ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Α’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 01/10/2012-18/01/2013 Φοιτήτρια Σηφάκη Ελένη επόπτρια καθηγήτρια:Τσαούλα Κων/να.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Advertisements

Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Παιδικοί Σταθμοί Αγίας Παρασκευής «Βάζοντας όρια στα παιδιά»
Σκοπός της δικής μας ομάδας ήταν να υλοποιήσουμε την φάση της κατασκευής του ρολογιού. Έτσι, επειδή έπρεπε να υπολογίσουμε την κλίση του τοίχου που θα.
Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα
Μαρία Σινάνη Αρ. Μητρώου: 07071
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας Α1
Μετάβαση του 13ου Νηπιαγωγείου στο 11ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Α’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 21/01/ /04/2013 Φοιτήτρια:Σηφάκη Ελένη Επόπτρια καθηγήτρια:Τσαούλα Κων/να.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Βρεφική Ηλικία E- portofolio. Εν δράση Είμαι η φοιτήτρια Βαιοπούλου Ευαγγελία- Ευσταθία και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον χώρο του παιδικού.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
27o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Τα χομπι μου Γεια σας είμαι η Αποστολία είμαι 12 ετών και πάω 6η τάξη. Μου αρέσει η μουσική, ο χορός και το τραγούδι. Επίσης μου αρέσει να ζωγραφίζω να.
Όλοι μαζί μπορούμε! Το Β΄ Δημοτικό Τραχωνίου στα πλαίσια του υπό έμφαση στόχου της φετινής χρονιάς 2013 – 2014 « Η καλλιέργεια της ενεργού πολιτότητας.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Τίτλος: «Συναισθήματα»
ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΑΝΟΡΕΞ ΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ.
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
E-Portfolio Ελένη Πατσά Α.Μ:
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ»
Πάνινεσ κούκλεσ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Βιωματική δράση Α΄Γυμνασίου
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Α. Χατζηπαντελή MSc. PhD. Νοερή απεικόνιση τρόπος αντιµετώπισης προβληµάτων, ή γεγονότων µε τη σκέψη προτού αντιμετωπισθεί στην πραγµατικότητα.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Greek II LECTURE 6 MRS DOXA EFSTATHIOU. 1.Θα περάσουν το Πάσχα στην Καλαμπάκα. 2. Η Καλαμπάκα είναι στη Θεσσαλία. 3. Η Ηρώ. 4. Τα Μετέωρα είναι ψηλοί.
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η΄ Εξάμηνο Τμήματος Χρηματοοικονομικής.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧ.ΜΟΝΑΔΑ: 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓΚΑΘΙΑΣ-ΚΥΨΕΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Α' ΜΑΘΗΤΕΣ: 15 ΔΑΣΚΑΛΑ: ΜΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ.
 Αποτελεί έναν χώρο φύλαξης και περιποίησης του παιδιού τις ώρες που εργάζονται οι γονείς, αλλά συγχρόνως είναι και ένας χώρος προσχολικής εκπαίδευσης.
Συνέντευξη με νήπια.
ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι, τον ορισμό του, τη σημασία του, τα είδη του παιχνιδιού κατά τον Piaget , και το.
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
ΔΕΚΑΡΧΟ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική Ομάδα: Αβραάμ Ιντζεβίδης
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Το αγαπημένο μου ζώο Το αγαπημένο μου ζώο είναι ο σκύλος. Το όνομα του είναι Ρωμαίο. Είναι σκυλάκι μεσαίου μεγέθους, περίπου 10 κιλά. Είναι μόνο 3 χρονών.
Το άγαλμα που κρύωνε του Χρ. Μπουλώτη
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ Θυμίσαμε στα παιδιά τη προηγούμενη δραστηριότητα μας με τα διαφορετικά είδη καρδιών και προτείναμε να προσθέσουμε μία ακόμη καρδιά ξεχωριστή.
Βαζουμε χρωμα Στην αυλη μαΣ, δινουμε χρωμα Στη ζωη μαΣ!!!
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
Το Σχολειό μου.
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
Φίλοι Μερικές φορές θέλουμε να δείξουμε στους φίλους μας ότι τους αγαπάμε. Μπορούμε να τους σφίξουμε το χέρι ή να μοιραστούμε ένα παιχνίδι μαζί τους. Έτσι,
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Φαρρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Α’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 01/10/2012-18/01/2013 Φοιτήτρια Σηφάκη Ελένη επόπτρια καθηγήτρια:Τσαούλα Κων/να

Από την πρώτη μέρα της επίσκεψης μου στον ΒΝΣ μου έκανε εντύπωση ότι τα περισσότερα παιδιά ηλικίας 2,5-3,5 ετών δεν είχαν προσαρμοστεί παρ’ όλο που είχε περάσει ένας μήνας από την έναρξη της χρονιάς. Αιτία ήταν ότι μέσα σε ένα μήνα είχαν αλλάξει 2 παιδαγωγούς. Το κλάμα ήταν έντονο όπως και οι φωνές τις παιδαγωγού για να σταματήσουν……

Η αγκαλιά ήταν κάτι που αποζητούσαν συνεχώς και φρόντιζα να τους την δίνω και να τα καθησυχάζω διαβεβαιώνοντας τα ότι οι γονείς τους θα επιστρέψουν το μεσημέρι να τα πάρουν.

