Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το βιβλίο του Ηροδότου για την Αίγυπτο.
Advertisements

Παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ όλοι προετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, του σαρκωμένου Θεού της Αγάπης…
Καραγιαρίδη Αλεξάνδρα Μούρτζιου-Καρρά Ναταλία
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
μία ...ανάβαση στο μεγαλύτερο ποταμό!
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Πάντα οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια.
Εξαφάνιση χαμένων πολιτισμών
ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Οι χετταιοΙ Ένας αρχαίος λαός..
TA ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων
Η καθημερινή ζωή στα ελληνιστικά χρόνια
Μαρία Βανδουλάκη Αντριάνα Ντίνι Άννα Παπαβενετίου
H λατρεια των θεων στην Αρχ.Ελλαδα Ναοι-Βωμοι Ο θεσμοΣ τηΣ ικεσιαΣ
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ
Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου Α. Αίγυπτος. Χρονικό πλαίσιο Έναρξη αιγυπτιακού πολιτισμού, περ π.χ. Έναρξη αιγυπτιακού πολιτισμού, περ π.χ. Αρχαίο.
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα!!!
ΑΙΓΥΠΤΟΣ.
ΗΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΓΑΜΟ,
ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤ’1 ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχαία Αιγυπτιακή Τέχνη
Ασσούρ ο Εθνικός Θεός των Ασσυρίων
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου
ΟμάδαΑντικονκισταδόρες
Νικολαίδου Κωνσταντίνα Τσέκου Αλεξάνδρα Σιβίλογλου Δώρα Χατζηιωαννίδου Σοφία.
Η γιορτή της μητέρας Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή.
Η αφήγηση του Αγαμέμνονα
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
Τα μυστήρια του Όσιρη Τα Μυστήρια του Όσιρη αναπαριστούν όλα τα γεγονότα από την γέννηση του θεού μέχρι και την νίκη του Ώρου. Ο Ηρόδοτος αναφέρει αρκετές.
“Ταξίδι με καράβι την τέχνη από τη Μεσόγειο ως τον Ευφράτη”
Βρισκόμαστε στη Μεσοποταμία το 19ο αιω. π.Χ.
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η ακρόπολη των Μυκηνών
Εκπαιδευτικός Μαρία Δρένου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Εργασία των μαθητών της τάξης Γ.
 Είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 70 μ. από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας.  Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ΄ αυτόν τα ιερά των.
Αίγυπτος Από γεωγραφικής άποψης το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Αιγύπτου καταλάμβανε τμήμα της Βόρειας Αφρικής αν και η χερσόνησος του Σινά βρίσκεται.
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ
Μαθητές: Γαγαμάνης Σάκης Δογάνης Γιώργος Καρκαδάκης Θεόφιλος
ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΜΥΡΤΩ ΤΡΑΚΑΔΑ.
Τα πολιτεύματα της Αρχαίας Ελλάδας
ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Αρχαία Αίγυπτος π.Χ
Κωνσταντίνος Τογαντζής Γ’3
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ Τάξη Ε 2.
2. Η Αιγυπτος.
Εικονεσ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ
ΑΦΡΙΚΗ.
Ευριπίδη Ελένη Εισαγωγή.
'Ε τάξη ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΛΙΛΗΑΝΤΩΝΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ. ΔΙΑΣ Ο πατέρας των Θεών και ο σπουδαιότερος από αυτούς. Θεός των καιρικών φαινομένων, προστάτης των ξένων, της οικογένειας.
E Tα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου ‘Ιρις Χάρης Παναγιώτης Μελένια.
 Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι από τα πιο διάσημα και πιο παλιά σωζόμενα κτίρια της ανθρωπότητας και είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Που Βρίσκονται.
Αιγυπτιακός πολιτισμός
ΑΣΣΥΡΙΟΙ.
ΜΙΝΩΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε τι πίστευαν;
Τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου
Νικοσ φραγκοσ και Νικοσ μαστορακησ
Τα μυστήρια του Όσιρη Τα Μυστήρια του Όσιρη αναπαριστούν όλα τα γεγονότα από την γέννηση του θεού μέχρι και την νίκη του Ώρου. Ο Ηρόδοτος αναφέρει αρκετές.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Αίγυπτος Anastasia ST’1.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Γ2
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
OI ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Γρηγόρης, Φώτης ,Μαρία.
Τα μυστήρια του Όσιρη Τα Μυστήρια του Όσιρη αναπαριστούν όλα τα γεγονότα από την γέννηση του θεού μέχρι και την νίκη του Ώρου. Ο Ηρόδοτος αναφέρει αρκετές.
Κεφάλαιο Β΄ Η Έξοδος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη Αρχαία Αίγυπτος Εργασία για το μάθημα της Γεωγραφίας από τη Μαρία Ζερβάκη

