Συμβουλές για καλύτερες παρουσιάσεις στο Powerpoint..

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσιάσεις Τα Βασικά…
Advertisements

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Αποτελέσματα Μελέτης για το Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου Ετοιμάστηκε για την Εταιρεία KPMG Από την Εταιρεία RAI Consultants Public Ltd Μάρτιος 2008.
ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Οδηγίες για την δημιουργία εμφανίσιμων παρουσιάσεων
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
Δ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Π ΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ P OWER P OINT.
Computers: Information Technology in Perspective By Long and Long Copyright 2002 Prentice Hall, Inc. Λογισμικό Διάλεξη 5 η.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Τίτλος Μαθήματος Ενότητα # (bold): Τίτλος Ενότητας (normal)
Παρουσίαση Διαθεματικής Εργασίας σε PowerPoint
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη Τραγέα Γιώτα, Φυσικοθεραπεύτρια ΜSc (Pain Management)
Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα
Λύκειο Αγίου Νικολάου Τάκη Βασιλική Όθωνος Κατερίνα
Καλή και δημιουργική χρονιά.
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
Ανάλυση του λευκού φωτός και χρώματα
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
1 4 Square Questions B A D C Κοιτάξτε προσεκτικά το διάγραμμα. Θα σας κάνω 4 ερωτήσεις γι’ αυτό το τετράγωνο. ΕΤΟΙΜΟΙ;
Θρησκευτικός Τουρισμός
ΜΙΤΩΣΗ: διδακτικές προσεγγίσεις
ΠΟΝΤΟΣ - ΣΜΥΡΝΗ.
Τεχνικές Παρουσίασης Hans-Peter Osterhold – Hessenkolleg Wetzlar.
Κεφάλαιο 2ο Πεπερασμένα αυτόματα.
IT-SKILLS Διάλεξη Παρουσιάσεις (PowerPoint)
1 AYTOΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
1 D -STAR ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ SV4LAX SV4LAX.
1 Θεματική Ενότητα Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα.
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
1 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Κοινωνικό, πολιτικό & οικονομικό περιβάλλον 1 1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ( Δείκτες.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
+14 Σεπτέμβριο 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +1 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης.
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο PowerPoint
Δημιουργία Διαφανειών
Δημιουργικό Marketing συνθέσεις...με χρωματιστούς όγκους παιδικές.
Δημιουργία Παρουσίασης
Μοντέλα Συστημάτων Παρουσιάσεις των συστημάτων των οποίων οι απαιτήσεις αναλύονται.
1/13 ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΜΟΡΦΕΣ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Ομάδα Ανάπτυξης Ομάδα Ανάπτυξης: Φίλιππος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Κωστάκης, Δημήτριος.
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
1 Αδάμ Δαμιανάκης Conceptum A.E. Tουριστικές και Πολιτιστικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Η περίπτωση του.
Διαχείριση Ψηφιακών Πνευματικών Δικαιωμάτων Ηλεκτρονική Δημοσίευση Στέλλα Λάμπουρα Ιούνιος 2004.
1 Πρώτη διαφάνεια Εξώφυλλο. 2 Εισαγωγή Παρουσίαση του θέματος.
+19 Δεκέμβριος 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +5 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20.
ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ: Εισαγωγή
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
Εισαγωγή στις τεχνικές παρουσιάσεων Δρ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΔΔΑ.
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 13: Επεξεργασία κειμένου – LibreOffice #3
Σχεδίαση Διαφανειών Πρακτικός Οδηγός Μιχαηλίδη Αφροδίτη.
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 12: Επεξεργασία κειμένου – LibreOffice #2
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
(στοιχεία - όμιλος, τοποθεσία κτλ)
Συμβουλές για καλύτερες παρουσιάσεις στο Powerpoint..
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Χριστίνα Παπαζήση Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
Συμβουλές για επιτυχημένες παρουσιάσεις στο PowerPoint
Συμβουλές για καλύτερες παρουσιάσεις στο Powerpoint..
Συμβουλές για καλύτερες παρουσιάσεις στο Powerpoint..
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συμβουλές για καλύτερες παρουσιάσεις στο Powerpoint.. Μπρούζας Αναστάσιος Καθηγητής Πληροφορικής

