ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Advertisements

πως γράφουμε τη βιβλιογραφία στην εργασία μας
Να καταργήσουμε τη ΓΛΩΣΣΑ και να κρατήσουμε μόνο την ψευδογλώσσα
Πληροφορίες  Πρόκειται για ένα φιλολογικό περιοδικό, που εκδίδει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια και πήρε το όνομά.
Πως γράφουμε μια εργασία
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
Πνευματικό κέντρο Ερμουπόλεως Σύρου
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Επιμορφώτρια Δρ. Αταλόγλου Θ.
Έρευνα Έρευνα :“Συστηματική, ελεγχόμενη, εμπειρική και κριτική διερεύνηση υποθετικών προτάσεων σχετικά με τις εικαζόμενες σχέσεις ανάμεσα σε φυσικά(;)
Χρήσεις των βιβλιομετρικών μεθόδων στις βιοϊατρικές βιβλιοθήκες
Περιεχόμενο Γραπτής Εργασίας
Βιβλιογραφία για παραπομπές
21/11/2001 Καταστάσεις και Στατιστικές Αναφορές Κώστας Βίγλας Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δρ. Περικλής Χατζημίσιος
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
Περιεχόμενα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ – Harvard Citation Style
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ
Βιβλιογραφία (Θ) Ενότητα 6: Συστήματα σύνταξης βιβλιογραφίας Δρ. Ευγενία Βασιλακάκη Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Ανοικτά Ακαδημαϊκά.
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ελληνική επιγραφική Εισαγωγικές παρατηρήσεις σχετικά με βασικά θέματα ιστορίας των ελληνικών επιγραφών στην Αττική.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Εργασία Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών Δρ. Πόπη Κονιδάρη.
Περιεχόμενα - ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ – Turabian Citation Style
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το αλφάβητο της ΓΛΩΣΣΑΣ
Περιεχόμενα - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ – Numeric/ Vancouver Citation Style.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ
Βιβλιογραφικό δελτίο Βιβλιογραφικό δελτίο βιβλίου Ονοματεπώνυμο συγγραφέα με όρθια στοιχεία Τίτλος έργου με πλάγια στοιχεία Εκδότης, τόπος έκδοσης ή χ.τ(=χωρίς.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Β΄. Βιβλιογραφία (τελευταία σελίδα της εργασίας) Σε περίπτωση βιβλίου ακολουθείται η σειρά: επώνυµο και όνοµα συγγραφέα, τίτλος.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ «Υποέργο 1 - ΕΠΑΕ ΑΙΓΑΙΟ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ& ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ» της Πράξης «CESSDA ΕΠΑΕ - Υποστήριξη.
Πληροφοριακή Παιδεία- ΠΜΣ Επισκόπηση της βιβλιογραφίας και συγγραφή εργασιών Οδηγός για μεταπτυχιακούς φοιτητές Χριστίνα Κανάκη Βιβλιοθηκονόμος, PhD Οκτώβριος.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Δημόσιες σχέσεις – Συμπεριφορά, δεοντολογία Διονύσης Ανανιάδης Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος 11 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας Αφροδισιολογίας
Συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας Χριστίνα Κανάκη Βιβλιοθηκονόμος, PhD Μάιος 2016.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Βασικός σχεδιασμός για την κατάρτιση προϋπολογισμού Διαδικασίες κατάρτισης προϋπολογισμού Διαδικασίες.
Βασική Νοσηλευτική ΙΙ Καθ. Χρ. Λεμονίδου Αναπλ. Καθ. Μαργ. Γιαννακοπούλου Εισαγωγή Οδηγίες για την κλινική άσκηση ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Αναζήτηση βιβλιογραφίας Σοφία Ζυγά Επίκουρος Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Παν/μιο Πελ/σου.
Παρατηρήσεις 1ης Εργασίας – Οδηγίες Εκπόνησης 2ης Εργασίας
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Χρήση Κειμενογράφου & Μέγεθος Εργασίας
Κατάρτιση και αποδελτίωση βιβλιογραφίας
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών του μαθήματος Φιλοσοφίας/Ηθικής Φ.Α.
Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε ΑμεΑ
Βιβλιογραφία κατά Vancouver
ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΠΘ
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Η ενημέρωση στην blogόσφαιρα
Ενότητα 6 Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Σύνταξη Επιστολής
Εντολές και δομές αλγορίθμου
Βιβλιογράφηση.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Παραθέσεις και Παραπομπές
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ.
Άλλα είδη παραπομπής και βιβλιογραφίας.
ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΠΘ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
1 Φορέας -Οργανισμός, 2 Φορέας -Οργανισμός
Μανασσάκης Βασίλης Καθηγητής Πληροφορικής
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Αυθεντικό πλαίσιο μάθησησ και αξιολόγησησ για την καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα Βουδούρη Γεωργία Α.Μ.:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μάρθα Κελέση Καθηγήτρια

Εργαλεία σύνταξης βιβλιογραφικών παραπομπών Εργαλεία σύνταξης βιβλιογραφικών παραπομπών Vancouver Style The Harvard System

Παραπομπές μέσα στο κείμενο Vancouver Style Μέσα στο κείμενο σημειώνεται ο αριθμητικός δείκτης (εκθέτης) που δείχνει τη σειρά εμφάνισης της βιβλιογραφικής πηγής στην εργασία. Ο ίδιος εκθέτης σημειώνεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται η ίδια βιβλιογραφική πηγή.

