Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παραθέσεις και Παραπομπές

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παραθέσεις και Παραπομπές"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παραθέσεις και Παραπομπές
In-text Citations and References

2 Το Σύστημα του Harvard Η Σχολή Διοικήσεως του Derby έχει υιοθετήσει το σύστημα παραπομπών του Harvard για τις εργασίες των φοιτητών.  Παρακαλώ σημειώστε ότι εργασίες που κατατίθενται από τους φοιτητές μπορούν να ελεγχθούν από το πανεπιστήμιο με ποικιλία μεθόδων συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών συστημάτων που ανιχνεύουν και εντοπίζουν λογοκλοπή.

3 Που και πότε χρησιμοποιούνται παραπομπές;
Οι παραπομπές ή παραθέσεις πηγών πρέπει να γίνονται στο κείμενο της εργασίας σας όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικά στοιχεία και πληροφορίες όπως:  Αυτολεξεί παραθέσεις από βιβλίο ή άρθρο Χρήση των ιδεών κάποιου Μνεία κάποιου συγγραφέα Αριθμούς, γραφήματα και άλλα δεδομένα

4 Στοιχεία του Συστήματος
Όπως ήδη ελέχθη το σύστημα παραπομπών που υιοθετείται είναι αυτό του Harvard, εξ αιτίας του ότι είναι γρηγορότερο, ευκολότερο και πλέον φιλικό προς τον χρήστη διαθέσιμο σύστημα. Το σύστημα αυτό αποτελείται από δυο απλά στοιχεία:  μια σύντομη παραπομπή στο κείμενο μια πλήρη παραπομπή σε ξεχωριστό κατάλογο στο τέλος της εργασίας. Αυτές οι παραπομπές πρέπει να είναι σε αλφαβητική σειρά σύμφωνα με το επώνυμο του συγγραφέα. Ο κατάλογος είναι ενιαίος, (περιλαμβάνει δηλ. βιβλία, περιοδικά, κεφάλαια, εφημερίδες κλπ) αν και οι ιστοσελίδες μπορεί να είναι ξεχωριστά.

5 Παράθεση κατά Λέξη Υπάρχουν πολλοί ορισμοί της οργάνωσης. Ένας αντιπροσωπευτικός ορισμός είναι ο εξής: «ως οργάνωση θα μπορούσε να οριστεί μια διακριτή οντότητα, η οποία μέσω της διαίρεσης της εργασίας, δομών, συστημάτων επιδιώκει την επίτευξη σκοπών» (Μπουραντάς, 2001 σ. 25).

6 Γενική Παράθεση Συγγραφέα
Σύμφωνα με τον Etsioni (1975) μπορούμε να διακρίνουμε τρεις μορφές δύναμης. Έχει υποστηριχθεί ότι υπάρχουν περισσότερες των τριών μορφές δύναμης (French and Raven, 1986). Οι επιχειρήσεις θέτουν πέντε διαφορετικούς στόχους (Cambell et al,1999)

7 Συγγραφέας Αναφερόμενος από Άλλον Συγγραφέα
(Maslow, 1985, παρατίθεται από Μπουραντά, 1988, σ. 78)

8 Δημοσίευμα Εταιρείας (Hanson Trust Plc, 1998)

9 Άρθρο Εφημερίδας χωρίς Αναφορά Συγγραφέα
(Το Βήμα, 2005)

10 Δημοσίευμα χωρίς Αναφορά Συγγραφέα
(Τάσεις στην Αγορά Εργασίας, 2004)

11 Ιστοσελίδα Διαδικτύου
(Advertising Association, 1999)

12 Παραπομπές References
Από βιβλίο, και άρθρο Μπουραντάς Δ. (2001) Μάνατζμεντ: Θεωρητικό Υπόβαθρο, Σύγχρονες Πρακτικές. Αθήνα: Εκδόσεις Μπένου. Ogilvie J., R. and Stork D. (2003) ‘Starting the Human Resources and Change Conversation with History’ Journal of Organisational Change Management, Vol 16, No. 3, pp

13 Παραπομπές Κυβερνητικών Δημοσιεύσεων
Great Britain (1994) Criminal Justice and Public Order Act 1994, London, HMSO

14 Εφημερίδες Roberts, D. (1998) ‘BAe sells property wing for $301m’, The Daily Telegraph, London, 10 October, p.31.

15 Άρθρο χωρίς Αναφορά σε Συγγραφέα
The Guardian (1992) ‘Fraud trial at Britannia Theme Park’, The Guardian, Manchester, 5 February, p.4.

16 Ιστοσελίδα Διαδικτύου
Σε ιστοσελίδες με συγγραφείς: Yau, T. (2001) Dragon project. Available at: (Accessed: 14 March 2010). Σε ιστοσελίδες με συγγραφείς οργανισμούς: British Red Cross (2008) Open gardens. Available at: (Accessed: 17June 2010). Σε ιστοσελίδες χωρίς συγγραφείς: Palladio’s Italian villas (2005) Available at: (Accessed: 2 February 2010). Σε ιστοσελίδες χωρίς χρονολογίες: (no date) (Accessed: 16 July 2010).

17 Παράθεση από Διαλέξεις και Σεμινάρια
Παράδειγμα παράθεσης πηγής μέσα στο κείμενο: Το ενδιαφέρον σημείο στη διάλεξη περί ομαδικής εργασίας (Κόγκας, 2012) … Και παραπομπής στο τέλος: Κόγκας, Δ. (2012) Ομαδική εργασία [διάλεξη για Business Studies έτος 1ο]. 12 Δεκεμβρίου

18 Γλωσσάριο Et al.: (Από το λατινικό et alii που σημαίνει και λοιποί)
Ibid.: (Από το λατινικό ibidem που σημαίνει στο ίδιο μέρος) είναι όρος που χρησιμοποιείται με παραθέσεις που αναφέρονται σε άμεσα προηγούμενη παρατιθέμενη πηγή. URL: συντομογραφία για Uniform ή Universal Resource Locator Παράφραση: η επαναδιατύπωση των σκέψεων κάποιου άλλου με δικά μας λόγια. Πρέπει πάντα να παραθέτετε την πηγή όταν κάνετε παράφραση. Οι υποσημειώσεις δεν χρησιμοποιούνται στο σύστημα του Harvard αλλά στο παλιό Ευρωπαϊκό.


Κατέβασμα ppt "Παραθέσεις και Παραπομπές"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google