Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕνΟτητα # 6: Ms Word IΙΙ CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕνΟτητα # 6: Ms Word IΙΙ CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕνΟτητα # 6: Ms Word IΙΙ CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι ΕνΟτητα # 6: Ms Word IΙΙ CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ

2 Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες, που υπόκειται σε άλλου τύπου άδειας χρήσης, η άδεια χρήσης αναφέρεται ρητώς.

3 Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα Ιονίου Πανεπιστημίου» έχει χρηματοδοτήσει μόνο τη αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

4 Ms Word III ΠΙΝΑΚΕΣ

5 Πίνακες Στο Microsoft Office Word, μπορείτε να εισάγετε έναν πίνακα επιλέγοντας από μια συλλογή προμορφοποιημένων πινάκων — συμπληρωμένων με δείγμα δεδομένων — ή επιλέγοντας τον αριθμό των γραμμών και στηλών που θέλετε. Μπορείτε να εισάγετε έναν πίνακα σε ένα έγγραφο ή να εισάγετε έναν πίνακα μέσα σε έναν άλλο πίνακα, για να δημιουργήσετε ένα πιο περίπλοκο πίνακα.

6 1. Με άμεση επιλογή στηλών και γραμμών: Κλικ στο σημείο όπου θέλετε να εισάγετε έναν πίνακα. Στην καρτέλα Εισαγωγή >> Πίνακας>> στην περιοχή Εισαγωγή πίνακα σύρετε για να επιλέξετε τον αριθμό των γραμμών και των στηλών που θέλετε.

7 2. Εισαγωγή πίνακα. Στην ενότητα Μέγεθος πίνακα, εισαγάγετε τον αριθμό στηλών και γραμμών. Στην ενότητα Συμπεριφορά Αυτόματης Προσαρμογής, προσαρμόστε το μέγεθος του πίνακα.

8 3. Σχεδίαση πίνακα με κλικ στη θέση που θέλετε να δημιουργήσετε τον πίνακα, και σχεδιάστε τον με το μολυβάκι που αντικαθιστά τον δείκτη - πρώτα τα περιθώρια, μετά στήλες, κελιά. Χρήση εργαλείου γόμας.

9

10 4. Γρήγοροι πίνακες με έτοιμη μορφοποίηση

11 5. Μετατροπή κειμένου σε πίνακα
Εισάγετε χαρακτήρες — όπως κόμματα ή ΤΑΒ — για να υποδείξετε σε ποια σημεία θέλετε να χωρίσετε το κείμενο σε στήλες. Χρησιμοποιήστε σημάδια παραγράφου όπου θέλετε να αρχίζει μια νέα σειρά. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Πίνακες, κάντε κλικ στο στοιχείο Πίνακας και κατόπιν στο στοιχείο Μετατροπή πίνακα σε κείμενο. Στο παράθυρο διαλόγου Μετατροπή κείμενου σε πίνακα, στην περιοχή Διαχωρισμός κειμένου σε, κάντε κλικ στην επιλογή για το διαχωριστικό χαρακτήρα που χρησιμοποιήσατε στο κείμενο.

12 Γράφουμε τη λίστα μας, χωρίζοντας με κόμμα η TAB και αλλάζοντας γραμμή με ENTER

13 Με εμφανείς χαρακτήρες μορφοποίησης

14 Μετατροπή κειμένου σε πίνακα

15 Ορισμός χαρακτήρων που χωρίζουν το κείμενο σε στήλες

16 Δημιουργείται ο πίνακας και εμφανίζονται τα αντίστοιχα μενού μορφοποίησης σχεδιασμού του

17

18

19 Διαγραφές κελιών, στηλών, γραμμών ή ολόκληρου πίνακα

20 Εισαγωγή γραμμών

21 Εισαγωγή γραμμών

22 Συγχώνευση κελιών

23 Προσθήκη εσωτερικού περιθωρίου στα κελιά

24 Αποτέλεσμα με περιθώριο

25 Μορφοποίηση κειμένου στα κελιά: για παράδειγμα στοίχιση στο κέντρο
Μορφοποίηση κειμένου στα κελιά: για παράδειγμα στοίχιση στο κέντρο

26 Στυλ πινάκων

27 Στυλ πινάκων

28 Στυλ πινάκων

29 ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΕνΟτητα # 6: Ms Word IΙΙ CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google