ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
ΣΟΥΠΕΣ.
Πάσχα!.
Δημητριακά.
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Σαλατες - Salads.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Τα παλιά τα χρόνια… Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ψυγεία για να διατηρηθεί το κρέας, οι άνθρωποι είχαν βρει διάφορες μεθόδους συντήρησης ακόμα και στο.
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Δημητριακά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα δημητριακά
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Γαλακτοκομικά προϊόντα
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.
BAYERN ΒΑΥΑΡΙΑ.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΑΛΕΥΡΙ (σιτάλευρο): Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη ουσία. Το σιτάλευρο διαφέρει από.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
ΙΤΑΛΙΑ.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Σπύρος Τσουκαλάς , Άρης Σερμέτης , Άρτεμις
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ 2011 - 2012 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τα ζυμαρικά στη ζωή μας ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 01/11/2011

Τα μυστικά των ζυμαρικών Η ζύμη με αυγά θεωρείται η καλύτερη, ιδίως όταν είναι σπιτική. Το αλεύρι που είναι καλό για τα ζυμαρικά περιέχει μεγάλη ποσότητα σε γλουτένη την πρωτεΐνη που κάνει τη ζύμη συμπαγή και ελαστική. Μπορεί να μείνει απλή ή να πάρει χρώμα και γεύση με την προσθήκη άλλων υλικών όπως ο πουρές ντομάτας, ψιλοκομμένο σπανάκι ,μανιτάρια κ.α. Το σκληρό αλεύρι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη. Υπάρχει και το σιμιγδάλι κατάλληλο για ζυμαρικά . Η ζύμη που περιέχει αυγά πρέπει να έχει ελαφρά χρυσαφένιο χρώμα και μια υφή μάλλον αδρή. Μ εαυτό η ζύμη γίνεται μια ζύμη ελαστική που είναι ίσως δύσκολο να ανοιχτεί στο χέρι, αλλά δίνει ζυμαρικά που έχουν μια πολύ ωραία υφή μετά το βράσιμο. Σκόνη από τη ζύμη στο κάτω μέρος του πακέτου μπορεί να σημαίνει πως το περιεχόμενο έχει μπαγιατέψει.

Τα υλικά της καρμπονάρας Ο τρόπος κατανάλωσης των ζυμαρικών είναι απλός : τα βράζουμε και μετά τα τρώμε !!!!! Υλικά 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπεικόν μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο μέγεθος) 1 αυγό αλάτι-πιπέρι 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο βούτυρο

Η εκτέλεση της καρμπονάρας Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζεις στο βούτυρο τα αλλαντικά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις αλάτι-πιπέρι και το αυγό και ανακατεύεις ζωηρά για να μην αφήσει χοντρά υπολείματα καθώς θα βράζει. Μόλις ψηθούν λίγο ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις. Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη μία κουταλιά μαϊντανό ενώ την άλλη την κρατάς για να γαρνίρεις τα πιάτα με το σπαγγέτι. Ρίχνεις σιγά σιγά τα τυριά προσέχοντας να μην πήξει πολύ η σάλτσα. Αν μείνει λίγο τυρί το κρατάς για το γαρνίρισμα.

Τα ζυμαρικά στις γιορτές μας Στην καθημερινή μας ζωή, εμείς οι άνθρωποι τρώμε υπερβολική ποσότητα ζυμαρικών. Για παράδειγμα στις γιορτές , όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα τρώμε μακαρόνια , επειδή είναι η καθημερινή μας τροφή , διότι τα προτιμάμε περισσότερο. Μεγάλος έρωτας είναι τα ζυμαρικά: νόστιμα, χορταστικά, ταιριάζουν με οτιδήποτε.

Οι λόγοι υγείας των ζυμαρικών Τα ζυμαρικά περιέχουν μέσα τους άμυλο που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.Επιπλέον , έχουν σημαντικές πρωτεΪνες και τα καταναλώνουμε στην καθημερινή μας ζωή .

Η γνώμη μου για τα ζυμαρικά Εμένα , μου αρέσουν πολύ τα μακαρόνια , επειδή μου αρέσει η νόστιμη γεύση και μυρωδιά τους .Ο θετικός λόγος τους είναι ότι μαγειρεύονται γρήγορα , όμως ο αρνητικός είναι ότι συμπεριλαμβάνουν πολλά λιπαρά και αυξάνουν το βάρος . Στην τάξη μου όλη η τάξη μαζί κι εγώ λατρεύουμε το παστίτσιο!!!!

Οι θετικές απαντήσεις από την έρευνα Σε μια έρευνα συμμετείχαν 50 άτομα. Από αυτά τα 43 είπαν ναι διότι: 1.Λατρεύουν τη γεύση τους . 2.Αγαπούν τη μυρωδιά τους.

Οι αρνητικές απαντήσεις από την έρευνα Επιπλέον από τα 50 άτομα τα 7 απάντησαν αρνητικά γιατί δεν αγαπούν καθόλου τα ζυμαρικά

Πηγές http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2356&Itemid=91#ixzz1byHU5yfe http://www.athinorama.gr/umami/choices/default.aspx?id=14449 http://greekcook.gr/syntages/spaggeti_karmponara