Πρόλογος Όλοι ξέρουμε ότι η αρχαία Αίγυπτος είναι σημαντικότατο μέρος του αρχαίου κόσμου και είναι μέχρι και τις μέρες μας διάσημη για πολλά μεγάλα επιτεύγματα που πέτυχαν οι άνθρωποι εκείνου του καιρού αλλά και για τον ξεχωριστό τρόπο ζωής τους. Γιατί λοιπόν να μη ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία αυτού του σπουδαίου λαού;

Θρησκεία Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν σε εκατομμύρια θεούς, αν και οι πιο σημαντικοί ήταν ο Άμμων-Ρα, ο αρχηγός των θεών και θεός του ηλίου, ο Όσιρις, θεός των νεκρών, η Ίσις, θεά της οικογένειας και της συζυγικής εστίας και τέλος, ο γιος της Ίσιδος και του Όσιρι, Ώρους, ο αγαπημένος θεός των αρχαίων Αιγυπτίων, ο θεός που προστάτευε την πόλη και τους ανθρώπους.

Οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τους θεούς τους σε ειδικούς ναούς Οι Αιγύπτιοι λάτρευαν τους θεούς τους σε ειδικούς ναούς. Τους προσέφεραν δώρα και διοργάνωναν μεγάλες γιορτές προς τιμήν τους. Τους ναούς πρόσεχαν οι ιερείς, που ήταν άνθρωποι μορφωμένοι και καλών οικογενειών, που τιμούσαν τους θεούς και διοργάνωναν τις γιορτές τους.

Οι Φαραώ Η αρχαία Αίγυπτος διοικούνταν από βασιλιάδες που ονομάζονταν φαραώ. Το να είσαι φαραώ όμως δεν ήταν πάντοτε εύκολο. Οι απλοί άνθρωποι θεωρούσαν ότι ο φαραώ κανόνιζε πότε θα πλημμυρήσει ο Νείλος και πότε θα έχουνε καλή σοδειά. Έτσι, σε περίοδο ξηρασίας, ο λαός κατηγορούσε το φαραώ για την πείνα του και μπορούσαν ακόμα και να του πάρουν την εξουσία. Επίσης, ο φαραώ ήταν για τους απλούς ανθρώπους, ο θεός στη γη κι έτσι αν τους τύχαινε μια οποιαδήποτε κακουχία θα ξανακατηγορούσαν το φαραώ. Ο φαραώ ήταν ο αρχηγός του στρατού αλλά περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο παλάτι. Είχε πολλές συζύγους και παιδιά.

Αρχιτεκτονική Στην Αίγυπτο τα είδη των κτισμάτων ήταν πολλά. Οι φτωχοί έμεναν σε απλά χωμάτινα σπίτια με αχυρένια στέγη, ενώ οι πλούσιοι σε ανάκτορα. Αλλά τα πιο διάσημα κτίσματα της Αιγύπτου είναι η πασίγνωστη Σφίγγα αλλά και οι πυραμίδες.

Επίλογος Όπως και να ‘χει, η αλήθεια είναι ότι οι νέοι Αιγύπτιοι πρέπει να είναι περήφανοι για τους προγόνους τους και την ιστορία τους.