Ακτοπλοΐα και Τουρισμός

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Πρόβλημα των Μεταφορών στα Νησιά, Τρόποι Αντιμετώπισής του και ο Ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Advertisements

Δρ. Ανδρέας Δημητρίου Πρόεδρος
1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Αθήνα, 4/4/13
γιαννης μπαλτζακης, BSc,MSc, μελετητής-συμβουλος υλοποίησης
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΝΑ Π.Δ. 85/2012 Ίδρυση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
Διαχείριση του Νερού στην Πόλη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης «Αστική Χρήση του Νερού» Δίκτυο Μεσόγειος SOS
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Lamans s.a. 1 / 9 INTERREG III A ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ Πρόγραμμα : Δίκτυο Κέντρων Υπηρεσιών για τον ολοκληρωμένο εναλλακτικό τουρισμό (TRIA net) ΕΡΕΥΝΑ.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
1 Καινοτομικό Πρόγραμμα RI-SE ΕΚΕΠΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
Τομείς παραγωγής της Ευρωπαϊκής Οικονομίας
Καταγραφή Βαθμού Ικανοποίησης των μεταφορών (Ανθρώπων – πραγμάτων – δεδομένων) στα Ελληνικά Μικρά Νησιά. Ύδρα Οκτώβριος 2013.
Ασφαλείς Μετακινήσεις: ο ακρογωνιαίος λίθος των απόψεων της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF) για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Δρ Χάρης Ευδωρίδης,
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΠΕ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (BALANCED SCORECARD)
Οικονομικές και κοινωνικές ωφέλειες από τον τουρισμό στην Κύπρο Σκοπός μαθήματος Οι μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου.
Ελληνικός τουρισμός Θετικές και Αρνητικές Συνέπειες.
H παραγωγή και η κατανάλωση ενέργειας στην Ευρώπη
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Δρ. Αναστάσιος Δ. Αναστασίου Κ.Υ. του ΥΠΕΣΔΔΑ
η περιφέρεια στο επίκεντρο της ανάπτυξης
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
Μελετώντας με χάρτες τους κατοίκους της Ευρώπης
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
 Κύριοι στόχοι της είναι να εξασφαλίσει δίκαιο βιοτικό επίπεδο στους γεωργούς και ασφαλή τρόφιμα που παρέχονται σε σταθερή βάση και σε προσιτές τιμές.
Πανεπιστήμιο Κρήτης Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Μελέτη βιωσιμότητας ακτοπλοϊκής γραμμής Ρεθύμνου – Πειραιά Χρηματοδότηση Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων. Στο προηγούμενο μάθημα αναφέραμε ότι με την άλωση της Πόλης πολλές οικογένειες Βυζαντινών έφυγαν για να μην γίνουν σκλάβοι.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων Χώροι αναψυχής Ενότητα 3: Ο ρόλος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Διονυσία Φράγκου Τμήμα ΕΑΔΣΑ Ανοικτά Ακαδημαϊκά.
Γιώργος Τελώνης Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ Γιώργος Τελώνης Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ Posidonia Sea Tourism Forum, Αθήνα
What do local businesses expect from the cruise industry Τι περιμένουν οι τοπικές κοινωνίες από την Βιομηχανία Κρουαζιέρας; Τι περιμένει η Βιομηχανία της.
Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Εξυπηρέτηση Πελατών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Ο ρόλος των δευτεροβάθμιων οργανώσεων στην οικονομία Κατερινα Γιαννακοπούλου Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος.
Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και του Βιοτεχνικού Πάρκου Ρεθύμνης Α.Ε για το Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας Κρήτης Αποτελέσματα ανοικτής διαβούλευσης.
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. Χρήστος Βαρσάμης Διευθύνων Σύμβουλος Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ταχυδρομικής Αγοράς – Ρόλος της Ε.Ε.Τ.Τ. 1.
Η Διακήρυξη της Λεμεσού και η Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ Χρήστος Οικονόμου DG MARE Maritime Affairs in the Mediterranean and Black Sea.
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων , 1ο εξάμηνο
Ενότητα 10: Καμπύλες κόστους
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών
ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Ε.ΣΥ.Μ – Ε.Β.Ε.Α – Ο.Φ.Α.Ε
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Τα δημοσια εργα.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Παρουσίαση στο Συνέδριο ΣΕΓΜ 2017 Γιώργος Τζιάλλας
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΔΠΜΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ Πάρις Τσάρτας Καθηγητής Χαροκοπείου.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το δίκτυο των σιδηροδρόμων
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
Η επιχείρηση ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την.
Συμβάλλουμε στην υγεία του πολίτη
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Η επιχείρηση Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.
Η επιχείρηση………………………………… που εδρεύει στην περιφέρεια ……………………
Η επιχείρηση Π. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ & Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ο. Ε
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
Η επιχείρηση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Ε
Η επιχείρηση ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΒΒΑΣ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.
Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων. Εν.2 κεφ.2 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ακτοπλοΐα και Τουρισμός ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ Ακτοπλοΐα και Τουρισμός The Posidonia SEA TOURISM FORUM ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΟΣΓΕΙΟ & ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Σ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΔΜΝ

