Πειραματικο ΓΕ.Λ. Πατρων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 13 : ΠΡΟΪΟΝ IV Θεοφανίδης Φαίδων Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Advertisements

Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων ΑΤΗΚ Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 29 Οκτωβρίου 2015 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για την υγεία μας και ότι πρέπει να την ακολουθούμε αν.
Λαούτο και Ούτι Ελένη Πατσαλίδου. Η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στην Κρήτη,όπου συνοδεύει κυρίως την λύρα,καθώς και στην Κύπρο, όπου συνοδεύει συνήθως.
Νομική των Ζώων στην Ελλάδα Νομική Προστασία των Ζώων στην Ελλάδα Βάσω Τάκη – Δικηγόρος ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ.
ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΑ 2 Ευριπίδης Σάββα 1. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ: Απαριθμεί τις παρασκευές που περιλαμβάνουν τα διάφορα είδη προγευμάτων. Κατονομάζει.
ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ … Πάμε να γράψουμε την πρώτη μας περίληψη !
ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.
Η σημασία της Γεωργίας (Επισιτισμός, Οικονομία, Πολιτική, Εθνική και Παγκόσμια σημασία)
 Διαιτητική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη  Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1  Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2  Ειδικοί τύποι διαβήτη  Ινσουλίνη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Λογιστική και Ελεγκτική" ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Εισαγωγική.
Αποφάσεις Προώθησης. Εισαγωγή  Προώθηση είναι η προσπάθεια να πειστούν οι άνθρωποι να αποδεχτούν προϊόντα, αντιλήψεις και ιδέες.  Στρατηγική προώθησης.
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ TOΣΤ ΚΕΙΚ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΥΓΑ(Τεμ) ΠΙΤΣΑ SANDWICHES TOAST CAKE SPINACH PIE OMELLET EGGS(piece) PIZZA.
Στρατηγικό Μάνατζμεντ Τηλεπικοινωνιών Ιεράρχηση Στρατηγικής –Επίπεδα Στρατηγικής.
Διατροφή Ενότητα 19: Λίπη, έλαια, λαχανικά και πατάτες Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ 7ου γυμνασίου Ηλιούπολης Καθηγητής-Υπεύθυνος της Εργασίας: Λιανός Ανδρέας.
Ο Βόλος στο πέρασμα των χρόνων…  Εργασία στο μάθημα της τοπικής ιστορίας Μέλη ομάδας: Ασπρούδης Στέφανος Ευτυχίδης Αποστόλης Ζυλάλι Οργκές Γκέσκoυ Μαλένα.
Μερισματική πολιτική Ορισμός: αναφέρεται στην απόφαση της επιλογής της σχέσης ανάμεσα στα κέρδη που αποθεματοποιούνται και σε αυτά που διανέμονται (από.
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ * Επιχειρηματίας:ένα άτομο που ιδρύει και/ή διοικεί μια επιχείρηση *Επιχειρηματικές ευκαιρίες:
ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Εναλλακτικές στρατηγικές.
Ηγεσία Διαδικασία Λήψης Απόφασης
Εμπορικεσ-οικονομικεσ σχεσεισ ελλαδασ-σερβιασ
ΔΙΑΛΕΞΗ 8 Διαιτητική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη
Ο Οδηγούμενος από την Αγορά Οργανισμός
Στρατηγικός προγραμματισμός
Ερευνητική εργασία: Changing Corporate Identity – The Case of a Regional Hospital. Αναγνώριση της ανάγκης για νέα ονομασία με σκοπό την επανατοποθέτηση.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ένα σώμα μπορεί να βρεθεί σε τρεις φυσικές καταστάσεις. Π.χ. Το νερό το συναντάμε στη φύση ως ΑΕΡΙΟ (υδρατμοί στα σύννεφα) ΣΤΕΡΕΟ.
«Μύθοι» και αλήθειες(;) του γάμου: κοινωνιοψυχολογική προσέγγιση
Εναλλακτικές Στρατηγικές.
Αργόν Το χημικό στοιχείο Αργό (Argon) είναι ένα άχρωμο ευγενές αέριο με ατομικό αριθμό 18 και ατομικό βάρος 39,948 . Έχει θερμοκρασία τήξης -189,3 C° και θερμοκρασία.
12/05/2018.
Κατάλληλο για όλους τους λιπαρούς λεκέδες
Παραδόσεις Δασικής Οικολογίας Μάθημα 5ο: Δάσος και περιβάλλον
Πέντε παραμύθια... για να κοιμόμαστε ήσυχοι!
KOIΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μάθημα 4
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Διατροφικές διαταραχές Διατροφικές συνήθειες των εφήβων
Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ 40 ΓΕΛ Πατρας Σχ. Έτος
Ποικιλία επισιτιστικών υπηρεσιών
Νερό Πηγή ζωής.
Νερό Πηγή ζωής.
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του Αμερικανικού.
Λειτουργίες Επισιτιστικών Τμημάτων (Θεωρία) Κεφάλαιο 1:
ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΜΑΘΗΣΗ
Project τμηματοσ γυναικων
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Προωθητικές Τακτικές 9/20/2018.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ Είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
σκέψεις από τη διδακτική μας εμπειρία
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤO Food and beverage department
Στοματική υγεία Εργασία στην Οικιακή οικονομία
Τράπεζα Τροφίμων Food Bank   Οι Εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά Τράπεζα Τροφίμων   Η συλλογή τροφίμων έχει.
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
Τηλεόραση και Παιδί!!!.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Νοσηλευτική διεργασία Νοσηλευτική διάγνωση
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Λογισμικό Λειτουργικό σύστημα Λογισμικό συστήματος
25/02/2019 !!! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !!!.
THOMAS, Απειροστικός Λογισμός, ΠΕΚ 2018,
Ανάκτηση δεδομένων από κάθε μέσο
THOMAS H. CORMEN, et al., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ, Β΄ έκδοση, ΠΕΚ 2016,
Φορολογικη λογιστικη ι
«ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πειραματικο ΓΕ.Λ. Πατρων Ερευνητική Εργασία 2017-2018 «Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΧΩΡΩΝ»

