Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αργόν Το χημικό στοιχείο Αργό (Argon) είναι ένα άχρωμο ευγενές αέριο με ατομικό αριθμό 18 και ατομικό βάρος 39,948 . Έχει θερμοκρασία τήξης -189,3 C° και θερμοκρασία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αργόν Το χημικό στοιχείο Αργό (Argon) είναι ένα άχρωμο ευγενές αέριο με ατομικό αριθμό 18 και ατομικό βάρος 39,948 . Έχει θερμοκρασία τήξης -189,3 C° και θερμοκρασία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αργόν Το χημικό στοιχείο Αργό (Argon) είναι ένα άχρωμο ευγενές αέριο με ατομικό αριθμό 18 και ατομικό βάρος 39,948 . Έχει θερμοκρασία τήξης -189,3 C° και θερμοκρασία βρασμού-186 C°. 

2 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Πότε ανακαλύφθηκε; Το 1894
Από ποιόν; Από τον Άγγλο φυσικό Τζον Ουίλιαμ Στρατ και τον χημικό Ουίλιαμ Ράμσεϊ.  Για την εργασία τους αυτή, ο μεν Rayleigh έλαβε το Βραβείο Νομπέλ Φυσικής, ο δε Ramsay το Βραβείο Νομπέλ Χημείας το 1904.

3 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Σύμβολο: Ar
Προέλευση ονόματος: Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη αργός = αδρανής και εκφράζει τη χημική αδράνεια του στοιχείου. Σημαντικότερες χρήσεις: Αργό χρησιμοποιείται σε σωλήνες φθορισμού και λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Μια λάμπα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας συχνά περιέχει αργό και υδράργυρο. Χρησιμοποιείται επίσης για την παραγωγή τιτανίου και στα διπλά τζάμια στα παράθυρα χρησιμοποιούν αργό για να γεμίσει το χώρο μεταξύ των υαλοπινάκων. Τα λάστιχα των αυτοκινήτων πολυτελείας μπορεί να περιέχουν αργό για την προστασία τους και τη μείωση του θορύβου κύλισης.

4 Ιστορία ανακάλυψης Από τότε που ο Prout είχε υποστηρίξει ότι το άτομο του υδρογόνου είναι η θεμελιώδης δομική μονάδα όλων των άλλων ατόμων, οι χημικοί μετρούσαν με όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια το ατομικό βάρος διαφόρων χημικών στοιχείων . Ο Rayleigh προσπάθησε να μετρήσει και το ατομικό βάρος του αζώτου. Στην περίπτωση όμως του αζώτου, συνάντησε ένα πρόβλημα. Το ατομικό βάρος του αζώτου που λαμβανόταν από την ατμόσφαιρα ήταν πάντοτε μεγαλύτερο από το ατομικό βάρος του αζώτου που παρασκευαζόταν από διάφορες αζωτούχες ενώσεις. Ο Rayleigh δεν μπορούσε να βρει μια ικανοποιητική εξήγηση και έγραψε ένα γράμμα στο περιοδικό Nature, ζητώντας ερμηνείες από άλλους επιστήμονες. Ο Βρετανός χημικός William Ramsay αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα. Μέσα από ένα πείραμα κατάλαβαν ότι δεν επρόκειτο πια για το άζωτο αλλά για ένα νέο χημικό στοιχείο που υπήρχε σε ελάχιστο μέρος στην ατμόσφαιρά μας

5 Στερεό αργό

6 Βίντεο

7 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

8 Πηγές http://ptable.com/?lang=el


Κατέβασμα ppt "Αργόν Το χημικό στοιχείο Αργό (Argon) είναι ένα άχρωμο ευγενές αέριο με ατομικό αριθμό 18 και ατομικό βάρος 39,948 . Έχει θερμοκρασία τήξης -189,3 C° και θερμοκρασία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google