4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
3η Ομάδα Χρήστος Μ. Νίκος Α. Νίκος Ψ.
Advertisements

Βυζαντινό Τραπέζι!!.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 6η ΟΜΑΔΑ Γεύματα(Παλάτι-Μοναστήρια). ΠΕΤΡΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Ποιές ποικιλίες τυριού υπήρχαν την εποχή του Βυζαντίου; Οι ποικιλίες τυριού που υπήρχαν ήταν: το ανθότυρο, η μυζήθρα, το κρητικόν, το περίφημο βλάχικον.
Βυζαντινό Τραπέζι ΑΛΙΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Δάφνη-Γιώργος-Αλεξία.
4η ομάδα Ιωάννα , Άννα , Κωνσταντίνος ,Τάσος
7. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ Ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Περιεχόμενα: Αντιδραστήρες ΑΕΡ σε σειρά ή παράλληλα Αντιδραστήρες ΑΡΠΑ σε σειρά, ίσου όγκου Αντιδραστήρες ΑΡΠΑ σε.
Μαθησιακές δυσκολίες και λύσεις μέσω της διαφοροποιημένης διδασκαλίας Κιτσάκη Βασιλική Σχολική Σύμβουλος 1 ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε. Λευκάδας.
ΠΜΣ «Διδακτική των Μαθηματικών» ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ Χ. Λεμονίδης Καθηγητής ΠΔΜ Ακαδ. Έτος: Εφαρμογές (Apps) για Μαθηματικά.
Περικαρδίτιδα Επιπωματισμός Συμπίεση
ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (CAPITAL STRUCTURE) Επιμέλεια: Ειρήνη Μανωλοπούλου, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Διδάσκουσα Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πατρών.
Σύνδρομο Sjogren Δαούσης Δημήτριος Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας/Ρευματολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.
Οικονομικά Μαθηματικά Πρόσκαιρες Ράντες Γιανναράκης Γρηγόρης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης 4η Περίπτωση: Παραδοσιακοί χοροί Άγγελος Κωνσταντινίδης, ΑΕΜ: 908.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ Εύα Γραμουστιάνου ΜSc, PhD ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ.
Φωτογραφια 1 ο Γυμν. Φιλιππιάδας 1 Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»
27/9/2016 I. MEΛΕΤΗΣ 1 AΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ n 1898 : P. Ehrlich –Πυρετός - εξελκώσεις - μητρορραγία - βαρειά αναιμία - λευκοπενία –Νεκροψία : λιπώδης μυελός,
2016 – 2017 ΠΤΔΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (SPECIAL EDUCATION) ΤΡΥΦΩΝ ΜΑΥΡΟΠΑΛΙΑΣ
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μουντάκης Κώστας Ομ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Πρώην σύμβουλος του Παιδ. Ινστιτούτου ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.
Xημεία αλυσωτών αντιδράσεων πολυμερισμού α) Αντιδράσεις μέσω ελευθέρων ριζών γ)Κατιονικές αντιδράσεις β) Ανιονικές αντιδράσεις ΜΟΝΟΜΕΡΕΣ EKKINHTHΣ + +
1-1 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Πληροφορικής Λογική Σχεδίαση Ψηφιακών Συστημάτων Διδάσκων: Γιώργος Σταμούλης.
Κωνσταντίνος Α. Σδρόλιας
ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ NQM
Η ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με ρευματικά νοσήματα
Η ιστορία της φωτογραφίας
Ορισμός της φωτογραφίας και ιστορική αναδρομή
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ Εφαρμογές (Apps) για Μαθηματικά
“Μελέτη και προσομοίωση ψηφιακών φίλτρων για δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό πομποδέκτη με χρήση διαμόρφωσης 16-QAM” Όνομα: Γκόγκου Ανθούλα ΑΕΜ: 2407 Εξάμηνο:
Ενότητα 4η: ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Μέθοδος LCAO ( linear combination of atomic orbitals= γραμμικός συνδυασμός ατομικών τροχιακών) Βασική ιδέα: όταν το ηλεκτρόνιο βρίσκεται σε ένα από τα.
Λογικός Σχεδιασμός Σχεσιακών Σχημάτων
Βάσεις Δεδομένων ΙΙ 5η διάλεξη
Συσχέτιση ιδιοτήτων Γονίδια Φαινότυπος Περιβάλλον Ιδιότητα 1
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Η εκπαίδευση στο Bυζάντιο Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο
Oryza sativa.
Μεταφορά Μάζας Ενότητα 2: Συντελεστές Διάχυσης Μαντζαβίνος Διονύσιος
Σύνδρομο Sjogren Δαούσης Δημήτριος
Δομική ιεραρχία φθόγγων και σημασιών/ Επίπεδα γλωσσικής ανάλυσης
Γεωμορφολογικά στοιχεία Πολωνίας
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ FULBRIGHT
Θεωρία αριθμών: Διαιρετότητα και πρώτοι αριθμοί
ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Σχεσιακό Μοντέλο Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά.
Η βεβαιότητα της μαθηματικής αλήθειας
Ο περιοδικός πίνακας των Στοιχείων. (I)
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Από το ΔΟΣ σε Πίνακες Δρ. Νίκος Καρούσος
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚA ΕΤH , , , , , , ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΛΕΣΙΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ-ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.
Ο Κλάδος των τροφίμων στην Σαουδική Αραβία – Εξελίξεις και Προοπτικές – Ελαιόλαδο και Γαλακτοκομικά Προϊόντα   ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
بسم الله الرحمن الرحيم.
” قالوا سبحانك لا علم لنا إلا ما علمتنا أنك أنت العليم الحكيم “
العنوان الحركة على خط مستقيم
Red yeast rice  LDL CHOL κατά 20-30%. Red yeast rice  LDL CHOL κατά 20-30%
مدرس: جواد اسماعیل زاده موسسه آموزش عالی خاوران
Mυκηναϊκός Πολιτισμός
Περιοριστικη Μυοκαρδιοπαθεια
Φάσματα περιστροφής πολυατομικών μορίων
Υπολογισμός εγκάρσιας τομής των ρευματοφόρων αγωγών
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΝΕΥΡΩΝΑ
Δέσμη Μέτρησης Φυσικής Κατάστασης για παιδιά και εφήβους (6-12 ετών) «Δημόκριτος» DEMOCRITOS-FIT (DEMOFIT) Εργαστήριο Φυσικής Αγωγής & Άθλησης Τομέας.
САМАРҚАНД ДАВЛАТ МЕДИЦИНА ИНСТИТУТИ Биоанорганик, биоорганик ва биологик кимё кафедраси Биологик кимё 2-курс Биологик кимёга кириш (Оқсиллар биологик.
11/11/2009 Μέθοδος Penman Μέθοδος Thornwaite.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Το Σχεσιακό Μοντέλο Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά.
ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ.
РАДИОАКТИВТІК.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Ε’1 2017-2018 Π.Π.Δ.Σ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αναστασια α.-ΚΑΤΙΑ Δ.-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί 1. Ποια ήταν η διατροφή των φτωχών πληθυσμών; 2. Από πού προμηθεύονταν τα τρόφιμά τους; 1. Έτρωγαν πολλά λαχανικά όπως: σπανάκι, χρυσολάχανο, γογγύλια, κουνουπίδι, μαρούλια, λάχανα, καρότα, πράσα, κρεμμύδια και κουνουπίδι. 2.Τα τρόφιμά τους τα προμηθεύονταν από απόμακρες περιοχές της Αυτοκρατορίας.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Τι λαχανικά καλλιεργούσαν; Τα λαχανικά που καλλιεργούσαν ήταν: μαρούλια, λάχανα, σπανάκι, καρότα, πράσα, κρεμμύδια, σκόρδο, ραδίκια, μελιτζάνες, βολβούς, σέλινο, ρόκα, αγκινάρες και ξέρα λαχανικά όπως κουκιά, φακές, φασόλια.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Υπήρχαν στη διατροφή τους οι ντομάτες και οι πατάτες; Λαχανικά όπως οι ντομάτες και οι πατάτες δεν υπήρχαν στη διατροφή τους γιατί τους ήταν άγνωστα.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί 1. Έτρωγαν ξηρούς καρπούς; 2. Από πού τους προμηθεύονταν; 1. Οι Βυζαντινοί έτρωγαν πολλούς ξηρούς καρπούς. Μάλιστα πολλές φορές αποτελούσαν επιδόρπιο για τους Βυζαντινούς. 2. Τους προμηθεύονταν από τα νότια παράλια του Πόντου.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Πώς ονόμαζαν τα ροδάκινα; Τα ροδάκινα τα ονόμαζαν μήλα και ήταν πολύ γνωστά στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Πώς ονόμαζαν τα σταφύλια και γιατί; Τα σταφύλια τα ονόμαζαν κρυστάλλινα γιατί η συγκομιδή τους ήταν όταν άρχιζαν τα κρύα.Επίσης γιατί οι ρόγες τους ήταν σαν κρύσταλλοι .