Κούκλα μεσάζοντας-μεσολαβητής Είναι μια πάνινη κούκλα με απλά χαρακτηριστικά (λεπτομέρειες), με ευκολία κίνησης και χρήσης και στο μέγεθος των παιδιών. Ισσοροπεί τη σχέση της παιδαγωγού και του παιδιού Μεσολαβεί ώστε το παιδαγωγικό έργο να έρχεται ανώδυνα, μέσα από το παιχνίδι. Μειώνει την απόσταση εξουσίας μεταξύ παιδαγωγού-παιδιού. Τα παιδιά εκφράζουν ευκολότερα τα συναισθηματά τους στην κούκλα-φίλη τους. Μέσω της κούκλας μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα για την καθημερινότητα του παιδιού, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του. (Πηγή:σημειώσεις από το μάθημα «Παιδί και παιχνίδι.» κ.Σιδηροπούλου Τρυφαίνη)

Υλικά που χρησιμοποιήθηκαν : Αφού σχεδίασα το περίγραμμα ενός παιδιού από την τάξη, έραψα την κούκλα και τη γέμισα με αφρολέξ , ξεκινήσαμε την κατασκευή της κούκλας! Υλικά που χρησιμοποιήθηκαν :

Βάφοντας την κούκλα τα παιδιά χειρίζονται αυτόνομα υλικά και αντικείμενα

Εξασκούν την λεπτή κίνηση και τον οπτικο-κινητικό συντονισμό.

Προωθείται η συνεργασία, η ομαδικότητα η κοινή χρήση υλικών και αντικειμένων ενώ μοιράζονται.

Αφού η κούκλα μας στέγνωσε, την επόμενη μέρα τη βάψαμε και από την πίσω πλευρά και ήρθε η ώρα να της φτιάξουμε πρόσωπο!

Κόψαμε τα μαλλιά της, κάνοντας εξάσκηση στο ψαλίδι!

Κολλήσαμε τα μαλλιά με πινέλο και κόλλα.

Παίξαμε ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά του προσώπου “Που μπαίνει τι” και τα τοποθετήσαμε!Έπειτα τα σχεδίασα στη θέση που μου υπέδειξαν τα παιδιά Την επόμενη μέρα ντύσαμε την κούκλα και της δώσαμε το όνομα που επέλεξαν τα παιδιά με αφορμή ένα παραμύθι με νεράιδες: Λίλη

Για το επόμενο διάστημα που ακολούθησε η Λίλη έπαιζε μαζί μας στην αυλή….

…τρώγαμε μαζί…

..τη βοηθούσαμε να φάει ΟΛΟ το φαγητό της…(«Λίλη φάε όλο το φαί σου να μεγαλώσεις»)

Εκφράζαμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις φοβίες μας στη νέα μας φίλη. «Η Λίλη είναι όμορφη» Μ. 3 ετών «Την αγαπώ τη Λίλη» Δ. 3,5 ετών «Η Λίλη πεινάει» M. 2,5 ετών «Τρομάζει η Λίλη» Σ. 3 ετών «Μην την πειράζεις. Πονάνε τα μαλλάκια της» Α. 3,5 ετών

την κάναμε παρέα, της μιλούσαμε, την είχαμε φίλη μας, την αγκαλιάζαμε και τη φιλούσαμε!

Όλο αυτό το τρίμηνο η Λίλη υπήρξε για τα παιδιά η καλή τους φίλη που τα έκανε να νιώσουν άνετα και να προσαρμοστούν με μεγαλύτερη ευκολία στον χώρο του ΒΝΣ. Αποτέλεσε σταθερό πρόσωπο αναφοράς καθώς τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος άλλαξαν παιδαγωγό 4 φορές και αν υπολογίσουμε κι εμένα 5!Είναι επίσημο μέλος της τάξης αφού υπάρχει ακόμα εκεί και τα παιδιά παίζουν μαζί της!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που δέχτηκαν την ιδέα μου, το προσωπικό που συχνά τρόμαζε εξ’ αιτίας της (την μπέρδευαν με κανονικό παιδί), τα παιδιά που την «αγκάλιασαν» πραγματικά και τη Λίλη για τη βοήθεια της ώστε να προσαρμοστούν όλα τα παιδιά μέχρι την ολοκλήρωση της πρακτικής μου!