ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΩΥΣΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΙΔΗΣ Mark.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Advertisements

υπηρεσία τηλεκπαίδευσης επανάσταση στη διδασκαλία
Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Από Βίνα Τριγκάκη. «Π ΟΛΥΜΕΣΑ » Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων.
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
Γνωστικά εργαλεία είναι: οι εκπαιδευτικές εφαρμογές των Τ. Π. Ε
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Παρουσίαση - Ανάλυση - Κριτική του ομώνυμου δοκίμιου του Mark Poster Μια εργασία του Δημήτρη Καλαμαρά.
Προφορικός λόγος, χειρόγραφα τυπογραφία.
Ο Εκπαιδευτικός και Παιδευτικός Χαρακτήρας και Ρόλος της ΕκΠαίδευσης στη-με τη Φυσική Επιστήμη / Φυσική - – Τα Πρότυπα, οι Τεχνολογίες, η Μεθοδολογία Γεωργ.
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Ικανότητες Εκπαιδευτικών 6 Οκτωβρίου 2014 Caroline Kearney Ανώτερη Υπεύθυνη Έργου και Εκπαιδευτική Αναλύτρια.
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Ειδικές μορφές επικοινωνίας των τουριστικών επιχειρήσεων
Τηλεκπαίδευση Χαρίκλεια Τσαλαπάτα Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Εργασία που υποβλήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος. Επιμέλεια-Παρουσίαση Αχιλλέως Αχιλλέας Β
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών
Ο τομέας της Πληροφορικής
Αντικείμενο, συνθήκες και προβλήματα της δραστηριοποίησης των Ελλήνων Τεχνικών στο εξωτερικό Εισήγηση Θεόδωρου Δραγκιώτη, Γ. Γραμματέα ΔΕ ΤΕΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Ικανότητες και δεξιότητες.
Απομακρυσμένη Εκπαίδευση
Δόμηση και αποδόμηση κειμένων εκπαιδευτικής πολιτικής
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Telematics Επιμέλεια:Παγώνης Γεώργιος Writer: Patrick Dillon.
Η επιστήμη του Web.
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο Ιστορική αναδρομή Οι υπολογιστές στη ζωή μας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο Βασικές έννοιες της Πληροφορικής Κώδικες αναπαράστασης.
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
Μια διαγραμματική παρουσίαση ΤΠΕ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Διάρθρωση της παρουσίασης 1 Ορισμοί εννοιών 2 Οφέλη του διαδικτύου & των ΤΠΕ 3 Κίνδυνοι από τη χρήση του.
Εργασία στο μάθημα Ηλεκτρονική Δημοσίευση Διδάσκων Καθηγητής:Σαράντος Καπιδάκης.
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
Σουρίδη – Μπαταγιάννη Παναγιώτα Φιλόλογος, ΜΔΕ 3o Γυμνάσιο Αργυρούπολης - Αθήνα.
Τι αλλάζει στη διδασκαλία και στη μάθηση με τη χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού Μαρία Κορδάκη, MEdu, PhD.
Διδακτική Πληροφορικής
Δημήτρης Λάππας 4 ο Λύκειο Αλίμου, Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.
Α Τα Χαρακτηριστικά των ΤΠΕ που Ευνοούν τη Μάθηση.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
1 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΓΟΥ (Critical Discourse Analysis) ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ.
Σύγχρονη Πρακτική Φιλοσοφία. Ενότητα 2η: Η έννοια του ορθού Λόγου. Όνομα Καθηγητή: Παρούσης Μιχαήλ. Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΑΡΩΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΑΝΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ (ΣΤΟΛΗ) ΜΑΘΗΤΩΝ.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
Το αναλυτικό πρόγραμμα του μέλλοντος
Αλέξανδρος-Ανδρέας Κύρτσης
Τι αλλάζει στη διδασκαλία και στη μάθηση με τη χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού Μαρία Κορδάκη, MEdu, PhD.
ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΕΣΑ.
Ο υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Α) Κριτική Θεωρία.
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και των μαθητών
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας – Εισαγωγή στη Μεθοδολογία Έρευνας Μάθημα 3.

Τα όρια της υπακΟΉς (Ε.Παπανούτσος)
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΩΥΣΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΙΔΗΣ Mark Poster

«Δεν ζούμε πια σε μια κοινωνία όπου η πληροφορία συντηρείται πρωτίστως σε αντικείμενα κειμένου, τα ονομαζόμενα βιβλία... αλλά αναπόφευκτα, στο κατώφλι μιας νέας διαταραγμένης εποχής στην οποία θα πρέπει να ξαναφανταστούμε την ακαδημαϊκή επιχείρηση» Sandy Stone

Ο David Noble ισχυρίζεται ότι :  Με την ψηφιακή γραφή η ακαδημία γίνεται ενας «μύλος διπλωμάτων» υποταγμένος στη λογική της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου zΗ εκπαίδευση από απόσταση είναι ένας ευφημισμός για επιτάχυνση zΗ χρήση του Παγκόσμιου Ιστού διευκολύνει και ενισχύει τη λογοκλοπή zΤο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εισβάλλουν στις ζωές των καθηγητών τους Κριτική των θέσεων του David Noble O David Noble δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν του τις θετικές πλευρές της ψηφιακής τεχνολογίας όπως : •Πρόσβαση ανθρώπων με ιδιαίτερα προβλήματα (ανάπηροι,γεωργοί, κ.τ.λ.) στην ανώτατη εκπαίδευση •Διακίνηση ιδεών •Μεγαλύτερη επικοινωνία μαθητών - καθηγητών

