Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
2η ενότητα: Το προσωπικό του εστιατορίου
Advertisements

ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ εργασία 1 Κοκκιασμένος Κωστής.
\bgf.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
The jobs Τα επαγγέλματα Στο κόσμο υπάρχουν διάφορα επαγγέλματα. Όπως 1.Η χορεύτρια 2.Ο ποδοσφαιριστής 3.Ο δικαστής 4.Ο μπασκετμπολίστας 5.Ο δάσκαλος.
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων ΑΤΗΚ Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 29 Οκτωβρίου 2015 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Οικονομική Και Τουριστική Ανάπτυξη Της Περιοχής Της Κάτω Αχαΐας ΓΕΛ.ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ Τμήμα Ερευνητικής Εργασίας: Α1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα Χριστίνα Γλεντζή,
Από το σταφύλι στο ποτήρι μας Σταθάτος Ιωάννης (PhD) ΕΚΦΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 18/12/13 ΕΚΦΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 18/12/13.
ΑΤΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΕΞΑΜΗΝΟ - Δ.
Πρακτική ΕΣΠΑ στο Ε ργαστήριο Γ εωργικ ών Κατασκευών του ΓΠΑ Παπαχαράλαμπος Κωνσταντίνος ΑΜ: Ζ15714.
Λιθογραφία - Όφσετ Ενότητα 5.1: Ποιοτικός έλεγχος στην εκτυπωτική μέθοδο όφσετ Σπυρίδων Νομικός,PhD Τμήμα Γραφιστικής Κατεύθυνση Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.
Ο κλάδος του επισιτισμού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 1 ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.
Βιομηχανική Πληροφορική Case study: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ DA VINCI ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΠΕΗ ΛΩΡΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2015.
ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ : ΖΕΥΣ ΑΕ ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ :
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑR. American Dancing Piano Espresso-café Snack Milk Wine Pool Beach Dispense Roof garden Mini bar.
Δημιουργώντας έναν «ελκυστικό» υβριδικό χώρο Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την εκπαίδευση και την «εμπλοκή» των συμμετεχόντων σε.
«Το μάρκετινγκ ξενοδοχειακών υπηρεσιών: η περίπτωση του Astir Egnatia Alexandroupolis» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Διοίκησης.
Ενότητα # 7: Ανάπτυξη Νέων Υπηρεσιών Διδάσκουσα: Άννα Ζαρκάδα Τμήμα: Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Μάρκετινγκ Υπηρεσιών.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ● Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπαρσελόνα, η σωστή προφορά ΔΦΑ στα καταλανικά είναι Μπαρσελόνα (bərsə ˈɫ onə) και στα ισπανικά είναι Μπαρθελόνα.
BIOΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Δρ. Γιώργος Μαρκάκης Καθηγητής Στατιστικής - Βιοστατιστικής Τ.Ε.Ι. Κρήτης
Ψυχαγωγία Πολυτέλεια ή ανάγκη ; Πολυτέλεια ή ανάγκη ;
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
Διοίκηση Ποιότητας Γιώργος Απλαδάς 13/10/2016
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ"
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Επιχειρησιακή Στρατηγική
Κεφάλαιο 4 Βενζινομηχανές (4χρονες – 2χρονες)
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 2ο
BCS Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Εφαρμογεσ τηλεματικησ στη διοικηση
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
«Το κατάστημα του μέλλοντος»
Η ατμόσφαιρα της γης
ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο
Καθηγητής Στατιστικής - Βιοστατιστικής
ως παράγοντας επιτυχημένης μετάβασης Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Ψηφιακό συμπιεσόμετρο κινητήρων Diesel ναυτικού τύπου
Έλεγχος LED μέσω του Slide Bar
6η ενότητα: Σχεδίαση (layout) και εξαγωγή του χάρτη
ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΜΠΑΣΚΕΤ
Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών & Απόδοση Ξενοδοχείων Αττικής
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Την πρώτη φορά, εκτός από το βιβλίο, εγκαθίσταται και η πλατφόρμα Starlight η οποία στο μενού προγραμμάτων των Windows θα προσθέσει μία νέα.
Μελάνια και επικαλυπτικά (Ε)
ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ Μορφές Ενέργειας
Γ Ρ Ι Φ Ο Ι Κ Α Ι Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Σ Ε Ι Σ Κ Τ Ι Ρ Ι Ω Ν
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
6: Επισιτιστικές δραστηριότητες στα ξενοδοχεία πλήρους εξυπηρέτησης
Τμηματοποίηση των επισιτιστικών επιχειρήσεων
Δρ. Γιώργος Μαρκάκης Καθηγητής Βιομετρίας Τ.Ε.Ι. Κρήτης
Ταξινόμηση και Γραφικές παραστάσεις ποιοτικών δεδομένων
ΒΕΝΖΙΝΗ Για την παραγωγή έργου (κίνησης) από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη, κατά κύριο λόγο, οι υδρογονάνθρακες (ΗC).
Ιστορία Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών
Λεβητεσ –ΠΛΑΚΟΕΙΔΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ- ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - boilers
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΕ17.02
Υφή και Δομή του Εδάφους
Λειτουργικά Συστήματα
Βασικές αποφάσεις του F&B Manager
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ)
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΚΟΙΝΟΥ - ΡΑΜΠΕΣ
ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΜΠΕΚ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Μαθημα 7ον Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 9/11/2018 8:18 μμ

