ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Advertisements

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Ομπάμα…άσε το άμα.. Στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, λέμε: άμα… γίνει αυτό… θα κάνουμε και το άλλο. Περιμένουμε δηλαδή να έρθουν όλα μόνα.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
automatic Λος Άντζελες, (ΗΠΑ) κατοίκους.
Η αμερικανικη επαναςταςη
Γ1.2 Η κατανομή των ανθρώπων στη Γη
Ινδια Ελεάννα Λυδία.
Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η συμβουλή της ημέρας.
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
3 xωρεσ που σιγουρα δεν γνωριζετε!!!
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Βόρεια Αμερική.
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ να περιγράψει κανείς αυτή την πόλη. Είναι το πιο φωτεινό σημείο του πλανήτη Γη, αφού μαζί με τα εκατομμύρια φώτα του, λάμπουν και οι χιλιάδες.
Η επέκταση στην «Άγρια Δύση». Συνθήκες Η πολιτική σταθερότητα οδηγεί σε συνθήκες οικονομικής ασφάλειας Το εμπόριο διεξάγεται κανονικά επιτρέποντας την.
Αμερική.
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Οι μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Όλο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο ζει σε τεράστιες πόλεις Πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων τις ονομάζουμε.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 η Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Αγγλικές αποικίες στην Αμερική : 13 αμερικανικές αποικίες υπό αγγλικό έλεγχο.
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Το φαινόμενο της υπερατλαντικής μετανάστευσης.
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
Πόλεις τις Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής
Το ομόσπονδο κρατίδιο (Laender) της Βόρειας Ρηνανίας -Βεστφαλίας
ΒΙΕΤΝΑΜ.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
Ολλανδία - Nederland Χαράλαμπος Ερωτοκρίτου – Δαμιανός Θρασυβούλου
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
ΗΠΑ.
Κωνσταντίνα Σιώμου- Γκίζα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου
Η περιοχή του Ρουρ στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Με περίπου 5,3 εκατομμύρια πληθυσμό είναι η πέμπτη κατά σειρά περισσότερο πυκνοκατοικημένη.
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
ΡΩΣΙΑ.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Άννα Σαββατοπούλου Νάτσιος Σταύρος Παπαχαρίτων Στάθης Χατζηστυλλή Στεφανία.
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Η κατανομή του πληθυσμού της Γης
ΤΑΥΛΑΝΔΗ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Κεφάλαιο 36 Οι κάτοικοι της Ασίας.
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
-MENU- Χώρες Μεσογείου Μάλτα Ισπανία Γαλλία Ελλάδα Ιταλία.
Βαρνάβας Φλωρίδης Στ΄2 Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Δεκέμβρης 2016
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Μπορείτε να σκεφτείτε γιατί πήρε τη συγκεκριμένη ονομασία η χώρα; Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.) – συχνά αναφερόμενες ως «Ηνωμένες Πολιτείες» ή απλά «Αμερική» – είναι μια ομοσπονδιακή δημοκρατία 50 πολιτειών που βρίσκεται στο κέντρο της Βόρειας Αμερικής. 48 από τις πολιτείες βρίσκονται σε μια ενιαία περιοχή μεταξύ του Καναδά και του Μεξικού. Οι άλλες δύο, η Αλάσκα και το αρχιπέλαγος της Χαβάης, δε συνδέονται με τις υπόλοιπες.

Μπορείτε να εντοπίσετε τις Η.Π.Α. στον παγκόσμιο χάρτη; ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΗΠΑ Μπορείτε να εντοπίσετε τις Η.Π.Α. στον παγκόσμιο χάρτη;

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΗΠΑ Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο κέντρο της Βόρειας Αμερικής. Συνορεύουν με τον Καναδά στα βόρεια και το Μεξικό στα νότια.

Σημαία ΗΠΑ Η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελείται από 13 ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες (συμβολίζουν τις 13 αρχικές πολιτείες) χρώματος κόκκινου (κορυφή και κάτω μέρος), που εναλλάσσονται με λευκές και ένα μπλε ορθογώνιο στην άνω προς τον ιστό γωνία, που φέρει 50 μικρά, λευκά, πεντάκτινα αστέρια, τα οποία συμβολίζουν τις 50 πολιτείες που υπάρχουν σήμερα.

Ιστορικοί σταθμοί ΗΠΑ Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική, μετά την ανακάλυψή της από τον Κολόμβο, ήταν Άγγλοι, Ιρλανδοί, Γάλλοι και Ισπανοί. Οι άποικοι δημιούργησαν τις πρώτες πολιτείες. Αυτές κατακτήθηκαν αργότερα από τους Άγγλους. Στα τέλη όμως του 18ου αιώνα οι πολιτείες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από την Αγγλία και έτσι δημιουργήθηκε το νέο ομοσπονδιακό κράτος που ονομάστηκε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.)

Πως ανακαλύφθηκε η Αμερική

Γενικά Χαρακτηριστικά ΗΠΑ Πρωτεύουσα: Μεγαλύτερη πόλη: Επίσημες γλώσσες: Πολίτευμα: Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Ανεξαρτησία: Έκταση: Νερό (%): Πληθυσμός (2008): Πυκνότητα: Ολικό (ΑΕΠ): Κατά κεφαλή: Νόμισμα: Ουάσινγκτον Νέα Υόρκη Καμμία σε ομοσπονδιακό επίπεδο Ομόσπονδη Δημοκρατία Μπαράκ Ομπάμα Τζο Μπάιτεν Από την Μεγάλη Βρετανία 9.631.418 km² (3η) %4,87 303,548,757 (3η) 32 κάτ./km² (140η) $12.332,296 δις (1η) $41.557 (3η) Δολάριο ΗΠΑ ($)

Σύστημα Διακυβέρνησης Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ομοσπονδιακή δημοκρατία. Αποτελείται από 50 μεγάλες πολιτείες. Οι κάτοικοι κάθε πολιτείας εκλέγουν τη δική τους τοπική κυβέρνηση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των σχολείων, τη συντήρηση των δρόμων και των δημόσιων κτιρίων, την επιβολή των φόρων προς τους πολίτες κ.α. Αποφασίζει επίσης για τις γιορτές που θα τηρούνται ως δημόσιες αργίες.

Σύστημα Διακυβέρνησης Ταυτόχρονα όμως όλοι οι πολίτες ανήκουν στο αμερικανικό έθνος και έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του Κογκρέσου (Βουλή, Γερουσία). Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές υποθέσεις, την άμυνα, την εσωτερική ασφάλεια και την οικονομία του κράτους. Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας είναι προεδρικό. Το αμερικανικό Κογκρέσο

Οικονομική Ανάπτυξη Η οικονομική ανάπτυξη των Η.Π.Α. οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες: 1. Στον τεράστιο φυσικό πλούτο που διαθέτουν οι Η.Π.Α. Στις Η.Π.Α. συναντά κανείς απέραντες πεδιάδες, δάση, λίμνες, ποτάμια, ενώ τα πλούσια αποθέματα ορυκτών αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας 2. Στη μεγάλη πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας. Η εφαρμογή της τεχνολογίας στους διάφορους τομείς της οικονομίας, βοήθησε πολύ στην αύξηση της παραγωγής με λιγότερα εργατικά χέρια

Οικονομική Ανάπτυξη 1. Φυσικός πλούτος Η.Π.Α.

Οικονομική Ανάπτυξη 2. Εφαρμογή επιστημών και τεχνολογίας στους διάφορους τομείς της τεχνολογίας Οι άνθρωποι, αξιοποιώντας την τεχνολογία, κατάφεραν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες ζωής του αμερικανικού λαού. Αφού διαβάσεις τις σελίδες 111-115 του βιβλίου σου να υποστηρίξεις την πιο πάνω άποψη Αποτελέσματα αξιοποίησης τεχνολογίας: 1. Οι ΗΠΑ είναι η 3η χώρα στην παραγωγή πετρελαίου 2. Οι ΗΠΑ κατέχουν την 1η θέση στην παγκόσμια παραγωγή κρέατος 3. Οι ΗΠΑ είναι πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο για τις παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών

Οικονομική Ανάπτυξη Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη ξέφρενη οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και ο τομέας του κινηματογράφου.

Οικονομική Ανάπτυξη Δεν είναι τυχαίο που η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, γνωστή και ως Χόλλυγουντ βρίσκεται στις ΗΠΑ (Λος Άντζελες): 1. Το Χόλλυγουντ έχει κλίμα μεσογειακό, που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ηλιακού φωτός. Το γεγονός αυτό μειώνει τα έξοδα παραγωγής 2. Βρίσκεται πολύ κοντά σε ποικιλία τοπίων (παραθαλάσσιο, πεδινό, ορεινό, ερημικό) 3. Διαθέτει τεράστια κεφάλαια και τα απαραίτητα έργα για την ανάπτυξη του κινηματογράφου

Αμερικάνικος Λαός Οι Αμερικανοί μετακινούνται συχνά από πόλη σε πόλη. Στις περισσότερες οικογένειες και οι δυο γονείς εργάζονται έξω από το σπίτι. Στις Η.Π.Α. υπάρχουν πολλές μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, ο Άγιος Φραγκίσκος κ.α. με εκατομμύρια κατοίκους.

Αμερικάνικος Λαός Αρκετοί γεωργοί, που ζουν στα ράντσα τους μακριά από τις πόλεις, απέχουν συχνά, πολλά χιλιόμετρα από τον κοντινότερο γείτονά τους.

Αγαπημένα αθλήματα Αμερικανών Αμερικάνικος Λαός Οι Αμερικάνοι αγαπούν πολύ τη φύση και τον αθλητισμό. Τα πάρκα, τα γήπεδα, οι παραλίες, ακόμα και τα πεζοδρόμια είναι καθημερινά γεμάτα με κόσμο κάθε ηλικίας Αγαπημένα αθλήματα Αμερικανών Basketball Baseball Ice Hockey

Πολυπολιτισμική κοινωνία Η καταγωγή των κατοίκων των ΗΠΑ Οι ΗΠΑ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Όλοι οι κάτοικοι της χώρας, αν εξαιρέσουμε το 1,5 εκατομμύριο των Ιθαγενών Ινδιάνων και των Εσκιμώων, είναι μετανάστες ή απόγονοι κάποιων αποίκων, που έφτασαν εδώ μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο Η καταγωγή των κατοίκων των ΗΠΑ Ευρωπαίοι 78% Αφρικανοί 12% Ισπανόφωνοι 7% Ασιάτες 2% Ιθαγενείς 1%

Πολυπολιτισμική κοινωνία Στις ΗΠΑ βρίσκεται επίσης και η μεγαλύτερη ελληνική παροικία. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Απογραφής του Πληθυσμού των ΗΠΑ, στη χώρα αυτή κατοικούν περίπου 3.000.000 άτομα ελληνικής καταγωγής, ανάμεσα τους και πολλοί Κύπριοι. Νέα Υόρκη 160.000 Καλιφόρνια 125.000 Ιλλινόις 95.000 Μασσαχουσέτη 78.000 Φλόριντα 77.000 Νιου Τζέρζεϊ 62.000 Πενσιλβάνια 57.000 Οχάιο 51.000 Μίσιγκαν 44.000 Τέξας 32.000 Μέριλαντ 31.000 Κονέκτικατ 28.000 Βιρτζίνια 26.000