Παραπομπές μέσα στο κείμενο Vancouver Style Σε περίπτωση αναφοράς ονομάτων συγγραφέων στο κείμενο, αναγράφεται μόνο το επώνυμό τους. Στα ελληνικά άρθρα, αν οι συγγραφείς αυτοί είναι δύο, μεταξύ των επωνύμων τοποθετείται "και", ενώ αν είναι περισσότεροι, αναγράφεται το επώνυμο του πρώτου ακολουθούμενο από τη συντομογραφία "et al", όταν πρόκειται για ξένους, και από τη συντομογραφία «και συν.», όταν είναι Έλληνες.

Παραδείγματα - Vancouver Style Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας1. Σύμφωνα με τον Παπαγεωργίου μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας1. Σύμφωνα με τους Παπαγεωργίου και Καλαντζή μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας2.

Παραδείγματα - Vancouver Style Σύμφωνα με τους Παπαγεωργίου και συν. μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας3. Σύμφωνα με τους Jeferson and Mandletton μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας4. Σύμφωνα με τους Jeferson et al. μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας5.

Workshop 1 Χρησιμοποιήστε το Vancouver Style Οι χειρουργικές προσεγγίσεις των ηλεκτρικών εγκαυμάτων περιλαμβάνουν την εσχαροτομή και την περιτονιοτομή, το χειρουργικό καθαρισμό κατά τις πρώτες 3-4 ημέρες και τον καθορισμό των επόμενων επεμβάσεων, ενώ τα τραύματα καλύπτονται άμεσα με επιδεσμικό υλικό για την κάλυψη των εκτεθειμένων τενόντων, νεύρων ή οστών. Μόνο εκθέτης (3) Παπαγεωργίου Δ. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ., Πάνου Ν. Jeferson M., Mandleton P. Jeferson M., Mandleton P., Wilson N.

Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System Oι παραπομπές παρεμβάλλονται στη ροή του κειμένου,εντός παρενθέσεως, και συντάσσονται ως εξής: Επίθετο συγγραφέα χρονολογία δημοσίευσης. Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου 2002).

Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System Στην περίπτωση που το όνομα του συγγραφέα αναφέρεται στο κείμενο, τότε μέσα στην παρένθεση μπαίνει η χρονολογία και η σελιδαρίθμηση. Παράδειγμα Όπως αναφέρει ο Παπαγεωργίου (2002, σ.44) μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας».

Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System Όταν το κείμενο έχει δύο συγγραφείς αναφέρονται και τα δύο ονόματα, κάθε φορά που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη αναφορά (μεταξύ των δύο ονομάτων παρεμβάλλεται ο σύνδεσμος και). Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου και Καλαντζής 2002).

Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System Αν οι συγγραφείς είναι έως πέντε αναγράφεται το επώνυμο όλων μόνο την πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη πηγή και τις επόμενες φορές γράφεται το επώνυμο μόνο του πρώτου και η συντομογραφία «και συν.» (και συνεργάτες, για ελληνική βιβλιογραφία) ή «et al.» (για ξένη βιβλιογραφία).

Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου, Καλαντζής, Ντάσιου, Κρινάς και Μπρέανος 2002). Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου και συν. 2002).

Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Jeferson, Mandleton, Wilson, Patson and Wrock 2002). Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Jeferson et al. 2002).

Workshop 2 Χρησιμοποιήστε το Harvard Style Οι χειρουργικές προσεγγίσεις των ηλεκτρικών εγκαυμάτων περιλαμβάνουν την εσχαροτομή και την περιτονιοτομή, το χειρουργικό καθαρισμό κατά τις πρώτες 3-4 ημέρες και τον καθορισμό των επόμενων επεμβάσεων, ενώ τα τραύματα καλύπτονται άμεσα με επιδεσμικό υλικό για την κάλυψη των εκτεθειμένων τενόντων, νεύρων ή οστών. Μόνο παρένθεση Όπως αναφέρει ο Παπαγεωργίου Δ……….. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ., Πάνου Ν., Πέτρου Ν., Ντάτση Μ. (1η αναφορά και 2η αναφορά μέσα στο κείμενο) Jeferson M., Mandleton P., Wilson N., Perry W., Frankly G. (1η αναφορά και 2η αναφορά μέσα στο κείμενο)