Τι προσέχουμε όταν στήνουμε μια παρουσίαση. Έρευνα Πηγών (Βιβλιογραφία-Διαδίκτυο) Αντικειμενικότητα Δομή/Οργάνωση Υλικού Περιεχόμενο Όμορφη – Αισθητική Ευανάγνωστη Εύκολα κατανοητή Παρουσίαση

Αποκτήστε ομοιομορφία χρησιμοποιώντας: Παρουσίαση Συμβουλή 1η Αποκτήστε ομοιομορφία χρησιμοποιώντας: Παντού την ίδια γραμματοσειρά Απλές , τύπου Arial Καλλιγραφικές για τίτλους ή έμφαση Παράδειγμα Το σχολείο μου My School

Αποκτήστε ομοιομορφία χρησιμοποιώντας: Παρουσίαση Συμβουλή 1η Αποκτήστε ομοιομορφία χρησιμοποιώντας: Ίδιο μέγεθος γραμματοσειράς (εκτός των τίτλων) Παράδειγμα Αυτή είναι γραμματοσειρά είναι 14pt Αυτή είναι γραμματοσειρά είναι 18pt Αυτή είναι γραμματοσειρά είναι 24pt Αυτή είναι γραμματοσειρά είναι 28pt Αυτή είναι γραμματοσειρά είναι 32pt Αυτή είναι γραμματοσειρά είναι 36pt

Το Powerpoint δεν είναι Word Παρουσίαση Ακόμη: περιορισμένες υπογραμμίσεις με σύνεση τα σημεία στίξης μικρά κείμενα, όχι «κατεβατά» Οι γιορτές και τα πανηγύρια της Λέσβου συναρτώνται με τον «κύκλο του χρόνου». Με τον όρο αυτό προσδιορίζονται οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα κομβικά κοινωνικά και θρησκευτικά δρώμενα ενός ημερολογιακού έτους, όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, οι Απόκριες, το Πάσχα, ο Κλήδονας, ο Δεκαπενταύγουστος και τα Εννιάμερα της Θεοτόκου, ή οι εορτές προστατών-Αγίων, με υπερτοπική ή τοπική αναγνώριση. Τα περισσότερα πανηγύρια πραγματοποιούνται προς τιμήν των Αγίων της Ορθόδοξης εκκλησίας σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ιδιαίτερα όμως τη θερινή περίοδο. Η παράδοση των πανηγυριών συνδέεται κυρίως με τον αγροτικό χώρο, με επίκεντρα τόσο τις εκκλησίες των οικισμών, όσο και τα υπαίθρια εξωκλήσια. Παλαιότερα την οργάνωση των πανηγυριών αναλάμβαναν οι κοινότητες, οι επαγγελματικές συντεχνίες, καθώς και οι γεωργικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι. Σήμερα, πολλά πανηγύρια διατηρούνται (και) με τη συμβολή πολιτιστικών συλλόγων ή των λέσβιων ομογενών, ενώ αρκετά έχουν πλέον ξεχαστεί. Μερικά πανηγύρια είχαν περισσότερο «κλειστό» τοπικό χαρακτήρα, ενώ άλλα προσελάμβαναν μια «υπερτοπική» παλλεσβιακή διάσταση, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη επισκεπτών /προσκυνητών, ακόμη και απο χριστιανικές κοινότητες της Μ. Ασίας (πριν το 1922). Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το πανηγύρι της Παναγίας στην Αγιάσο, καθώς και το πανηγύρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο, όπου συνέρρεαν μέχρι το 1922 πλήθη προσκυνητών από την απέναντι Μικρασιατική ακτή, κυρίως τη Σμύρνη και το Αϊβαλί. Τα πανηγύρια αυτά διαρκούσαν πολλές μέρες και έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ζωή του τόπου. Το Powerpoint δεν είναι Word

Παρουσίαση Τα κυριότερα πανηγύρια είναι τα εξής: Χρησιμοποιήστε Αρίθμηση Τα κυριότερα πανηγύρια είναι τα εξής: Το πανηγύρι της Παναγίας της Αγιάσου. Το πανηγύρι του Μανταμάδου. Το πανηγύρι του Ταύρου. Το πανηγύρι της Παναγίας στην Αγιάσο.

