Από την αγελάδα… στο κεσεδάκι

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΡΟΪΟΝ IV Φαίδων Θεοφανίδης
Advertisements

Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDOM Α.Ε.Β.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
Royal FrieslandCampina
Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
Δημητριακά.
Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Σήμερα θα μιλήσουμε για τη Φωτοσύνθεση
Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε Θέματα Εξωστρέφειας.
ΜΑΝΙΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. Προϊόντα Πρώτες ύλες Αποθήκευση αλευριού σε σιλό Αποθήκευση αλευριού σε σιλό Αερομεταφορά στο ζυγιστήριο Αερομεταφορά στο ζυγιστήριο Κατόπιν.
Κυριακή Μπαλτά Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Βιβλιοθήκη Σχεδιασμός και δημιουργία επικοινωνιακού σχεδίου δράσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
Greek Foodosophy- Mall για παραγωγούς Η φρέσκια, νέα ιδέα εμπορίου.
PISA P rogramme for I nternational S tudent A ssessment Ενημέρωση Εκπαιδευτικών.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει το γάλα Κατονομάζει ζώα των οποίων το γάλα καταναλώνει ο άνθρωπος Αναφέρει τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία παρέχει το γάλα σε.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Καλαμάτα 08/12/2014 Αντώνης Γραβάνης Αναπληρωτής Διευθυντής, Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών.
ΤΟ ΓΑΛΑ.
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α’3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
Ενότητα 5 Πάμε για ψώνια; Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
02/11/2009. Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων Είναι μοχλός δημιουργίας & ανάπτυξης Είναι μοχλός δημιουργίας & ανάπτυξης Απασχολεί πάνω από άτομα Απασχολεί.
Το κόστος ποιότητας στην μεταλλουργία Ανδρίτσος Δημήτριος Διπλωματική εργασία ΑΘΗΝΑ 2002.
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Μαθημα τεχνολογιασ εργασια αξιολογησησ β’ τριμηνου θεμα: ενεργεια
Σκοπός Ο σχεδιασμός, ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση καινοτομικών - υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων στο τομέα των υλικών συσκευασίας τα οποία καλύπτουν.
Οξυγαλακτικά βακτήρια
Απομόνωση και αρίθμηση του Staphylococcus aureus
Νουνού Calciplus Έξυπνη και καλοφτιαγμένη θεωρώ τη διαφήμιση του γιαουρτιού νουνού calciplus.
Ξανθόπουλος Χρήστος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Π ΡΑΚΤΙΚΉ ΑΣΚΗΣΗ 2014 Ε ΡΓΑΣΤΉΡΙΟ Γ ΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ Μόσχου Ι. Δήμητρα, Βιοτεχνολογία Παπαδάκη Β. Ειρήνη, ΕΖΠΥ Σωτηρίου Χ. Μαρία, ΕΖΠΥ Επιβλέπων: Μασούρας.
Η Χημεια και η Τεχνολογια του Παγωτου
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ Γ.Π.Α.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΦΟΔΙΑΣΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 4 ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βύρωνα Ονοματεπώνυμο: Μαρκάκη Μαίρη Διεύθυνση παιδικού σταθμού: Ταύρου 4, Βύρωνας.
Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα : Εκτροφή προβάτων & αιγών. Γαλακτοπαραγωγική ικανότητα του προβάτου 1/2 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής &
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΜΗΜΑ Β3. ΘΕΜΑ: ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΟ ΡΥΘΜΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΡΕΞΕ ΈΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ,
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 8 Η ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Εργαστήριο Γενικής & Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα ΕΖΠ&Υ Γ.Π.Α.
ΕΝΖΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων - Άσκηση 8η.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Φυλές Βοοειδών.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΨΥΞΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ.
Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό
Φορεις και μορφες αξιολογησης: 2Ο Μαθημα
TΜΗΜΑ TΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Παρουσίαση πρακτικής στην κοινότητα
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.
«Παρουσίαση της γαλακτοκομικής βιομηχανίας Όλυμπος – Καινοτομίες »
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΓΑΛΑ ΜΕ ΜΕΛΑΜΙΝΗ.
ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΥ
ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ
Διαχείριση έργου Αρχές και τεχνικές
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΡΗΣΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΚΤΡΟΦΗΣ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ! ΓΙΑΤΙ και ΤΙ πρέπει να κάνουμε!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ των ζώων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Από την αγελάδα… στο κεσεδάκι Μια συναρπαστική διαδρομή…