ΥΠΟΘΕΜΑ – ΥΠΟΟΜΑΔΑ: «ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ» ΥΠΟΘΕΜΑ – ΥΠΟΟΜΑΔΑ: «ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ» Από τους L.M.A.G.A.: Nίκος Κλαψής Χαρά Τσιλιμίγκρα Μύριαμ Σουμάφ Σταθόπουλος Αλέξης Χαράλαμπος Παπαγιαννόπουλος

ΥΠΟΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ποια είναι η ιστορία της Αμερικάνικης και ποια της Καναδικής Κουζίνας και ποιοι παράγοντες τις επηρέασαν; Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες των Αμερικάνων και των Καναδών και πώς αυτές συνδέονται με την υγεία τους; Ποιοι είναι οι διασημότεροι σεφ τους; Ποια είναι τα 3 πιο γνωστά «ταχυφαγεία» (fast food restaurants) τους; Ποια είναι τα βασικότερα προϊόντα και συστατικά που χρησιμοποιούν; Ποια είναι τα πιο γνωστά φαγητά, γλυκά και ποτά τους;

Ιστορια Κουζινασ Η.Π.Α Προ-αποικιακή εποχή Οι πρώτοι ντόπιοι Αμερικανοί: σειρά μεθόδων μαγειρέματος & ανάμειξη με ευρωπαϊκές μεθόδους με βάση αμερικανική κουζίνα. Τα κρέατα: σε ψησταριές ή στη σούβλα πάνω από φωτιά Τα λαχανικά και οι ρίζες: συχνά στις στάχτες της φωτιάς Πολύ συνηθισμένη η κατανάλωση θαλασσινών: γατόψαρο, μπακαλιάρος, ρέγγα σολομός και ποικιλία από καρκινοειδή Η φάλαινα κυνηγήθηκε για κρέας και λάδι

