Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036.
Advertisements

Διαδικτυακός εκφοβισμός
Επιμορφωτική συνάντηση Διευθυντών Σχ. Μονάδων Κέρκυρας
11 ο Εργαστήριο 11 ο Εργαστήριο Wiki ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ του Μαθήματος «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Ιστού" Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η Β’ ΕΞΑΜ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ.
Ένα απαραίτητο στοιχείο στην ζωή μας. Εργασία Α’ εξαμήνου (Internet)  Τμήμα:1Ι-ΙΝΠ01  Έτος:  Ονοματεπώνυμο : Αντώνης Δημητριάδης  Μάθημα: Τεχν.
Wikipedia_ Σύνθεση διαδικτυακής παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας από τους αναγνώστες της. Επικοινωνία και συμφωνία για υποκειμενικά θέματα πολλών οπτικών γωνιών.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
«Επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών εξαρτώμενη από την τοποθεσία, μέσω του Google Earth»
Facebook Ο 19χρονός Mark Zuckerberg ίδρυσε το facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Το web 2.0, εισήγαγε (ακριβέστερα: δημιούργησε τις προϋποθέσεις για) νέες κοινωνικές και διδακτικές πρακτικές. Η επίδραση του web 2.0 στην Εκπαίδευση μπορεί.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Χρήση και υποστήριξη Κοινοτήτων Πρακτικής και Μάθησης Το web 2.0 Σχετικά με τις έννοιες: ► Ορισμένοι ερευνητές (Wenger 1999) θεωρούν ότι η συμμετοχή σε.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
 Τι είναι blog; Τι είναι blog; Παρουσίαση της έννοιας του blogs  Απο που προήλθαν; Απο που προήλθαν;  Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα Blog; Πως μπορώ να.
Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεμιτσάνη ς Ευάγγελος Μαρινάκη Μαρία.
Ομάδα Ζ Σπυρόπουλος Χρήστος Νούτσος Βάιος Κολτσίδας Θάνος Ιωαννίδης Νίκος Σκούρτης Τάσος Λαζαρίδης Λάζαρος Πεχλιβανίδου Κατερίνα Μαρμαροκόπος Γιώργος Σταγκοπούλου.
Εργαλεία WEB 2.0 Blogs και WIKIS.
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Η επιστήμη του Web.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και.
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Η λέξη Wiki ερμηνεύεται μερικές φορές ως ακρώνυμο για το "What I know is" δηλαδή "Αυτό που εγώ ξέρω είναι"
Blogs ( ιστολόγια) To Blog or not to Blog? That is the question!! Ποιος μπορεί να έχει ιστολόγιο? Όλοι μας!! Είναι πολύ εύκολο! Γιατί να έχω ιστολόγιο?
Τι είναι το wiki; Wiki και φιλολογικά μαθήματα. Λεωφορείο στη Χαβάη! γρήγορα – γρήγορα!
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Μάρκετινγκ Όνομα : Χατζηπαυλίδης Ανέστης
Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
Χαρακτηριστικά και επίδρασή του σε χρήστες
Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου
2η περίοδος επιμόρφωσης Β' επιπέδου - ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1 Τι είναι το web 2.0; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την εκπαίδευση;
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Web 2.0 (περιεχόμενο παραγόμενο από τον χρήστη) Forums (ομάδες συζήτησης) Web Blogs η Blogs (ιστολόγια) You Tube, Vimeo (Video Sharing) Social Networking.
Κωνσταντίνος Δούκας Εκπαιδευτήρια Δούκα 27 Ιουνίου 2012.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα.
Από το Web1.0 στον Web X.0 Καλτιριμτζής Ελ. Ιωάννης
Κεφαλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, WEB2.0 KAI WEB X Από τον WEB 1.0 στον WEB X.0
Κοινωνικά Δίκτυα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15.
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
Ο ανοιχτός κόσμος της Εκπαίδευσης
Γεωργοπούλου Ειρήνη Γκοσιμήδα Ευφροσύνη Κονιδάρη Αναστασία
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Web 1.0 Από τις μαθήτριες της ομάδας Ανεβαζόλ : Εύα Σουσούνη Ηλιάνα Ζούμα Ολυμπία Αναγνωστοπούλου Βάσω Μανωλιούδη enjoy
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…

Εισαγωγικές έννοιες Web 2.0 Τι είναι πάλι αυτό ;

ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Από παθητικός δέκτης και απλός αναγνώστης των πληροφοριών μπορείς να γίνεις ενεργός συμμέτοχος και να συνεισφέρεις τις απόψεις σου, τις ιδέες σου και τις γνώσεις σου στον κόσμο του διαδικτύου.