Γνωρίστε τη σταρ… Αγελάδες Holstein

Ο νομός Σερρών πρωτοπόρος!! Αριθμός Αγελάδων Γαλακτοπαραγωγής Ν. Σερρών ≈ 20.000 (μαζί με τα νεαρά ζώα) Στο Ν. Σερρών παράγονται 165 τόνοι αγελαδινού ανά ημέρα ή 60.000 τόνοι ανά έτος Στο Ν. Σερρών υπάρχουν 100 Φάρμες (200 καταγεγραμμένοι αγελαδοτρόφοι)

Οι φάρμες Σταύλοι Αρμεκτήριο Αποθήκες ζωοτροφών Γραφεία Οικίες προσωπικού Αποθήκες για φύλαξη μηχανημάτων Χώροι συγκέντρωσης της κοπριάς Χώρος παγολεκάνης (όπου μετά το άρμεγμα συγκεντρώνεται το γάλα)

Πεπονιά Σερρών

Παραγωγή γάλακτος Η αγελάδα παράγει γάλα για 10 μήνες μετά τη γέννα Αυτή η περίοδος λέγεται «γαλακτική» Μια αγελάδα μπορεί να φτάσει στις 5-6 γαλακτικές περιόδους Μια αγελάδα παράγει περίπου 10 τόνους γάλα/χρονιά!

Το άρμεγμα Το άρμεγμα γίνεται με αυτόματο μηχάνημα Μετά το γάλα φιλτράρεται Αποθηκεύεται στη δεξαμενή συλλογής γάλακτος

Το άρμεγμα

Προσωρινή αποθήκευση στη φάρμα Το γάλα της αγελάδας έχει θερμοκρασία 37ο C Ψύχεται στους 4ο C (παγολεκάνη αποθήκευσης)

Συλλογή από τις φάρμες και μεταφορά στο εργοστάσιο

Προσωρινή αποθήκευση στο εργοστάσιο Στους 4ο C

Διαχωρισμός γάλακτος Σε πλήρως άπαχο γάλα Και σε κρέμα γάλακτος

Παρασκευή γιαουρτιού: ανάμιξη υλικών Άπαχο γάλα + κρέμα γάλακτος+ υπόλοιπα υλικά

Παρασκευή γιαουρτιού: ομογενοποίηση Τα λιπαρά της κρέμας μικραίνουν σε διατομή

Παστερίωση Λευκό γάλα: 76ο C για 15 δευτερόλεπτα

Επώαση γιαουρτιού Μέσα στις δεξαμενές προστίθεται οξυγαλακτική καλλιέργεια και τα μίγματα επωάζονται και σταδιακά μετατρέπονται σε γιαούρτη

Στράγγιση γιαουρτιού Παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού

Γεμιστική γραμμή γιαουρτιού

Γρήγορη ψύξη Ειδικό τούνελ γρήγορης ψύξης

Παραγωγή παγωτού Ανάμιξη υλικών

Παραγωγή παγωτού Ομογενοποίηση και παστερίωση

Παραγωγή παγωτού Ωρίμανση και ψύξη των μιγμάτων του παγωτού

Παραγωγή παγωτού Το ρευστό μίγμα παγώνει στις παγωτομηχανές και διογκώνεται

Παραγωγή παγωτού Σχηματοποίηση παγωτού (ξυλάκι, κύπελλο, πύραυλος)

Παραγωγή παγωτού Τούνελ σκλήρυνσης (-45ο C)

Και μετά την παραγωγή; Τι άλλο καλείται να κάνει μια γαλακτοβιομηχανία ώστε να πουλήσει τα προϊόντα της; Διαφημίζει τα προϊόντα της Προωθεί την εκπαίδευση των συνεργατών της Επενδύει στην επιμόρφωση των ανθρώπων της Ιδρύει ινστιτούτα, επιμορφωτικούς οργανισμούς κλπ. Οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις Αναπτύσσει την εταιρική κοινωνική της ευθύνη Αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα

Ανάπτυξη νέων προϊόντων Παρακολούθηση διατροφικών τάσεων Διεθνείς εκθέσεις τροφίμων Εταιρείες ερευνών Τμήμα εξαγωγών Εντοπισμός ιδεών που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ένα νέο προϊόν Ανάπτυξη νέου προϊόντος (γευστικές δοκιμές, αξιολόγηση) Σχεδιασμός νέας συσκευασίας Δημιουργία επικοινωνίας