Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Advertisements

Διαδικτυακός εκφοβισμός
Ένα απαραίτητο στοιχείο στην ζωή μας. Εργασία Α’ εξαμήνου (Internet)  Τμήμα:1Ι-ΙΝΠ01  Έτος:  Ονοματεπώνυμο : Αντώνης Δημητριάδης  Μάθημα: Τεχν.
INTERNET Ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου Οι αποστάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Τα ταξίδια σε μακρινούς τόπους γίνονται άμεσα απ το “ανοιχτό.
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.
Ιωάννης Δ. Ιγγλεζάκης Επικ. Καθηγητής Τμ. Νομικής ΑΠΘ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Πόσο συχνά χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;. Για ποιό λόγο χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφάλεια online Επίπεδο.
Κοινωνικά ζητήματα και επιχειρηματικές πολιτικές Προστασία προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος.
Είναι σωστό να κατεβάζω ταινίες και μουσική μέσω Ίντερνετ? Όχι, καθώς κάποιος άνθρωπος έχει τα πνευματικά δικαιώματα επειδή το δημιούργησε. Ναι, αφού γλυτώνω.
Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Όταν σου ζητάνε να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία τί κάνεις;
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.
Λύνοντας σταυρόλεξο μαθαίνουμε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΟΜΑΔΑ Ά Θανάσης Μυλωνάς Γιάννης Παπαδημητρίου Χριστίνα Πουλουκτσή
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο!
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
Αυτά που μπορεί να κάνει το κινητό σου και μέχρι σήμερα αγνοείς....
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ασφαλείς online αγορές
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ta μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΑσφΑλεια στο διαδΙκτΥο
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΑΔΑ «Μποτίλιες» Α΄ ΤΑΞΗ Γιάννης Αντώνης Νίκος
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Social Media Apostolos Sinioris.
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
ΘΕΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ TWITTER
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
Συμβουλές Ασφαλείας.
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Τα θετικά του διαδικτύου
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
INSTAGRAM Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ3 Μαθήτριες
Η ασφάλεια του διαδικτύου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Ασφάλεια των Συσκευών-Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο

Η ραγδαία επέκταση των νέων τεχνολογιών, η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, η διασυνοριακή διαβίβαση προσωπικών δεδομένων και η τάση ενίσχυσης της δημόσιας ασφαλείας καθιστούν επιτακτική την ασφαλή επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει εξοικειωθεί και έχει εθιστεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).Ο μέσος όρος του παγκόσμιου πληθύσμου χρησιμοποιεί τα social media σε καθημερινή βάση.Έτσι έχουμε εμπιστευτεί τις μεγάλες εταιρείες, και μέσω αυτών στέλνουμε μηνύματα, αλλά και προσωπικά δεδομένα…Όμως ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιος κρύβεται πίσω από αυτές η ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί παράνομα αυτά τα δεδομένα…

Η εισβολή του διαδικτύου στην καθημερινότητα των πολιτών, έχει μοιραία οδηγήσει τους χρήστες στην καταχώρηση προσωπικών τους πληροφοριών μέσω διαφόρων υπηρεσιών. Οι πληροφορίες αυτές συνθέτουν την εικόνα μας στο διαδίκτυο, που έχει πολλά κοινά με το φυσικό κόσμο και για αυτό τίθεται αυτόματα ένα μείζον ζήτημα, αυτό της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν άνθρωποι εξιδεικευμένοι στο να εισβάλλουν παράνομα στα προσωπικά μας δεδομένα τα οποία έχουμε δημοσιεύσει ή έχουμε στείλει σε κάποιον διαδικτυακό μας φίλο .Τα προσωπικά μας δεδομένα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με πολλούς τρόπους,όπως να μας απειλήσουν για να τους δώσουμε λεφτά ή να πάρουν πληροφορίες για να μας ληστέψουν το σπίτι μας ή τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Για να προστατευτούμε πρέπει να βάζουμε κωδικούς πρόσβασης(password) σε όλα μας τα αρχεία.

Επίσης ένας άλλος τρόπος για να προστατευτούμε είναι προγράμματα που εμποδίζουν τους hackers να έχουν παράνομη πρόσβαση στα αρχεία μας και συνεπώς στα προσωπικά μας δεδομένα.

Επίσης δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολική χρήση δημοσιοποίησης Ένα από τα βασικότερα πράγματα για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων είναι να προσέχουμε σε ποιόν τα στέλνουμε.Τα άτομα με τα οποία μιλάμε στο διαδίκτυο πρέπει να τα ξέρουμε καλά και είναι προτιμότερο να τα ξέρουμε προσωπικά, βέβαια πρέπει να σιγουρευτούμε οτί έιναι αυτά και ότι δεν είναι κάποιος άλλος που μας λέει ψέματα για να αντλήσει πληροφορίες. Αν καταλάβουμε ότι δεν είναι ο φίλος μας πρέπει να συζητήσουμε με κάποιον μεγαλύτερο το θέμα αλλιώς πρέπει να μην του δώσουμε τις πληροφορίες που μας ζητάει. Επιπλέον αν μας ζητήσει να βρεθούμε πρέπει να φέρουμε μαζί μας κάποιον μεγαλύτερο και αν εκείνος αρνηθεί θα τον διαγράψουμε από φίλο μας. Επίσης δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολική χρήση δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, επειδή έτσι μπορούμε πιο εύκολα να γίνουμε στόχος και να έχουμε μπλεξίματα...

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.