Χρησιμοποιήστε σωστά τις εικόνες και τα βίντεο Παρουσίαση Συμβουλή 2η Χρησιμοποιήστε σωστά τις εικόνες και τα βίντεο Μια εικόνα=χίλιες λέξεις ….αλλά πολλές εικόνες = σύγχυση Βάλτε τίτλο στις εικόνες σας Βάλτε περίγραμμα στις εικόνες σας Προσοχή στην παραμόρφωση(%)

ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Πανηγύρι του «Ταύρου» στην Αγία Παρασκευή το 1953. Μουσικό συγκρότημα από την Κάπη παίζει στην πλατεία της αγοράς ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Κέρασμα έφιππων προσκυνητών στο εξωκκλήσι του Άγιου Χαράλαμπου στην τοποθεσία «Ταύρος», το ξημέρωμα. Πανηγύρι του «Ταύρου» Αγίας Παρασκευής, 1996.

Χρησιμοποιήστε σωστά τα βίντεο Βίντεο από το πανηγύρι του Ταύρου. Παρουσίαση Συμβουλή 2η Χρησιμοποιήστε σωστά τα βίντεο Όχι μεγάλη παραμόρφωση Τίτλος Βίντεο από το πανηγύρι του Ταύρου. Το 3μερο, με τα άλογα στους δρόμους, καταλήγει σε ιπποδρομίες και ταυροθυσία την τελευταία μέρα...

Χρησιμοποιήστε σωστά τα εφέ… Παρουσίαση Συμβουλή 3η Χρησιμοποιήστε σωστά τα εφέ… Τα χρησιμοποιούμε για έμφαση Για να μην «πήξει» η διαφάνεια μου… Όχι πολλά και διαφορετικά εφέ σε μια διαφάνεια..

Παράδειγμα ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Τα μεγάλα παλλεσβιακά πανηγύρια με υπερτοπικό χαρακτήρα που αποτελούν μέχρι σήμερα κεντρικό σημείο αναφοράς στη κοινωνική και θρησκευτική ζωή του νησιού είναι: το πανηγύρι της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Αγιάσο το πανηγύρι του Ταξιάρχη την Κυριακή των Μυροφόρων στον Μανταμάδο το πανηγύρι του Άγιου Χαράλαμπου ή του «Ταύρου», στην Αγία Παρασκευή (αλλά και στον Μανταμάδο και τη Νάπη) το πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου στη Μονή Λειμώνος στην περιφέρεια της Καλλονής. ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Τα μεγάλα παλλεσβιακά πανηγύρια με υπερτοπικό χαρακτήρα που αποτελούν μέχρι σήμερα κεντρικό σημείο αναφοράς στη κοινωνική και θρησκευτική ζωή του νησιού είναι: το πανηγύρι της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Αγιάσο το πανηγύρι του Ταξιάρχη την Κυριακή των Μυροφόρων στον Μανταμάδο το πανηγύρι του Άγιου Χαράλαμπου ή του «Ταύρου», στην Αγία Παρασκευή (αλλά και στον Μανταμάδο και τη Νάπη) το πανηγύρι του Αγίου Ιγνατίου στη Μονή Λειμώνος στην περιφέρεια της Καλλονής. ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Σωστή αντίθεση χρωμάτων Παρουσίαση Συμβουλή 4η Σωστή αντίθεση χρωμάτων Σκοτεινός χώρος-σκούρο φόντο Φωτεινός χώρος-ανοιχτόχρωμο φόντο Τα πολλά χρώματα δημιουργούν σύγχυση γιατί κάνουν το μάτι να μετακινείται σε πολλά σημεία και κουράζουν το κοινό. Το μπλε χρώμα είναι δύσκολο να διακριθεί σε λευκό φόντο Χρησιμοποιήστε το ίδιο φόντο σε όλες τις διαφάνειες Μη χρησιμοποιείτε περισσότερα από 3 χρώματα σε μια παρουσίαση

Παράδειγμα Παράλληλα έχουν καθιερωθεί και ορισμένες "νέες" ετήσιες εορτές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η Γιορτή του Ούζου και το Λεσβιακό Καλοκαίρι στη Μυτιλήνη, η Γιορτή της Σαρδέλλας στη Σκάλα Καλλονής, ο "Βατουσιανός Αύγουστος" στη Βατούσα, τα "Βενιαμίνεια" στο Πλωμάρι και πολλές άλλες. Παράλληλα έχουν καθιερωθεί και ορισμένες "νέες" ετήσιες εορτές με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η Γιορτή του Ούζου και το Λεσβιακό Καλοκαίρι στη Μυτιλήνη, η Γιορτή της Σαρδέλλας στη Σκάλα Καλλονής, ο "Βατουσιανός Αύγουστος" στη Βατούσα, τα "Βενιαμίνεια" στο Πλωμάρι και πολλές άλλες.

