 Η Λιβαδειά είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας.(Πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας). Η Λειβαδιά βρίσκεται στην βορεινή πλευρά του Ελικώνα, απ’ όπου πηγάζει το ποτάμι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βυζαντινή Δράμα Τρία βυζαντινά μνημεία της πόλης
Advertisements

ΕΡΓΟ ΤΡΑΜ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 14/01/2014.
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΑΡΓΑ Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε,
και στο βάθος η Πατριάρχου Ιωακείμ
Επανομή.
Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
Το κεντρικό Παρθεναγωγείο Σμύρνης
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Μυκηναϊκός πολιτισμός Αχαιοί οι πρώτοι Έλληνες
ΕΛΕΝΗ.  Η Αγορά ήταν, στις αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές πόλεις, το οικονομικό, διοικητικό, κοινωνικό και πνευματικό κέντρο του άστεως. Στην αγορά γινόταν.
Τοπική Ιστορία Δράμα, 12/1/2011
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
Οι πολεµικές επιχειρήσεις:
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΟΤΟΝΤΑ-ΚΑΜΑΡΑ-ΓΑΛΕΡΙΑΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
1 Καλώς ορίσατε! Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2006 Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων κ. Αριστείδη Ρούσσαρη στην ημερίδα με θέμα: «Δράσεις κοινωνικού.
1 Καλώς ορίσατε! Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή στην ημερίδα με θέμα: «Δράσεις του.
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Τάξη Ε2 Σχολικό Έτος
5ο. Η ναοδομία από τον Ηράκλειο έως και τον Λέοντα Ϛ’ το Σοφό ( ):
ΑΙΓΙΟ-ΤΣΙΛΕΡ Το Αίγιο είναι μία πόλη που έχει πολλά πράγματα να δείξει. Μέσα σε αυτά λοιπόν βρίσκεται και η αρχιτεκτονική της. Η πόλη του Αιγίου.
Ονομα;γιωργος ζαχαρακις
Τμήμα: ΄Δ Χρίστος Ντέκας
Λάμπρος Ζησιμόπουλος Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Λευτέρης Δάλπης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό 12\ Θ Σχολείο Π. Τ. Δ. Ε Α. Π. Θ Ε ’
Το Πλωμάρι διασχίζεται από το χείμαρρο Σεδούντα.
Πελοπόννησος.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
Πλατεία Όλγας ή Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως Αθηνά Γκόντα και Όλγα Καϊμακά ΣΤ΄ Τάξη 43 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Σχ. Έτος:
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Από:Αγγελος Σουτζόγλου Ταξης:Γ`3.
Δ ιεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΘ είναι η πιο σημαντική διεθνής ετήσια έκθεση για όλο το Βαλκανικό χώρο, και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1925.
Γ. Βελένης, Το πολύκογχο ιερό βήμα των τρισυπόστατων εκκλησιών της Τουρκοκρατίας, στο: Εκκλησίες IΙ (1982) Γ. Σκιαδαρέσης, Προσκτίσματα μεταβυζαντινών.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
Ελληνορωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα Μαλβίνα Αντωνίου Ε΄1.
Iστορία Ενότητα Γ Κεφάλαιο 7 > Μαντώ Μαυρογένους Από την Αθανασιάδου Κορίνα ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΚΟΡΙΝΑ1.
1. Η Αμμόχωστος είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Το 1960 κατοικούσαν Έλληνες, 6120 Τούρκοι και 24 Μαρωνίτες. 2. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής.
Παύλος Μελάς.
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
ΠΛΑΚΑ.
Εκκλησίες στη Λακατάμεια
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
Ερευνητική Εργασία Η ιστορία του νομού Σερρών Β΄ τετράμηνο
Επίσκεψη στο Κέντρο της Πάφου
Υπηρεσίες στη Λακατάμεια- Ένα σύγχρονο προάστειο.
Πρόταση τριήμερης εκδρομής
Γνωρίζω τον τόπο μου; Καλή Επιτυχία !!!
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Η ΡωμαϊκΗ ΑυτοκρατορΙα
Η Νέα Μηχανιώνα σήμερα.
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1833) ΕΩΣ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Η Λιβαδειά είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας.(Πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας). Η Λειβαδιά βρίσκεται στην βορεινή πλευρά του Ελικώνα, απ’ όπου πηγάζει το ποτάμι της Έρκυνας.Στερεάς Ελλάδας

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, συναντάμε τη Λειβαδιά μοιρασμένη σε πέντε συνοικίες : Κάδη(Αγιος Γεώργιος), Σταροπάζαρο(περιοχή Μητροπόλεως),Ταμπάχνα, Ευαγγελίστρια (Λυκοχώρι), Ζαγαράς. ΣΗΜΕΡΑ :ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΓΟΥΡΝΑ):ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ),ΟΙ ΑΡΧΕΣ,ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ,ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ(ΛΥΚΟΧΩΡΙΟΥ):ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ,ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΖΑΓΑΡΑΣ) ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ:ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ( Κάδη) ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ, ΗΡΩΙΚΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ,ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1913,ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄ ΩΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ.ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΟΔΟΣ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ (ΣΚΛΑΠΑΝΟΥΠΟΛΗ)

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΤΣΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΠΠΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑ ΚΟΥΤΣΟΠΕΤΑΛΟΥ.  ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ,ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Μ.ΑΣΙΑΣ

 ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ(Μητρόπολη) ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑ ΚΟΥΤΣΟΠΕΤΑΛΟΥ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ ΛΟΧΑΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ,ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ,ΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ(ΖΑΠΠΕΙΟ).  ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ- ΑΘΗΝΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΠΠΑ,ΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄(Σημερινή πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ, Η ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΕΝΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΩΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ.

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1912 ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΒΙΤΣ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕΤΑ,ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ,ΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΓΙΑΚΟΥ (ΤΑΜΠΑΧΝΑ), ΩΣ ΤΗΝ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ.

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΟΖΟΥ,ΩΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

 Η ΟΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ,ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ- ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ.

 ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΡΚΥΝΑΣ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΦΩΝΙΟΥ.  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

 Γιαννάκη Φίλωνος, προκρίτου της Λιβαδειάς. Πρόεδρος της Βουλής τα έτη Εκλέχθηκε επανειλημμένα βουλευτής και υπήρξε επί ένα χρόνο, 1847 Δήμαρχος. ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ.

 ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Υ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΝΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ.

 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΛΕΙΒΑΔΙΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.