Μορφοποίηση Χαρακτήρων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις Τα Βασικά…
Advertisements

Εισαγωγή στους πίνακες περιεχομένων (ΠΠ) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την αρχή για να ξεκινήσει.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Καθηγητής: Δ. Μπουτακίδης
Πίνακες.
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Home Page : Αρχική Σελίδα Για να την αλλάξουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία: 1.Tools 2.Internet Options 3.General (καρτέλα),
Δ.Π.Θ. Επεξεργασία Κειμένου - 1 Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα σε γλώσσα HTML είναι ανεξάρτητο της μηχανής όπου θα εκτελεστεί. Δηλαδή αγνοούνται τα.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Επεξεργασία κειμένου Επίπεδο.
ΣΤΟ WIKI (Σιδηροπούλου Ελένη ΠΕ15- Οικιακής Οικονομίας)
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
1. 1.Λειτουργία Find (Eύρεση)  Για να εντοπίσουμε μια λέξη ή μια φράση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Find.  Πατούμε το κουμπί ή CTRL+F 
CSS – Cascading Style Sheets (Ιδιότητες γραμματοσειράς - font)
Ομάδα Β: Επεξεργασία πειραματικών δεδομένων
Microsoft Excel 4.2 Κελιά Κίκα Χρυσοστόμου.
Επεξεργασία Κειμένου Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
IT-SKILLS Διάλεξη Παρουσιάσεις (PowerPoint)
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
MS Word Κεφάλαιο 3.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Δημιουργία Παρουσίασης
Excel Κεφάλαιο 3.
Microsoft Excel 4.5 Μορφοποίηση Κίκα Χρυσοστόμου.
1 6.Εισαγωγή γραφικού 6.1 Εισαγωγή γραφικού Στο μενού «Εισαγωγή» τοποθετούμε τον κέρσορα στην επιλογή «Εικόνα»
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Power Point Κεφάλαιο 5.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Microsoft Excel 4.6 Γραφήματα
Ενότητα 3: Χρήση Εργαλείων Έκφρασης& Δημιουργίας
Microsoft Excel 4.7 Προετοιμασία Εκτυπώσεων Κίκα Χρυσοστόμου.
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
Δυνατότητες του Προγράμματος HyperSnap (1/2) Το HyperSnap είναι ένα ευέλικτο και εξαιρετικά εύχρηστο εργαλείο σύλληψης οθόνης με ποικίλες δυνατότητες,
Μορφοποίηση Παραγράφων
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Microsoft PowerPoint Powerpoint Κίκα Χρυσοστόμου.
Microsoft Excel 4.3 Διαχείριση Φύλλων Εργασίας Κίκα Χρυσοστόμου.
Microsoft PowerPoint Κίκα Χρυσοστόμου. Γραφικές Παραστάσεις Γραφικές Παραστάσεις (Charts):  Column (Στήλη)  Bar (Ράβδος)  Line (Γραμμή)  Pie (Πίτα)
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Υπερσυνδέσμοι:  Μεταφορά από μια σελίδα σε άλλη  Παρουσιάζονται με διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο κείμενο  Μπορούν να.
1Κεφάλαιο 4 Κανόνες Σύνταξης HTML Όλες οι ετικέτες εσωκλείονται μεταξύ των χαρακτήρων “ “. Κάθε τι που βρίσκεται μεταξύ των χαρακτήρων “ ”, αποτελεί σχόλιο.
1. 1.Δημιουργία Νέου Αρχείου Επιλέγουμε καρτέλα File, πατούμε στην εντολή New και μετα αφου διαλέξουμε τον τύπo αρχείου (π.χ Blank Document), πατούμε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Χριστοδουλίδης Αντώνης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Power Point (Συνέχεια).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Ενότητα # 10: Εισαγωγή στο Ms Powerpoint Τμήμα Ιστορίας
ΕνΟτητα # 6: Ms Word IΙΙ CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ
Κεφαλαιο 11 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ HTML.
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Εικόνα 10.1: Το Περιβάλλον του Επεξεργαστή Κειμένου Word του MS-Office
Παρουσιάσεις Β’ Γυμνασίου
Microsoft Word.
Το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας
θέμα δήλωση Γραφικό SmartArt με εικόνες σε κόκκινο φόντο
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Τι είδαμε την περασμένη φορά…
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Κεφάλαιο 11 Τροποποίηση φόρμας.
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μορφοποίηση Χαρακτήρων