 Το Διαδίκτυο από “Read Only Web” όπως χαρακτηριζόταν ως τώρα : με τις τεχνολογίες Web 2.0  έχει μετατραπεί σε “Read and Write Web”

 Γιατί ο καθένας από μας έχει τη δυνατότητα πλέον χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις να συμμετέχει στην ανάπτυξη του διαδικτύου.  Πρόκειται για μία νέα εποχή όπου άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη συνεργάζονται μεταξύ τους, αποκτούν ισχύ και αφαιρούν τη δύναμη απ ’ τους λίγους.

Τι Περιλαμβάνει;

Τις Τεχνολογίες: Web 2.0 Wikis Facebook MySpace E- Portfolios Blogs You Tube Flickr Ηλεκτρονικά Χαρτοφυλάκια Ιστολόγια Κοινωνικά Δίκτυα (Social Networks) Ιστοσελίδες π ου δημιουργούνται συνεργατικά Εργαλεία Διαμοιρασμού Υλικού κ. ά. Πολλά…

Επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση για να δείτε ένα βίντεο σχετικό με τις τεχνολογίες Web =fb43824bbab2d8c9b078 =fb43824bbab2d8c9b078

Ας δούμε μερικές από αυτές τις τεχνολογίες Τα ιστολόγια, blogs ή weblogs είναι ιστοχώροι όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να δημοσιεύσει ένα άρθρο, να γράψει την άποψή του πάνω σε ένα θέμα, να κάνει μια ανακοίνωση, μία ερώτηση ή και να σχολιάσει την εγγραφή κάποιου άλλου ( Κάθε καταχώρηση εμφανίζεται με χρονολογική σειρά σαν ημερολόγιο ). Τα Blogs

Πολλά σχολεία έχουν ήδη το δικό τους Blog

Ας δούμε και κάτι που όλοι θα ξέρετε … Κοινωνικά Δίκτυα, (Social Networks) Είναι διαδικτυακές κοινότητες στις οποίες οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να συμμετέχει, επικοινωνώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με άλλα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα ). Κάθε χρήστης διαθέτει το δικό του προφίλ όπου περιγράφει τον εαυτό του, προσθέτει φωτογραφίες, βίντεο, άρθρα που τον ενδιαφέρουν. Μήπως είναι ο νέος τρόπος κοινωνικοποίησης των νέων ;;; Π. χ : Facebook, myspace

Πολλά είναι τα groups που μπορεί να μας ενδιαφέρουν και να γίνουμε μέλη τους.

Ας μην ξεχνάμε και το group του σχολείου μας, με μέλη όχι μόνο μαθητές, καθηγητές αλλά και απόφοιτους, φίλους κ.ά.

Για να δούμε τώρα και τα Wikis Μήπως η πληροφορία που υπάρχει στα βιβλία μπορεί ως ένα βαθμό να αντικατασταθεί από τη γνώση που μπορώ να βρω πολύ πιο εύκολα σε ένα Wiki; Πληκτρολογώντας μόνο μία λέξη κλειδί ;

Wikipedia – Η συλλογική ευφυΐα • Είναι προϊόν εθελοντικής εργασίας • Αναπτύχθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα • Αξιοποιεί τις γνώσεις του κάθε χρήστη ανά τον κόσμο για να πετύχει ένα θεωρητικά αδύνατο στόχο • Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε περισσότερες από 6 2 γλώσσες

Τι είναι ένα Wiki Είναι ένα σύνολο διασυνδεδεμένων ιστοσελίδων που δημιουργείται, επεξεργάζεται και επεκτείνεται από τους ίδιους τους χρήστες, διατηρώντας παράλληλα το ιστορικό του, δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει σαν μια μικρή αποθήκη ή βάση δεδομένων πληροφοριών και ψηφιακού υλικού. Είναι ένας χώρος επικοινωνίας, συνεργασίας, ανταλλαγής διαμοιρασμού και κατασκευής γνώσης.

Γράψε κι εσύ ένα Wiki  Όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση αλλά και στη σύνταξή της.  Στόχος αυτού του μαθήματος είναι να δημιουργήσουμε το δικό μας Wiki

Επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση για να δείτε ένα βίντεο σχετικό με το Wiki

Το δικό μας Wiki: Το θέμα του προέρχεται από την τελευταία ενότητα του βιβλίου σας : « Εφαρμογές Πληροφορικής »