύκλωση – Γιατί.
Giroux & McLaren «Βorder pedagogy»
Γυμνάσιο Αγλαντζιάς Σχολική Χρονιά
Once upon a…Europe Ειρήνη Γεωργαντωνάκη ΠΕ 70 Τμήμα: Β1
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ταξίδι στη βιβλιοχώρα» Σχ. έτος
2 Οκτωβρίου 2017 «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» Αθλοπαιδιές στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας. Ομιλία, συζήτηση και προβολή βίντεο στο Αμφιθέατρο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6:00 - 6:30 ΑΦΗΓΗΣΗ 6:30 – 7:00 ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
5o Γενικό Λύκειο Κατερίνης
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
3/θ 45ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Νηπιαγωγείο Λουσικών
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟικοΚοινωνία Η Συμβολή στην Ανάδειξη & Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς των Τσιγγάνων: δράσεις νέων για νέους Ηλεκτρονική Εφημερίδα Φύλλο 4 ο

“ στιγμιότυπα από την παρουσίαση της δράσης και τον χαιρετισμό της Θάλειας Καλογήρου, εκ μέρους της ΟικοΚοινωνίας” Η 2 η κατά σειρά πολιτιστική εκδήλωση της δράσης διοργανώθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008 στην κατακόμβη του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου… με αυτόν τρόπο επιλέξαμε να συνδέσουμε τις δράσεις μας με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας των Ρομά… Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική, χορό και τραγούδια με την συμμετοχή των παραδοσιακών τμημάτων του Π.Κ Αγίου Νεκταρίου Δήμου Μενεμένης και με τα χορευτικά τμήματα του Πανελληνίου Μορφωτικού Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Ρομ Δενδροποτάμου Καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος που ταξιδεύει… ανάμεσα σε μύθους κι αλήθειες» (παραγωγής ΟικοΚοινωνίας σε σκηνοθεσία Χ. Τζελέπη) που λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΔΕΗ δεν καταφέραμε να προβάλλουμε στην προηγούμενη εκδήλωση μας….

Τα παιδιά του παιδικού χορευτικού τμήματος του Π.Κ. Αγίου Νεκταρίου Δήμου Μενεμένης μαθαίνουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και στοιχεία λαογραφίας Για μια ακόμη φορά δέχτηκαν να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους στην εκδήλωση μας… Άλλωστε κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι Ρομά είναι τόσο Έλληνες όσο κι οι Μπαλαμοί….. “το παιδικό χορευτικό του Π.Κ. Αγίου Νεκταρίου παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Κώστα Βλαχοθεόδωρου”

Η προβολή του ντοκιμαντέρ προκάλεσε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών μιας και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια βραβευμένη ταινία, αποκλειστικά αφιερωμένη στους Ρομά…. Στη συνέχεια το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών παρουσίασε τσιγγάνικους χορούς…. Τα περισσότερα παιδιά συμμετέχουν και στα 2 παιδικά τμήματα εκμάθησης χορών και πολλά από αυτά χορεύουν και στις αντίστοιχες χορευτικές ομάδες των Σχολείων τους. “τσιγγάνικο τσιφτετέλι από μικρούς χορευτές”

Την παράσταση έκλεψαν οι χορεύτριες του εφηβικού τμήματος του Πανελληνίου Μορφωτικού Δημιουργικού Συλλόγου Γυναικών Ρομ Δενδροποτάμου… Τα κορίτσια είχαν ετοιμάσει χορογραφίες και παρουσίασαν τη δουλειά τους με παραδοσιακές τσιγγάνικες φορεσιές που με κόπο έχουν ράψει τα μέλη του Συλλόγου… Οι τσιγγάνικοι ήχοι και ο χορός των κοριτσιών μάγεψαν όλους τους παριστάμενους… “τσιγγάνικο τσιφτετέλι”

Στις 15 Απριλίου έγινε η δραματοποίηση του τσιγγάνικου παραμυθιού «Η Σταχτομπουρού» από μαθητές της Α’ Δημοτικού του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Δενδροποτάμου… Τη μικρή αυτή θεατρική παράσταση παρακολούθησαν μαθητές όλων των τάξεων των 2 Διαπολιτισμικών Δημοτικών του Δενδροποτάμου… Ήταν μια υπέροχη δραματοποίηση με σημεία αφήγησης τόσο στην ρομανές όσο και στην ελληνική γλώσσα από μαθητές της Δ΄Δημοτικού που δέχτηκαν να βοηθήσουν τους μικρότερους συμμαθητές τους… Αυτή η δραματοποίηση έφερε τα παιδιά πιο κοντά στην λαογραφική τους παράδοση και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δράσεις… και με την δική μας βοήθεια… “τελευταίες οδηγίες από την Δασκάλα της Α΄, Μάρθα Κατσαρίδου ” “στιγμιότυπο από αφήγηση στην ρομανές ”

“στιγμιότυπα από τη δραματοποίηση του παραμυθιού «η Σταχτομπουρού» ”

Σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει και θα έχουμε στα χέρια μας το Λεύκωμα, που θα εκδώσει η ΟικοΚοινωνία, για την δράση, που ολοκληρώθηκε με αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις… Ελπίζουμε πως θα το βρείτε ενδιαφέρον και θα ανατρέξετε σε έθιμα, παροιμίες κι ευχές που καταγράψαμε αλλά και στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό… Η ομάδα εργασίας