Αποικιακή εποχή Άποικοι από αγγλικές αποικίες… Κουζίνα παρόμοια με την προηγούμενη βρετανική κουζίνα: φύτευση καλλιεργειών οικείων με της πατρίδας τους, παρόμοιος τρόπος εκτροφής ζώων για ρούχα και κρέας Τοπική βλάστηση και ζώα: χρήση τους με παρόμοιο τρόπο στην Αγγλία 1796: δημοσιεύτηκε το πρώτο αμερικανικό βιβλίο μαγειρικής Γενική περιφρόνηση για τη γαλλική μαγειρική

Μετααποικιακή εποχή 18ος και 19ος αιώνας  Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν πολλά νέα τρόφιμα: μερικά έμειναν περιφερειακά, μερικά εξαπλώνονται σε ολόκληρο το έθνος, αλλά με ελάχιστη διεθνή ελκυστικότητα (π.χ. φυστικοβούτυρο), μερικά εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο (popcorn, Coca-Cola,τηγανητο κοτόπουλο, καλαμπόκι, muffins και brownies)

Προοδευτική Εποχή (1890-1920): πιο βιομηχανοποιημένη παραγωγή και παρουσίαση τροφίμων αλυσίδες εστιατορίων με τυποποιημένη διακόσμηση και μενού πιο γνωστά τα εστιατόρια του Fred Harvey Στα πανεπιστήμια: διατροφολόγοι & οικονομολόγοι του σπιτιού διδάσκουν μια νέα επιστημονική προσέγγιση για τα τρόφιμα. Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: μεγάλα κρατικά & ομοσπονδιακά προγράμματα για εκπ/ση νοικοκυριών. Κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο: - αμερικανικά πρότυπα στην Ευρώπη στήλες συνταγών σε εφημερίδες/περιοδικά βοηθούμενες από έρευνες από εταιρικές Κουζίνες (κατασκευαστές τροφίμων General Mills, Campbell's & Kraft Foods). Χαρακτηριστικό Αμερικανικής Κουζίνας: η συγχώνευση πολλαπλών εθνικών ή περιφερειακών προσεγγίσεων σε εντελώς νέα στυλ μαγειρέματος. Ορισμένα πιάτα που συνήθως θεωρούνται Αμερικανικά (π.χ. hamburgers) έχουν την προέλευσή τους από άλλες χώρες.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Ο Ευρωπαϊκός Αποικισμός (15ος to 19ος αι. Μ.Χ): η μίξη της Γαλλικής, Αγγλικής, Ιταλικής, κλπ. Κουζίνας μαζί με τα ντόπια προϊόντα Το κλίμα κάθε περιοχής, καθώς οι σοδειές και τα ζώα επηρεάζονται άμεσα από αυτό Το μεταναστευτικό ρεύμα του 19ου και 20ου αιώνα (από Έλληνες, Κινέζους, Μεξικάνους, κλπ.) που έδωσε στην Αμερικάνικη Κουζίνα τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της

Ιστορια κουζινασ καναδα Καναδική Κουζίνα: κράμα από διάφορες Κουζίνες (συνεχή κύματα μεταναστών που κατοίκισαν στην περιοχή) Επιρροές από Αγγλία και Γαλλία (η χώρα υπήρξε αποικία τους) - επαρχίες ανατολικού Καναδά: από Αγγλική Κουζίνα - στο Quebec: από Γαλλική Kουζίνα - επαρχίες Δυτικού Καναδά: η Κουζίνα αντικατοπτρίζει τους εξερευνητές-εποίκους που έφτιαχναν απλά φαγητά με τα διαθέσιμα προϊόντα. - στο βόρειο Καναδά: περιορισμένη διατροφή (μικρή σε διάρκεια εποχή καλλιέργειας), επικρατούν τα συντηρημένα προϊόντα, επιρροές από διατροφή των ντόπιων Εσκιμώων, Ίνουιτ - στις δυτικές ακτές: διατροφικές επιρροές από τους μετανάστες από τα διάφορα έθνη της Ασίας