Για να βρούμε τις πιο συνηθισμένες εντολές για μορφοποίηση χαρακτήρων ακολουθούμε την πιο κάτω διαδρομή: Κορδέλα(Ribbon)Κεντρική Καρτέλα (Home)  Ομάδα Εντολών Font (Γραμματοσειρά)

Όλες οι διαθέσιμες εντολές μορφοποίησης χαρακτήρων υπάρχουν στο πλαίσιο διαλόγου Font. Πατήστε εδώ

1.Αλλαγή Μορφής Χαρακτήρων Μπορούμε να αλλάξουμε γραμματοσειρά όπως την εικόνα 1 ή και να αλλάξουμε το μέγεθος των χαρακτήρων όπως στην εικόνα 2, επιλέγοντας το κείμενο και διαλέγοντας αντίστοιχα . ₁ ₂

2.Εφαρμογή Στυλ Γραμματοσειράς Εφαρμογή Έντονης Γραφής: Eπιλέγουμε το κείμενο που θέλουμε να αλλάξουμε και μετά πατούμε το κουμπί B το οποίο θα εφαρμόσει Έντονη Γραφή (Bold). Εφαρμογή Πλάγιας Γραφής: Eπιλέγουμε το κείμενο που θέλουμε να αλλάξουμε και μετά πατούμε το κουμπί I το οποίο θα εφαρμόσει Πλάγια Γραφή (Italic). Εφαρμογή Υπογράμμισης: Eπιλέγουμε το κείμενο που θέλουμε να αλλάξουμε και μετά πατούμε το κουμπί U το οποίο θα εφαρμόσει Υπογράμμιση (Underline).

3. Αλλαγή Χρώματος Χαρακτήρων Για να αλλάξουμε το χρώμα σε κάποιο κείμενο, το επιλέγουμε και μετά από την διαδρομή: Κορδέλα(Ribbon)Κεντρική Καρτέλα (Home)  Ομάδα Εντολών Font (Γραμματοσειρά) Πατούμε το βέλος δίπλα από το κουμπί Font Color (Χρώμα Γραμματοσειράς)

4.Εναλλαγή Κεφαλαίων/Πεζών Μπορούμε να αλλάξουμε κάποιους χαρακτήρες από πεζούς σε κεφαλαίους και το αντίστροφο. Όλοι πεζοί, εκτός τον πρώτο Όλοι πεζοί Όλοι κεφαλαίοι Ο πρώτος καθε λέξης κεφαλαίος Πεζός—>Κεφαλαίος και αντίστροφα

5.Εφαρμογή Εφέ Χαρακτήρων Περιγραφή Strikethrough Εφαρμόζει μια γραμμή στην μέση του κειμένου Double Strikethrough Εφαρμόζει διπλή γραμμή στην μέση του κειμένου Superscript Κάνει τους χαρακτήρες μικρότερους και πάνω απο την βάση Subscript Κάνει τους χαρακτήρες μικρότερους και κάτω απο την βάση All Caps Μετατρέπει τους χαρακτήρες σε Κεφαλαία Small Caps Μετατρέπει τους χαρακτήρες σε Μικρά Κεφαλαία Hidden Μετατρέπει το κείμενο σε κρυφό

6. Αυτόματος Συλλαβισμός *Είναι όταν χρειαζόμαστε να έχουμε κείμενα στα οποία η τελευταία λέξη μιας γραμμής χωρίζεται στα δύο, χωρίς να μεταφέρεται ολόκληρη στην πιο κάτω γραμμή. Ενεργοποίηση Συλλαβισμού (hyphenation): Καρτέλα Page Layout + κουμπί Hyphenation Automatic Για οποιεσδήποτε ρυθμίσεις: Hyphenation Options