Σωστή αντίθεση χρωμάτων Παρουσίαση Συμβουλή 4η Σωστή αντίθεση χρωμάτων Σχέση φόντου γραμματοσειράς Ανοιχτόχρωμο φόντο - Σκούρα γράμματα Σκούρο φόντο - Λευκά γράμματα

Αγίου Ισιδώρου, στο επίνειο Δρώτα Τα πανηγύρια στη Λέσβο Στο χωριό Ακράσι Αγίων Αποστόλων (30/6) Αγίας Παρασκευής (26/7) Παναγίας (15/8) Αγίου Ισιδώρου, στο επίνειο Δρώτα

Αγίου Ισιδώρου, στο επίνειο Δρώτα Τα πανηγύρια στη Λέσβο Στο χωριό Ακράσι Αγίων Αποστόλων (30/6) Αγίας Παρασκευής (26/7) Παναγίας (15/8) Αγίου Ισιδώρου, στο επίνειο Δρώτα

Χρήση γραφημάτων συμπερασμάτων Παρουσίαση Συμβουλή 4η Χρήση γραφημάτων συμπερασμάτων Όχι πολλά γραφήματα σε μια διαφάνεια!!! Μην εισάγετε απλά το γράφημα… Γράψτε το συμπέρασμα…

Παράδειγμα ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Παράδειγμα ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Συμπέρασμα: Αν και τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν πηγαίνει σε πανηγύρια το πανηγύρι της Παναγίας στην Αγιάσο είναι το πιο γνωστό.

Παρουσίαση Σημαντική η χρήση πινάκων Επιλέγω Εισαγωγή→Πίνακας Πανηγύρι Επιλέγω Εισαγωγή→Πίνακας Δηλώνω στήλες και γραμμές Πανηγύρι Τοποθεσία Παναγίας Αγιάσος Ταξιάρχη Μανταμάδος Ταύρου Αγ.Παρασκευή

Παρουσίαση Χρησιμοποιώ Αυτόματα Σχήματα Είσαι έτοιμος; Μμμ..

Παρουσίαση Χρήση WordArt Πανηγύρια Πανηγύρια Πανηγύρια

Κρατήστε σημειώσεις για το τι θα πείτε Παρουσίαση Και άλλες Χρήσιμες συμβουλές Μην διαβάζετε ποτέ απλώς το κείμενο της σελίδας. Εάν το κάνετε αυτό, η παρουσίαση θα είναι βαρετή. Αφήστε τις λεπτομέρειες για το προφορικό μέρος της παρουσίασης. Κρατήστε τις διαφάνειες απλές και λιτές. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το κείμενο κάθε σελίδας σαν εφαλτήριο για ό,τι λέτε. Κρατήστε σημειώσεις για το τι θα πείτε

Παρουσίαση Οργανώστε σωστά το περιεχόμενο , σε ενότητες.. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένη διάταξη Χρησιμοποιήστε κίνηση και ήχο για να γίνει η παρουσίαση πιο ελκύστικη.. Το Powerpoint έχει αρκετούς ήχους.

Σχεδίασε-Ετοιμάσου-Εξασκήσου-Παρουσίασε Παρουσίαση Τα μηνύματά σας πρέπει να είναι σαφή και ξεκάθαρα. Μην μιλάτε γρήγορα Μιλάτε καθαρά και αβίαστα Σχεδίασε-Ετοιμάσου-Εξασκήσου-Παρουσίασε

Παρουσίαση Επικοινωνήστε με το κοινό Κεντρικό πρόσωπο σε μια παρουσίαση είστε εσείς ΟΧΙ οι διαφάνειες ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: 10 λεπτά

Ευχαριστώ για την προσοχή σας…. Τέλος Ευχαριστώ για την προσοχή σας….