Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Μελέτη και προσομοίωση ψηφιακών φίλτρων για δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό πομποδέκτη με χρήση διαμόρφωσης 16-QAM” Όνομα: Γκόγκου Ανθούλα ΑΕΜ: 2407 Εξάμηνο:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Μελέτη και προσομοίωση ψηφιακών φίλτρων για δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό πομποδέκτη με χρήση διαμόρφωσης 16-QAM” Όνομα: Γκόγκου Ανθούλα ΑΕΜ: 2407 Εξάμηνο:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “Μελέτη και προσομοίωση ψηφιακών φίλτρων για δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό πομποδέκτη με χρήση διαμόρφωσης 16-QAM” Όνομα: Γκόγκου Ανθούλα ΑΕΜ: 2407 Εξάμηνο: 10 Επιβλέπων: Επίκουρος Καθηγητής Δρ. Δημήτριος Ευσταθίου

2 Περιγραφή της προσομοίωσης με διάγραμμα ροής

3 Περιγραφή ενός πομπού Ο πομπός έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει με αποδοτικό τρόπο ένα σήμα.

4 Δημιουργία της διαμόρφωσης QAM
Η απλούστερη μορφή διαμόρφωσης QAM είναι το σύνολο συμβόλων της QPSK. Μπορεί να θεωρηθεί ως δύο ορθογώνιοι φορείς διαμορφωμένοι κατά πλάτος. Αυξάνοντας τον αριθμό των σταθμών πλάτους κάθε φορέα σε τέσσερις, για παράδειγμα +Α, -Α και +3Α, -3Α, προκύπτουν 16 δυνατοί συνδυασμοί συμβόλων στην έξοδο του πομπού.

5 16 - QAM

6 Ψηφιακά φίλτρα Είναι ένα σύστημα το οποίο δέχεται στην είσοδό του μία ακολουθία αριθμών. Την επεξεργάζεται. Δημιουργεί στην έξοδό του μία άλλη ακολουθία. Ο σκοπός του ψηφιακού φίλτρου είναι η μορφοποίηση του φάσματος εισόδου.

7 Χαρακτηριστικά των FIR φίλτρων

8 Μέθοδοι σχεδίασης των FIR φίλτρων
Πρέπει να υπολογιστούν οι συντελεστές h(n). Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ευρύτατα είναι κυρίως: Των παραθύρων Σχεδίασης βέλτιστων φίλτρων Της δειγματοληψίας στη συχνότητα

9 Ανάλυση προσθετικού λευκού Γκαουσιανού θορύβου
Τα κύρια χαρακτηριστικά του θερμικού θορύβου είναι: Ακολουθεί την κανονική κατανομή (Gaussian). Η φασματική του πυκνότητα ισχύος είναι σταθερή σε όλο το χρήσιμο φάσμα συχνοτήτων. Είναι προσθετικός.

10 Η κατανομή Rice Μοντελοποιεί το δίαυλο όπου το σήμα φθάνει στο δέκτη τόσο μέσω απευθείας συνιστώσας (LOS). Αλλά και μέσω πολυδιαδρομικής διάδοσης (ΝLOS). Η απευθείας συνιστώσα (LOS)είναι πολύ ισχυρότερη της πολυδιαδρομικής συνιστώσας (NLOS). Η απευθείας συνιστώσα θεωρείται χρονικά αμετάβλητη.

11 Περιγραφή ενός δέκτη Ο δέκτης είναι το σύστημα με τη δυνατότητα να λαμβάνει και να επεξεργάζεται σήματα.

12 Αποτελέσματα (χωρίς faiding)

13 Αποτελέσματα BER SNR

14 Κρουστική απόκριση

15 Διάγραμμα αστερισμού 16-QAM

16 Στην έξοδο του πομπού Q I

17 Στην είσοδο του δέκτη Q I

18 Στην έξοδο του δέκτη Q I

19 Σύγκριση αποδιαμορφωμένου σήματος
Q Q I I

20 Διάγραμμα ματιού 16-QAM

21 Προσομοίωση 1η Στο σημείο Β Προσομοίωση 2η Προσομοίωση 3η

22 Προσομοίωση 1η Στο σημείο Δ Προσομοίωση 2η Προσομοίωση 3η

23 Προσομοίωση 1η Στο σημείο Ζ Προσομοίωση 2η Προσομοίωση 3η

24 Στο σημείο Η Προσομοίωση 1η Προσομοίωση 3η Προσομοίωση 2η

25 Συμπεράσματα κατά τη μελέτη την σχεδίαση και την κατασκευή
ενός ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας, θα πρέπει να έχουμε ως κύριο στόχο την ελαχιστοποίηση των εσφαλμένων αποκωδικοποιημένων συμβόλων, με σκοπό την αύξηση του ρυθμού μετάδοσης.

26 Επέκτασεις Ατμοσφαιρικά φαινόμενα που προκαλούν εξασθένιση όπως
Ατμοσφαιρικά φαινόμενα που προκαλούν εξασθένιση όπως η βροχή, η απορρόφηση από αέρια της ατμόσφαιρας και αλλαγή του δείκτη διάθλασης της τροπόσφαιρας. Σχεδίαση και προσομοίωση ψηφιακά φίλτρα CIC (Cascade Integrator Combo).

27 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας!!!


Κατέβασμα ppt "“Μελέτη και προσομοίωση ψηφιακών φίλτρων για δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό πομποδέκτη με χρήση διαμόρφωσης 16-QAM” Όνομα: Γκόγκου Ανθούλα ΑΕΜ: 2407 Εξάμηνο:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google