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Παρομοίως με την Αμερικάνικη, η Καναδική Κουζίνα σχηματίστηκε από την Γαλλική και Αγγλική Κουζίνα, που προσαρμόστηκε για να ταιριάζει με τα υλικά τα οποία το Καναδικό έδαφος μπορούσε να παράγει και με λίγες επιρροές από την Κουζίνα των ιθαγενών. Τέλος, η μοντέρνα Καναδική Κουζίνα επηρεάζεται βαθύτατα από την Αμερικάνικη και τις κουζίνες της Ασίας και της Ευρώπης.

ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ Σύμφωνα με έρευνες: το ποσοστό των Αμερικάνων με ‘φτωχές’ δίαιτες φτάνει το 46%. η διατροφή περίπου των ¾ του πληθυσμού είναι χαμηλή σε λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά και λάδια, ενώ συναντά ή υπερβαίνει τα προτεινόμενα όρια στα σιτηρά και στην πρωτεΐνη. θερμιδική αστάθεια (οι Αμερικάνοι καταναλώνουν πιο πολλές θερμίδες απ’ ότι χρειάζονται) με αποτέλεσμα η Αμερική να είναι μια χώρα όπου η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές ανεπάρκειες ολοένα και αυξάνονται.

ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ Σύμφωνα με τον Καναδικό Διατροφικό Οδηγό: το φαγητό δεν εστιάζεται πλέον στα τρία βασικά γεύματα. Αντιθέτως, οι Καναδοί ‘τσιμπολογάνε’ κατά την διάρκεια της ημέρας και καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα μικρογευμάτων όλο και συχνότερα. οι Καναδοί δεν τρώνε αρκετά φρούτα, λαχανικά και σιτηρά. υπερκατανάλωση λιπαρών από τους άνδρες. Σε ότι αφορά τα παιδιά, το 1/3 καταναλώνει λιγότερο από ελάχιστο όριο για γαλακτοκομικά προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, η παχυσαρκία αυξάνεται συνεχώς, με το 60% του Καναδικού πληθυσμού να είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΙ ΣΕΦ ΤΩΝ Η.Π.Α. Thomas Keller Gordon Ramsay* Todd English (*Βρετανός)

ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΙ ΣΕΦ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ Anna Olson Bob Blumer Brad Long

ΤΑ 3 ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΤΑ 3 ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ Η.Π.Α.: 1ο ) McDonald's 2ο) Starbucks 3o) Subway ΚΑΝΑΔΑΣ: 1ο) Tim Horton’s 2ο) Harvey’s 3ο) A&W Canada

ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. Cheese steak: Μαλακό ψωμάκι με λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού και λιωμένο τυρί προβολόνε. Σερβίρεται με τηγανιτά κρεμμύδια, μανιτάρια και πιπέρι. Mac and Cheese: Μακαρόνια με τυρί Chili con Carne: κιμάς, λαχανικά, Μεξικάνικα όσπρια, πικάντικα

ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Poutine: Τηγανιτές πατάτες με σάλτσα από ζωμό κοτόπουλο και αφρώδες τυρόπηγμα που μοσχοβολάει βούτυρο. Tourtiere: Παραδοσιακή πίτα με κρέας και διπλή κρούστα. Καπνιστό Κρέας: Περιέχεται συνήθως σε σάντουιτς και σερβίρεται με ζεστό ψωμί σίκαλης, μουστάρδα και ένα κομμάτι τουρσί στο πλάι.

ΤΟ ΤΕΧΝΗΜΑ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!