Επιμένοντας στο μέσο zΠώς θα εναρμονιστεί το μέσο του Διαδικτύου με το μέσο της τυπογραφίας και της μετάδοσης; zΠοια θα είναι η τύχη του συγγραφικού επαγγέλματος όταν με τη βοήθεια της τεχνολογίας περάσουμε από το χειρόγραφο στο Διαδίκτυο; zΕίναι, η φιγούρα του συγγραφέα, στην πραγματικότητα, ένα καλό σημείο άμυνας ενάντια στους τεχνολογικούς νεωτερισμούς; zΕίναι ο κυβερνοχώρος μια ευκαιρία ενδυνάμωσης, αναδόμησης ή εγκατάλειψης της συγγραφής; Προσπάθειες νομιμοποίησης των συγγραφικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο • Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Διανοητικής Ιδιοκτησίας ( Γενεύη 1996 ) • Συνέλευση Δικαιωμάτων Δημιουργού ( Φεβρουάριος 2000 ) Βασικότερο πρόβλημα Προσαρμογή ενός νόμου του 17ου αι.- όπου η αναπαραγωγή και η μετάδοση πληροφορίας ήταν ιδιαίτερα δαπανηρές ενώ η τροποποίησή της σχεδόν αδύνατη-στις συνθήκες της ψηφιακής εποχής Ερωτήματα που ανέκυψαν

Η κληρονομιά του Walter Benjamin Περί του δοκιμίου του : «Το έργο της τέχνης στην εποχή της μηχανικής αναπαραγωγής » ( [1935] 1969 ) zΑσχολήθηκε με τον βαθμό στον οποίο η ταινία μπόρεί να κατασκευάσει κριτικό κοινό που να μπορεί να απελευθερωθεί από τις δομές κυριαρχίας των δημοφιλών δυνάμεων zΕναντιώθηκε στην επικρατούσα άποψη ότι τα μέσα όπως η ταινία και το ράδιο επέκτειναν την κυριαρχία επί των μαζών, αποσπώντας τες από την εσωτερική σκέψη με πανομοιότυπους μονόλογους εικόνας και ήχου z Άσκησε κριτική στη λειτουργία και την κοινωνική θέση του δημιουργού  Εστίασε στην εικόνα και τον ήχο και όχι στη γραφή  Έγραψε πριν τη γέννηση της τεχνολογίας των υπολογιστών και την μεταμόρφωση της συγγραφής και των ταινιών Περιορισμοί του έργου του

Πέρα από τη λειτουργία του συγγραφέα Η διαμόρφωση της πολιτιστικής μορφής του σύγχρονου συγγραφέα απαιτούσε την προύπαρξη αυτών των στοιχείων, ενώ η αλληλοσύνδεση τους δίνει στη γραφή τόσο πολιτιστική αναγνώριση όσο και κοινωνική θέση Στοιχεία που επικρατούσαν κατά την διαμόρφωση της πολιτιστικής μορφής του σύγχρονου συγγραφέα  τεχνολογία στη γραφή  αγορά βιβλίων  νομική υπόσταση του ατόμου  ιδεολογία για την ιδιαιτερότητα των δημιουργών

Αναλογικός συγγραφέας Foucault Οι 4 προοπτικές για τον σύγχρονο συγγραφέα όπως τις ορίζει ο Foucault δοκίμιο του με τίτλο: « Τι είναι ένας συγγραφέας; » zΟ ανθρωπιστής συγγραφέας zΗ στρουκτουραλιστική απόρριψη του ανθρωπιστή συγγραφέα zΗ μεταστρουκτουραλιστική απόρριψη της στρουκτουραλιστικής εκμηδένισης του συγγραφέα zΟ μελλοντικός, ουτοπικός μη συγγραφέας Ο Foucault προβλέπει την εξαφάνιση της λειτουργίας του συγγραφέα και την ολοκληρωτική του αποκοπή από το νόημα του κειμένου.Οραματίζεται την κουλτούρα της λειτουργίας του μετασυγγραφέα σαν μια εταιροτροπία. Πώς όμως και με ποιο τρόπο θα εξαφανιστεί η λειτουργία του συγγραφέα τη στιγμή που έχει προσαρμοστεί στην αλλαγή από το χειρόγραφο στα μέσα μετάδοσης;

Ιστορικός διαχωρισμός της μορφής του συγγραφέα κατά Poster zΑzΑναλογικός συγγραφέας zΨzΨηφιακός συγγραφέας Η διαφορά τους έγκειται στο βαθμό διαφορετικότητας στη σχέση του συγγραφέα με το κείμενο

Φυλετικοί συγγραφείς zNancy Hartsock zAnne McClintock Κριτικές για την ουτοπία του Foucault Αντιλήψεις για το Υποκείμενο-Αναδιαμόρφωση του Υποκειμένου  Judith Butler Η σημασία του σώματος και του μέσου κατά την ερμηνεία  Judith Butler  Sandy Stone Δικτυακές κοινότητες - Πολιτικές που διαμορφώνονται μέσα σε αυτές  Sue Ellen Case (The Domain-Matrix)

Παρέκβαση στην αοριστία της τεχνολογίας Οι τεχνολογίες δεν είναι πια μονοσημειακές όπως η γλώσσα ή η δράση Ο αντίκτυπός των τεχνολογιών δεν είναι το γραμμικό αποτέλεσμα των προθέσεων των δημιουργών τους