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΡΑΣΙΟΥ - 1 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Κατανοεί τη σημασία της παραγγελίας του κρασιού. Αναφέρει το υπεύθυνο προσωπικό για την παραγγελία του κρασιού. Εξηγεί τον τρόπο καταγραφής της παραγγελίας του κρασιού. Αναφέρει τους χώρους αποθήκευσης των κρασιών στις ξενοδοχειακές μονάδες. Αναφέρει τα στοιχεία που καθορίζουν τις θερμοκρασίες σερβιρίσματος των κρασιών. 9/11/2018 8:18 μμ

ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΡΑΣΙΟΥ Είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των πελατών Σε συνδυασμό με το καλό φαγητό καλό κρασί συντείνει στη διατήρηση του καλού ονόματος του εστιατορίου Είναι απαραίτητη για το κέρδος του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου Δημιουργεί την προϋπόθεση για πιο γενναιόδωρο φιλοδώρημα προς τον τραπεζοκόμο 9/11/2018 8:18 μμ

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΚΡΑΣΙΩΝ   Οινοχόος-Wine waiter-Sommelier Τραπεζοκόμος-Waiter ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΙΝΟΧΟΟΥ-ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ Να γνωρίζει όλα τα κρασιά που σερβίρει το εστιατόριο. Να γνωρίζει τα διαφορετικά ποτήρια σερβιρίσματος κρασιών. Να γνωρίζει τους διάφορους συνδυασμούς μεταξύ φαγητών και ποτών. Να παίρνει παραγγελίες, να εισηγείται και να σερβίρει κρασιά. 9/11/2018 8:18 μμ

ΕΝΑ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ: Χρώμα (Να ευχαριστεί την αίσθηση της όρασης) Ευχάριστο άρωμα (Να ευχαριστεί την αίσθηση της όσφρησης) Καλή γεύση (Να ευχαριστεί την αίσθηση της γεύσης)   9/11/2018 8:18 μμ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΡΑΣΙΟΥ Ο κατάλογος παρουσιάζεται από δεξιά του πελάτη (το κάθε ξενοδοχείο ή εστιατόριο έχει το δικό του τρόπο λήψης παραγγελίας κρασιού). Ο τραπεζοκόμος πρέπει πάντοτε να στέκεται στα αριστερά του πελάτη με το κορμί ίσιο. Ο τραπεζοκόμος περιμένει υπομονετικά τον πελάτη να διαλέξει. Εάν ο πελάτης έχει δυσκολία στην επιλογή τότε ο τραπεζοκόμος κάνει τη δική του εισήγηση. Ο τραπεζοκόμος καταγράφει την παραγγελία προσεκτικά και πηγαίνει στο χώρο που φυλάγονται τα κρασιά(dispense bar) για να πάρει το κρασί. 9/11/2018 8:18 μμ

ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Κελάρι (κάβα): υπόγειος σκοτεινός χώρος Dispense bar: ειδικό δωμάτιο μεταξύ κουζίνας και εστιατορίου που φυλάγονται και προετοιμάζονται για να σερβιριστούν τα διάφορα ποτά. 9/11/2018 8:18 μμ

ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Ψυγεία συντήρησης: σε αυτά τα ψυγεία αποθηκεύονται και διατηρούνται τα άσπρα, ροζέ και αφρώδη κρασιά. Ισοθερμικές κάβες (ειδικά διαμορφωμένα κουτιά ή χώροι στα ράφια των οποίων φυλάγονται κρασιά άσπρα ή κόκκινα με διαφορετική θερμοκρασία για όλα τα κρασιά (π.χ. τα κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου, άσπρα θερμοκρασία συντήρησης δηλαδή ελαφρώς παγωμένα). 9/11/2018 8:18 μμ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΏΝ Χρώμα του κρασιού: καθορίζει και τη θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού π.χ.(τα άσπρα, τα ροζέ και τα αφρώδη κρασιά πρέπει να σερβίρονται παγωμένα ενώ τα περισσότερα κόκκινα σερβίρονται σε θερμοκρασία δωματίου. Εποχή: ή εποχή παίζει καθοριστικό ρόλο στη θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού γιατί ή θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι ελεγχόμενη και ορισμένα κρασιά μπορεί να χρειάζεται να μετακινηθούν. Χώροι αποθήκευσης: οι χώροι αποθήκευσης πρέπει να είναι κατάλληλοι διευκολύνουν το σερβίρισμα με σταθερή θερμοκρασία για να μπορούν τα κρασιά να σερβίρονται αμέσως. 9/11/2018 8:18 μμ

ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ 18-20 Κελσίου (Θερμοκρασία δωματίου) ΑΣΠΡΟ ΞΗΡΟ 7-8 Κελσίου ΑΦΡΩΔΕΣ (ΣΑΜΠΑΝΙΑ) 6-8 Κελσίου ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ 10 Κελσίου ΑΣΠΡΟ ΓΛΥΚΟ 6-7 Κελσίου ΡΟΖΕ 7-10 Κελσίου 9/11/2018 8:18 μμ

Ανακεφαλαίωση Στοχών: Κατανοεί τη σημασία της παραγγελίας του κρασιού. Αναφέρει το υπεύθυνο προσωπικό για την παραγγελία του κρασιού. Εξηγεί τον τρόπο καταγραφής της παραγγελίας του κρασιού. Αναφέρει τους χώρους αποθήκευσης των κρασιών στις ξενοδοχειακές μονάδες. Αναφέρει τα στοιχεία που καθορίζουν τις θερμοκρασίες σερβιρίσματος των κρασιών. 9/11/2018 8:18 μμ

Εργασία στην τάξη: Σελιδα 16, Σωστό / Λάθος 9/11/2018 8:18 μμ

Εργασία στο σπίτι: Σελιδα 15, ερωτησεις 1-6 9/11/2018 8:18 μμ