Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΟΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Advertisements

ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΠΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
Εισαγωγή στην Κοινωνία της Πληροφορίας – «Ηλεκτρονικές Πληρωμές» Τετάρτη 08 Δεκ Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Κέρκυρα Δρ. Παναγιώτης Κοτζανικολάου.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Νίκος Ζώης Αθήνα, 28/06/2012.
Εισαγωγή στη Κρυπτογραφία
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Σχεδιασμός Λογισμικού ATM loop Print_input_message (” Welcome - Please enter your card”) ; exit when Card_input ; end loop.
Electronic Payment Systems Γιώργος Θάνος Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008.
Ασφάλιση Πιστώσεων και Πληροφοριακά Συστήματα Μάκης Τζέης Atradius Credit Insurance NV Hellenic Branch The Evolution of Insurance. Παρασκευή, 27 Μαρτίου,
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΩΝ ΔΡΟΜΕΑΣ PERSONAL TRAININER ΣΤΟ PTP.
Νικόλας 1 ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Ρόδου Πληροφορική, Τάξη Δ΄
1 Χρηματοοικονομική Διοίκηση 4η Εισήγηση 4. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ I.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Aσφάλεια. Περιεχόμενα Πλευρές Ασφάλειας Ιδιωτικό Απόρρητο – Μέθοδος Μυστικού Κλειδιού (Συμμετρική Κρυπτογράφηση) – Μέθοδος Δημόσιου Κλειδιού (Ασύμμετρη.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Μέλος SustChem Engineering Αρετή Βουλωμένου Regulatory Affairs & Technical Consultant Χημικός μηχανικός MEng, MSc.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
Αξιολόγηση & Ανάλυση Επενδυτικών Αποφάσεων Διδάσκων: Καθηγητής Π.Ε. Πετράκης.
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Διοίκηση προμηθειών και διαχείριση Υλικών 10 Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Χειμερινό.
Δρ. Γ.Μαλινδρέτος PHYSICAL DISTRIBUTION CHANNEL (ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ – KANAΛΙ LOGISTICS)‏ Περιγράφει τη μέθοδο και τα μέσα με το οποίο το προϊόν φυσικά.
Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ...ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Καλλιόπη Κρασίδου Μπερναντέτ Χριστοφή.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
4 ο μάθημα_28/1/16 Aims Numbers Exchanging personal information (phone number) Possessive pronouns.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤI EINAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ; Το άτομο που αναλαμβάνει ή ελέγχει μία επιχείρηση το οποίο φέρει το ρίσκο του κέρδους ή της ζημίας (Μικρό.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 2η
Εικόνες από το Αιγαίο της 2ης χιλιετίας π.Χ.
Δ.Ε.Υ.Α. και Οικονομική Κρίση
Ασκήσεις Κεφάλαιο 14.
Μεταβλητές πρόβλεψης Ποσοστό Ποσοστό φόρου εισοδήματος 0%
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Τριγώνης.
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σημειώσεις για το 7ο μάθημα: Λιανική Τραπεζική
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Χρήμα: ορισμός Το χρήμα είναι το απόθεμα περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την πραγματοποίηση των συναλλαγών.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Βδομάδα 10_14/3/16 Στόχοι Revision.
UNICA Network of Universities from the Capitals of Europe
Βδομάδα 6_18/2/16 Aims 1. Active verbs in –αω (conjugation B1)
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων ΑΤΗΚ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφές Υλικού και Λογισμικού
Το υλικό του Υπολογιστή
Ποικιλία επισιτιστικών υπηρεσιών
6: Επισιτιστικές δραστηριότητες στα ξενοδοχεία πλήρους εξυπηρέτησης
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και.
οικογενειακής επιχείρησης
6.8 Εντολή Αναζήτησης και Εφαρμογή Φίλτρων
Ιστορίες για παιδιά και γονείς
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ (PERSONAL TRAINING)
ERASMUS+ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΕΕΕ) το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας Καθηγητής Ιωάννης Ρούσσης ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΖΥΜΩΝ.
Inkjet & All In One Inkjet Printers
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ενότητα Γ7.1γ (Εισαγωγή στους Αλγορίθμους )
B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ
Βασικές αποφάσεις του F&B Manager
Διαχείρισης Πιστωτικού Ελέγχου
Η Χρυση τομη ΣτΙΣ τΕχνΕΣ και στη Φυση
Διδάσκουσα Δρ. Γεωργία Κηπουροπούλου
Συμπληρωματικές Σημειώσεις
1 and 2 Personal Pronouns More third declension stems
Get the new Virginia Synod App
Ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ τι είναι, πως λειτουργούν, ποιος είναι ο σκοπός τους Αύγουστος 2019.
SISPAD 2019 PowerPoint Presentation Template
ΟΠΣ ΕΣΠΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Μάθημα 6ον

ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Γνωρίζει ποια στοιχεία αναγράφονται πάνω σε ένα λογαριασμό. Γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος έκδοσης του λογαριασμού του πελάτη και να εξηγεί με ποιο τρόπο παρουσιάζεται στον πελάτη. Κατονομάζει τους πέντε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί ο πελάτης να πληρώνει το λογαριασμό (Ελληνικά και Αγγλικά). 12/11/2018 6:43 μμ