Υπηρεσίες θαλασσίων μεταφορών Είναι ανθρώπινο δικαίωμα του αιώνα μας. Mεταφορές του επισκέπτη τουρίστα στα νησιά με: κρουαζιερόπλοια, αεροπλάνα, Υδροπλάνα και με την σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.   Υπηρεσίες θαλασσίων μεταφορών Είναι ανθρώπινο δικαίωμα του αιώνα μας.

Ένα σύστημα μεταφορών. Ένα ταμείο για τις μεταφορές   Η επιβατηγός ναυτιλία σηκώνει το μέγιστο αριθμό των επισκεπτών σε βαθμό ασύγκριτα μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα μεταφοράς στα νησιά. Όσο δε μικρότερο είναι το νησί τόσο μεγαλύτερη σημασία παίζει η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Διατήρηση – ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος: Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έχουμε ζωή στα νησιά μας Ένα σύστημα μεταφορών. Ένα ταμείο για τις μεταφορές Το κόστος δηλαδή της κάθε παροχής οφείλει να το αντιμετωπίσει το κράτος μας με συνυπολογισμό στο εθνικό κόστος. Επαναχάραξη λοιπόν όλου του συγκοινωνιακού χάρτη της νησιωτικής Ελλάδας με συνδυασμένες υπηρεσίες (πχ πλοία - Υδροπλάνα αλλά και πλοία κορμού - πλοία τοπικής εξυπηρέτησης.

Πλοία Κορμού με πλοία τοπικής εξυπηρέτησης οφέλη φθηνότερο εισιτήριο Επαρκή πλοία κορμού. Περισσότερα δρομολόγια κορμού Ασφαλή φθηνά και περισσότερα τοπικής εξυπηρέτησης πλοία. Εξάλειψη του φαινόμενου μη ικανοποίησης των μικρών λιμανιών να δεχθούν τα μεγάλα σημερινά πλοία, μιας και τα πλοία της τοπικής σύνδεσης θα είναι μικρότερα και σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε νησιωτικής περιοχής πού εξυπηρετούν. Η πρώτη: το κόστος της επιδότησης της γραμμής Πειραιά Κάρπαθος Κάσος Και η δεύτερη: Ύδρα και στις Σπέτσες

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:   Σημαντικός παράγων ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού είναι η έγκαιρη ανακοίνωση των δρομολογίων και η καλή ποιότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ: συμβάσεις μικρής χρονικής διάρκειας, δεν χρηματοδοτεί την επιχείρηση της ακτοπλοΐας, κάνει κοινωνική πολιτική εις βάρος της ελεύθερης οικονομίας της ακτοπλοΐας, αντιμετωπίζει την επιχείρηση της ακτοπλοΐας ως κάτι κακό τα δρομολόγια οριστικοποιούνται και εγκρίνονται λίγους μήνες πριν

Σας Ευχαριστώ WWW.SMALLISLANDS.EU

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