Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ 40 ΓΕΛ Πατρας Σχ. Έτος 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ 40 ΓΕΛ Πατρας Σχ. Έτος 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ 40 ΓΕΛ Πατρας Σχ. Έτος

2 ΟΡΙΣΜΟΙ Μαγειρική είναι η διαδικασία της προετοιμασίας τροφίμων με τη χρήση της θερμότητας. Η μαγειρική μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω χημικών αντιδράσεων χωρίς την παρουσία της θερμότητας. Τέχνη ονομάζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα. Γαστρονομία χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο η επιλογή και η Παρασκευή τροφής αλλά και το σερβίρισμά της.

3 ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Το μεγάλο ακριβώς μπροστά στο κάθισμα. Και δίπλα από αυτό το πιάτο της σαλάτας Την πετσέτα μπορείτε να την διπλώσετε  σε κάποιο σχήμα και να τη βάλετε πάνω από το κεντρικό πιάτο. Το μικρό πιατάκι που θα είναι για το ψωμί πάνω και αριστερά από το πιάτο. Το μεγάλο πιρούνι και το μικρότερο στα αριστερά. Στα δεξιά του πιάτου θα βάλετε πρώτα το μαχαίρι και μετά το μικρό κουτάλι και το μεγάλο κουτάλι. Το ποτήρι του κρασιού ακριβώς πάνω από το μαχαίρι. Μετά το ποτήρι του νερού πάνω και αριστερά από αυτό.

4 ΣΩΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ Ο βασικότερος κανόνας σωστού στησίματος του πιάτου είναι να υπάρχει όγκος σε αυτό και το φαγητό να μην είναι… διάσπαρτο. Σε ένα πιάτο με κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο, λαχανικά και κάποιου είδους άμυλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό κουπ – πατ (κάτι σαν "φόρμα") για να δώσετε σχήμα στο άμυλο και να το τοποθετήσετε ως βάση στο πιάτο. Αν το πιάτο σας είναι καυτερό, μπορείτε να το διακοσμήσετε, τοποθετώντας πάνω από το κρέας ένα μικρό μπουκετάκι από κόκκινες πιπεριές chili.  Για φαγητά που περιέχουν σάλτσα, μπορείτε να κάνετε διάφορες «πινελιές» με αυτήν. Διακόσμηση μπορεί να γίνει με τριμμένα μπαχαρικά. Καλή πρόταση διακόσμησης για γλυκά είναι να πασπαλίσετε το πιάτο με άχνη ζάχαρη ή σκόνη κακά.

5 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής
Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κρις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών.  Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής Άφθονες φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, ψωμί/δημητριακά, πατάτες, όσπρια, καρποί). Ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα Γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως τυρί και γιαούρτι) καθημερινά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες. Ψάρια και πουλερικά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες Κόκκινο κρέας 2 φορές το μήνα Ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λιπαρών που περιέχουν μόνο ακόρεστα λιπαρά οξέα.

6 ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ Σπούδασε στο ΤΕΙ Λογιστικής.
Σπούδασε στο ΤΕΙ Λογιστικής. Στο Λονδίνο εργάστηκε σε εστιατόρια της πόλης αλλά και σε σπίτια ως ιδιωτικός σεφ. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τον πρώτο κύκλο της εκπομπής Master Chef, όπου αναδείχθηκε νικητής. Αμέσως μετά τη νίκη του εντάχθηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega, Πρωινό Moυ, αναλαμβάνοντας τη στήλη της μαγειρικής. Το 2014 συνέχισε τη συνεργασία του με το Mega, αναλαμβάνοντας δυο εκπομπές την «Κάν’το όπως ο Άκης» και την «Ιστορίες από τη λίστα».

7 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ τελειώνοντας το λύκειο επέστρεψε στις ΗΠΑ για σπουδές. Άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια και αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά. Η εμπειρία του στην εστιατορική σκηνή της Νέας Υόρκης υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πορείας του στο χώρο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο Boschetto. Κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχτηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet. Το άνοιγμα του "Ψωμί & αλάτι" στις 2 Απριλίου 2009, αποτελεί, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους. Το 2010 ο Γιάννης Λουκάκος συμμετείχε, ως κριτής, στο επιτυχημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα Master Chef, το οποίο προβλήθηκε από το Mega Channel, ενώ ένα χρόνο αργότερα συμμετέχει επίσης ως κριτής στην τηλεοπτική εκπομπή "Master Chef Junior".

8 ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του. Εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα. Συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια στη Γαλλία. Επέστρεψε στην Κέρκυρα τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

9 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ Γεννημένος στον Πειραιά το 1952 από πατέρα καραβομάγειρα. Κοντά στον πατέρα του έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα στις κουζίνες των καραβιών. Έφτιαξε δικό του εστιατόριο το Βαρούλκο Το 2000 προσεκλήθη από το "Αθήνα 2004" και εκπροσώπησε την Ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς αγώνες του Σύδνεϋ. Το «Βαρούλκο» κατέχει από τον Φεβρουάριο του 2002 διάκριση ενός αστεριού Michelin για την ελληνική δημιουργική του κουζίνα η οποία βασίζεται κυρίως σε προϊόντα που προσφέρει η θάλασσα.

10 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά. Ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller. Το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπου ήταν ο executive chef. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κριτική κουζίνα. πήρε μέρος στην κρητική επιτροπή του «Master chef» και του «Junior Master chef». Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι ο executive chef των εστιατόριων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ Ίριδα Παπασταθοπούλου Φωτεινή Σταμίρη
Αθανασία Τσιάκουλη Νόρα Παπαμιχαλοπούλου Κατερίνα Τσιλιγιάννη


Κατέβασμα ppt "ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ 40 ΓΕΛ Πατρας Σχ. Έτος 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google