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Τί έτρωγαν στις νηστείες; Στις πολυήμερες νηστείες (πριν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τον δεκαπενταύγουστο αλλά και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή) ο κόσμος έτρωγε μόνο λαδερά και σαλάτες.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Πώς αποθήκευαν το κρασί και πού; Το κρασί το αποθήκευαν σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια τα οποία ονόμαζαν «βαγένια» σε υπόγειους χώρους.Τότε τα βαρέλια ήταν πολύ ακριβά.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Έτρωγαν φρούτα οι Βυζαντινοί; Οι βυζαντινοί έτρωγαν πολλά φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, σύκα, ροδάκινα , κεράσια, ρόδια, πεπόνια, μούσμουλα ,σταφύλια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, κυδώνια, κούμαρα και χουρμάδες

γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Τι είναι τα «μαγαρικά»; Τα μαγαρικά είναι πήλινα αχλαδόσχημα δοχεία. Το σχήμα τους διευκόλυνε στη φόρτωση τους στα αμπάρια των πλοίων.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Τι ήταν το «κονδίτον»; Το κονδίτον ήταν το παλαιό κρασί που κάποιες φορές αναμειγνύονταν με μέλι και πιπέρι. Επίσης έπιναν και άλλα ροφήματα όπως μπύρα, ρετσίνα αλλά και το «οξίκρατον». Το οξίκρατον ήταν ξύδι με νερό. Επίσης έπιναν το «θασσόρροφο» δηλ. ζουμί από αμύγδαλα σε νερό και μετά στο ροδομέλι. Το οξίκρατον και το θασσόρροφο ήταν από τα πιο αγαπητά ροφήματα των βυζαντινών.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Ποια ήταν η διαφορά των κρασιών της Θράκης από της Χαλκιδικής; Το κρασί από τα Στάγειρα (Χαλκιδική) είναι ιδιαίτερα γλυκό και γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα, όμως το ντόπιο κρασί της Θράκης μόλις έρθει ο Μάιος ξινίζει.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Πού και γιατί καλλιεργούσαν ελιές; Ελιές καλλιεργούσαν στα παράλια της Μ. Ασίας και των Βαλκανίων, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, όπου επικρατούσαν καλές κλιματικές συνθήκες.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Πώς και πού διατηρούσαν τα φρούτα τους; Για τις κρύες μέρες του χειμώνα αποθήκευαν τα φρούτα τους, όπως τα σύκα και τα σταφύλια, τα οποία είχαν αποξηράνει στον ήλιο το καλοκαίρι.

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί πηγές ΒΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΙΕΣ (ΕΚΔΟΣΗ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ (ΕΛ.ΣΤΑΜΠΟΓΛΗ -ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ) ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ (ΤΑΜΑRA TALBOT RICE) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ (Π.ΚΑΛΑΜΑΡΑ) ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ (ΕΦ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

4η Γεωργία-φρούτα-λαχανικά-λάδι-κρασί Ε’1 2017-2018 Π.Π.Δ.Σ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Αναστασια α.-ΚΑΤΙΑ Δ.-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ.