Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές
Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και σύνταξης προϋπολογισμού Επιμέλεια των φορέων του έργου: “Irish Rural Link – National University of Ireland Maynooth- CDI – EEO GROUP SA- IHF asbl – IDP - Internet Web Solutions SL”

2 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Γενική επισκόπηση Αριθμός διαφανειών 20 διαφάνειες στο σύνολο Διάρκεια παρουσίασης 15 λεπτά (μη συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης του περιεχομένου των συνδέσμων που παρατίθενται στις διαφάνειες) Που αποσκοπεί η παρουσίαση Βλ. σκοπό ενότητας και αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα στις επόμενες διαφάνειες

3 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Σκοπός ενότητας Αντικείμενο της παρούσας ενότητας είναι η επιμόρφωση σχετικά με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και τον ευρύτερο σχεδιασμό του συνόλου των δραστηριοτήτων μίας επιχείρησης

4 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα Στο τέλος της παρούσας ενότητας θα έχετε τη δυνατότητα να: Γνωρίζετε τη σκοπιμότητα ενός επιχειρηματικού σχεδίου Γνωρίζετε ποιο θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο ενός επιχειρηματικού σχεδίου Γνωρίζετε το χρονικό ορίζοντα σχεδιασμού ενός επιχειρηματικού σχεδίου

5 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Σημασία μικρών επιχειρήσεων Οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι πιο σημαντικές επιχειρήσεις για την οικονομία κάθε κράτους. Απασχολούν πολυάριθμο προσωπικό προσφέροντάς του πολλαπλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας των περιορισμένων δυνατοτήτων τους μπορεί να καταστούν αρκετά αδύναμες και ευπαθείς.

6 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Σκοπός της δημιουργίας επιχειρηματικών σχεδίων και προϋπολογισμών (1/4) Οι μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφύγουν επιχειρηματικά ρίσκα που απειλούν την επιτυχία και εξέλιξή τους, οφείλουν να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία. Ίσως το πιο σημαντικό από αυτά τα εργαλεία είναι το επιχειρηματικό σχέδιο. Κάθε σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να διαθέτει επιχειρηματικό σχέδιο και προϋπολογισμό.

7 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Σκοπός της δημιουργίας επιχειρηματικών σχεδίων και προϋπολογισμών (2/4) Με τη χρήση ενός επιχειρηματικού σχεδίου (ακόμα και στη λιγότερη επιτυχημένη έκδοσή του), η επιχείρηση θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, καθώς θα είναι σε θέση να κάνει επισκόπηση του σχεδιασμού των δραστηριοτήτων της και των στόχους της για το άμεσο μέλλον. 

8 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Σκοπός της δημιουργίας επιχειρηματικών σχεδίων και προϋπολογισμών (3/4)  Εντός της χρονικής περιόδου στην οποία αναφέρεται το επιχειρηματικό σχέδιο, η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να επιμετρήσει το βαθμό που έχει προσεγγίσει τους στόχους της, που χρειάζεται να εστιάσει περισσότερο και που έχει αποδώσει περισσότερο.

9 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Σκοπός της δημιουργίας επιχειρηματικών σχεδίων και προϋπολογισμών (4/4) Κατά την προετοιμασία ενός επιχειρηματικού σχεδίου είναι απαραίτητη η ανάλυση της αγοράς στόχου, των δυνητικών πελατών, της προσφοράς και της ζήτησης, του ανταγωνισμού, των δυνατοτήτων συνεργασίας με λοιπές επιχειρήσεις του κλάδου.

10 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Τι εμπεριέχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο (1/3) Κάθε επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να εμπεριέχει ένα περιγραφικό μέρος και ένα οικονομικό πλάνο.

11 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Τι εμπεριέχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο (2/3) Το περιγραφικό μέρος θα πρέπει να αποτελείται από τα ακόλουθα: • Ανάλυση αγοράς • Σχέδιο Marketing • Σχέδιο παραγωγής • Οικονομικό πλάνο • Συμπεράσματα • Περίληψη • Περιγραφή υφιστάμενης κατάστασης στην επιχείρηση • Επιχειρηματικοί στόχοι • Περιγραφή προϊόντων και υπηρεσιών

12 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Τι εμπεριέχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο (3/3) Το οικονομικό πλάνο ενός επιχειρηματικού σχεδίου πρέπει να εμπεριέχει έναν οικονομικό σχεδιασμό, ο οποίος να συνυπολογίζει όλες τις παραμέτρους της επιχείρησης. Οι παράμετροι αυτοί θα πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά, με βάση τις διάφορες δραστηριότητές της, σε έναν πίνακα - τον προϋπολογισμό.

13 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου (1/7) Το επιχειρηματικό σχέδιο συντάσσεται για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο λειτουργίας της επιχείρησης. Αυτό συνεπάγεται ότι όλα τα δεδομένα πρέπει να αντιπροσωπεύουν αυτό το χρονικό σημείο αναφοράς.

14 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου (2/7) Βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός- έως και ένα χρόνο: Όταν η χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου είναι μικρή, η πληροφόρηση πρέπει να είναι λεπτομερέστερη, ακριβέστερη και συγκεκριμένη.

15 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου (3/7)  Μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός - από ένα έτος έως 3 χρόνια   

16 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου (4/7)    Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός– από 3 έως 5 χρόνια: Στην περίπτωση αυτή τα δεδομένα αναμένεται να είναι πιο γενικά και να βασίζονται κυρίως σε προβλέψεις.

17 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου (5/7)  Τα περισσότερα επιχειρηματικά σχέδια για μικρές επιχειρήσεις αναφέρονται σε πλάνο ενός έτους (βραχυπρόθεσμα), τριών ετών(μεσοπρόθεσμα) and πέντε ετών(μακροπρόθεσμα).

18 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου (6/7)   Τα επιχειρηματικά σχέδια διαφορετικών χρονικών περιόδων θα πρέπει να είναι δομημένα έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τους ίδιους κανόνες και τα ίδια σημεία αναφοράς για κάθε χρόνο.

19 Σχεδιασμός επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Χρονική περίοδο αναφοράς του επιχειρηματικού σχεδίου (7/7) Στο τμήμα του επιχειρηματικού σχεδίου που περιλαμβάνει το οικονομικό πλάνο της επιχείρησης θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός της ταμειακής ροής (cash flow) για κάθε έτος αναφοράς. Αυτό θα καθοδηγεί τους διευθυντές σχετικά με τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές της προσεχής περιόδου.

20 Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας
Τέλος ενότητας Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google