Quiz για το διαδίκτυο !.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Advertisements

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ QUIZ!!! Είσαι στη γιαγιά σου και εκεί που περιμένεις να σου αρχίσει τα παραμύθια, σε ρωτάει τι είναι αυτό το διαδίκτυο, που έχει ακούσει.
Οι μαθητές/τριες του ΣΤ1
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Θέμα: Υπολογιστής και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες και Απειλές Υπότιτλος: Επικοινωνία μέσω Η/Υ Μάθημα: Ερευνητική Εργασία (Project) Ομάδα: “Clickers” Αποτελείται.
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
«Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Το Διαδίκτυο είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Ο ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφάλεια online Επίπεδο.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Περιεχόμενα  Σκοπός  Ερωτήματα που μας αφορούν  Αιτιολόγηση  Quiz 1  Quiz 2  Ο εθισμός του Facebook  Βήματα που ακολουθήσαμε  Αποτελέσματα  Πηγές.
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… Σκέψου πριν κάνεις «κλικ»
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Ασφαλή χρήση διαδικτίου ΓεωργίακαιΈλενα. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο Δεν αποκαλύπτω σε κανέναν, ούτε και στους καλύτερους.
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
KINHTO.
Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος.
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε΄2
5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Ασφάλεια στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Προετοιμασία της Βιβλικής
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΡΕΑΛΕΝΑ.
Η ασφαλεια στο διαδικτυο !
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
''Για να σερφάρεις στο Διαδίκτυο με ασφάλεια''
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Το επικίνδυνο παιχνίδι Μπλε Φάλαινα
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ασφαλές Internet Ιοί Παραπληροφόρηση Ακατάλληλα Άχρηστα Ψαράδες
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Η ασφάλεια του διαδικτύου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!
Ασφαλές Διαδίκτυο.
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Quiz για το διαδίκτυο !

Τι ξέρεις για τον Παγκόσμιο Ιστό; Α) Όλες οι ιστοσελίδες είναι κατάλληλες για παιδιά. Β) Οι ιστοσελίδες είναι όλων των ειδών, έτσι ώστε να μπορεί κάποια να είναι ακατάλληλη ή επικίνδυνη για τα παιδιά. Γ) Οι ακατάλληλες ιστοσελίδες για παιδιά έχουν ένα απαγορευτικό σήμα τους.

Σωστό !!!

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

Μπορεί το Διαδίκτυο να επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; Α) Εθισμός στο διαδίκτυο μπορεί να καταστρέψει την προσωπική ζωή σας, να σας απομονώνει από τους φίλους σας και να σας προκαλέσει προβλήματα υγείας. Β) Το διαδίκτυο είναι ο ιδανικός τρόπος για να κάνουν νέους φίλους. Γ) Αφιερώνοντας πολύ χρόνο σερφάροντας στο διαδίκτυο δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην προσωπική σας ζωή και την υγεία σας.

ΣΩΣΤΟ!!

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

Λαμβάνεις ένα e-mail από άγνωστο αποστολέα και περιέχει ένα συνημμένο αρχείο. Το θέμα είναι ενδιαφέρον. Ανοίγεις το συνημμένο αμέσως γιατί είσαι περίεργος/η να το διαβάσεις. Δεν το ανοίγεις, αν δεν έχουν το έχεις ελέγξει με τους γονείς σου ή ο δάσκαλός σου. Ίσως ένας ιός είναι κρυμμένος μέσα σε αυτό. Το καλύτερο είναι να το πετάξεις, αλλά αν πιστεύεις ότι είναι απολύτως απαραίτητο για να το ανοίξεις, να το ελέγξεις με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα anti-virus.

Σωστό !!!

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

Βρήκες μια ιστοσελίδα όπου μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το ηλεκτρονικό παιχνίδι ή άλλο λογισμικό που ήθελες. Δεν ξέρεις αν η ιστοσελίδα είναι ασφαλής, αλλά μπορείς να το κατεβάσεις χωρίς κανένα δισταγμό. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία! Δεν ξέρεις αν η ιστοσελίδα είναι ασφαλής. Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος μιας επίθεσης ιών. Γιατί όχι; Όλες οι συμμαθητές και οι φίλοι σου κατεβάζουν τα παιχνίδια ή άλλο λογισμικό από το διαδίκτυο

Σωστό !!!

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

Συναντάς έναν άγνωστο πρόσωπο σε ένα chat room Τον / την γνωρίζεις πολύ καλά. Συνομιλείς με αυτόν / αυτήν κάθε μέρα και ξέρεις σχεδόν τα πάντα γι 'αυτόν / αυτήν. Αποφασίζεις να πάς στη συνάντηση. Αυτός / αυτή έχει στείλει φωτογραφία του και έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Επιπλέον, θα έχεις την ευκαιρία να τον/την συναντήσεις σε κεντρική καφετέρια. Είναι καλύτερα να το αποφύγεις. Ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν αυτός / αυτή λέει την αλήθεια. Μιλήστε με τους γονείς σου και αν επιμένεις, πηγαίνε στη συνάντηση μαζί τους

Σωστό !!!

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

Δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα χωρίς δισταγμό. Σε μια ιστοσελίδα σου ζητούν τα προσωπικά σου στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, e-mail, κλπ). Δίνεις τα προσωπικά σου δεδομένα χωρίς δισταγμό. Δίνεις τα στοιχεία του φίλου σου. Ποτέ δεν δίνεις πραγματικά δεδομένα σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φανταστικά στοιχεία.

Σωστό !!!

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΞΑΝΑ

ΤΕΛΟΣ

Μαριλένα Κοττάκη Νικολέτα Αντωνίου Τάξη Στ’1 72 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών <<Ανδρέας Κάλβος>>