Αριθμός δωματίου και το όνομα του πελάτη Τα αρχικά του τραπεζοκόμου ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ημερομηνία Αριθμός τραπεζιού Αριθμός ατόμων Αριθμός δωματίου και το όνομα του πελάτη Τα αρχικά του τραπεζοκόμου Υπογραφή ταμία Αύξων αριθμός λογαριασμού 12/11/2018 6:43 μμ

ΠΟΙΟΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο λογαριασμός εκδίδεται μετά από εντολή του τραπεζοκόμου προς το ταμία από ειδική ταμειακή μηχανή ή από το ηλεκτρονικό υπολογιστή. ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΗ Παρουσιάζεται διπλωμένος σο μικρό βιβλιαράκι χωρίς να φαίνεται το σύνολο του. Παρουσιάζεται σε μικρό πιατάκι διπλωμένος χωρίς να φαίνεται το σύνολο του. 12/11/2018 6:43 μμ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Μετρητά - cash. Προσωπική επιταγή - personal cheque. Πιστωτική κάρτα - credit card. Ταξιδιωτική επιταγή - travelers cheque. Χρέωση λογαριασμού πελάτη - billing quest’s room number. 12/11/2018 6:43 μμ

Μετρητά O πελάτης μπορεί να πληρώσει σε μετρητά που είναι και ο καλύτερος τρόπος πληρωμής για ένα ξενοδοχείο. Προσωπική επιταγή ο πελάτης χρησιμοποιεί τη προσωπική του επιταγή. Ο τρόπος αυτός είναι και ο πλέον επικίνδυνος για ένα ξενοδοχείο ή εστιατόριο διότι δεν είσαι σίγουρος εάν υπάρχουν λεφτά στο λογαριασμό του πελάτη. 12/11/2018 6:43 μμ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ α) Η επιταγή να είναι υπογραμμένη. β) Το ποσό πρέπει να είναι σωστά γραμμένο αριθμητικά. γ) Το ποσό πρέπει να είναι σωστά γραμμένο ολογράφως. δ) Η ημερομηνία που θα αναγράφεται πρέπει να είναι της ίδιας ημέρας και όχι μεταχρονολογημένη. 12/11/2018 6:43 μμ

3. Πιστωτική κάρτα Ο τρόπος αυτός εξυπακούει ένα μικρό κόστος προμήθειας που θα δώσει ο ξενοδόχος στη εταιρεία που έχει τη πιστωτική κάρτα. Όμως έχει σίγουρα τα λεφτά του.   ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ Περνούμε τη κάρτα από τη αυτόματη μηχανή, παίρνουμε τη έγκριση για το ποσό και μετά εγκρίνουμε την πληρωμή. 12/11/2018 6:43 μμ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ 4. Ταξιδιωτική επιταγή O πελάτης πληρώνει με επιταγή τη οποία εκδίδει ή τράπεζα και είναι σαν μετρητά. Ο τρόπος αυτός είναι ξεπερασμένος με τα σημερινά δεδομένα.   ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ Η υπογραφή που είναι ήδη πάνω στην ταξιδιωτική επιταγή να ταιριάζει με την δεύτερη υπογραφή που θα υπογράψει ο πελάτης στο κάτω μέρος. Να ζητηθεί και να γραφτεί στο πίσω μέρος της επιταγής ο αριθμός του διαβατηρίου του πελάτη. Να ζητηθεί ή απόδειξη έκδοσης των επιταγών από την τράπεζα που τις αγόρασε ο πελάτης. Χρέωση λογαριασμού πελάτη - billing quest’s room number. 12/11/2018 6:43 μμ

5.Χρέωση δωματίου του πελάτη O πελάτης χρεώνει τον αριθμό του δωματίου του και πληρώνει το λογαριασμό του όταν θα αναχωρήσει από το ξενοδοχείο.   12/11/2018 6:43 μμ

Ανακεφαλαίωση: Γνωρίζει ποια στοιχεία αναγράφονται πάνω σε ένα λογαριασμό. Γνωρίζει ποιος είναι υπεύθυνος έκδοσης του λογαριασμού του πελάτη και να εξηγεί με ποιο τρόπο παρουσιάζεται στον πελάτη. Κατονομάζει τους πέντε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί ο πελάτης να πληρώνει το λογαριασμό (Ελληνικά και Αγγλικά). 12/11/2018 6:43 μμ

Εργασία στην τάξη: Φύλλο εργασίας 12/11/2018 6:43 μμ

Εργασία στο σπίτι: Αναφέρετε τα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται πάνω σε ένα λογαριασμό, ονομάστε το άτομο που τον εκδίδει και εξηγείστε πως πρέπει να παρουσιάζεται στον πελάτη.  Γράψετε τους πέντε διαφορετικούς τρόπους είσπραξης λογαριασμού στα Ελληνικά και Αγγλικά. 12/11/2018 6:43 μμ