3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Advertisements

INTERNET Ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου Οι αποστάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Τα ταξίδια σε μακρινούς τόπους γίνονται άμεσα απ το “ανοιχτό.
Quiz για το διαδίκτυο !.
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
Λιζέτ Γκούντα-Καραμπίνα,
Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο 1ο Πανελλήνιο Βραβείο ηλικιακή ομάδα Διαγωνισμός Saferinternet ο Πανευρωπαϊκό βραβείο.
«Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφάλεια online Επίπεδο.
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Διαδίκτυο … Ένας υπέροχος κόσμος;
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ασφαλή χρήση διαδικτίου ΓεωργίακαιΈλενα. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο Δεν αποκαλύπτω σε κανέναν, ούτε και στους καλύτερους.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος.
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Θέμα project : Cyberbullying
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί Λέξεις Κλειδιά: Πρόγραμμ α-ιός (virus), αντιικό πρόγραμμα (antivirus), αντίγραφα ασφαλείας (backup),
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
Τι σημαίνει Διαδικτυακός Εκφοβισμός ;
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΔΙΑΔIΚΤYΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ασφάλεια στο ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Κίνδυνοι του διαδικτύου
Συμβουλές Ασφαλείας.
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων.
Η ασφάλεια του διαδικτύου
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Προστασια ΠροσωΠικων δεδομενων στο διαδικτυο
Ασφάλεια των Συσκευών-Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αικατερίνη Νταή 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλδειας, Τμήμα Β’3

Α. Λογισμικό Δεν χρησιμοποιούμε «σπασμένο» λογισμικό. Εκτός από τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας που καθιστά παράνομη αυτή την ενέργεια σχεδόν όλες τις φορές περιέχει ιούς, trojans ή μπορεί να μετατρέψει τον υπολογιστή μας σε zombie που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κυβερνοεπιθέσεις. Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό ανοιχτού κώδικα είτε για λειτουργικό σύστημα είτε για άλλη εργασία (κειμενογράφος, πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών ή βίντεο κλπ)

Β. Αντιικό Χρησιμοποιούμε πάντα στο λειτουργικό μας αντιικό και ακόμη καλύτερα συνδυασμένο με διαδικτυακή προστασία (τείχος προστασίας, antimalware, safe web κλπ.) για να μας προστατεύει. Παρακολουθούμε προσεκτικά οποιοδήποτε μήνυμα μας βγάζει για προγράμματα, ιστοσελίδες ή εισβολή και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες που προτείνει εμείς ή ρωτάμε τους γονείς μας ή κάποιον γνωστό ειδικό ή και την εταιρεία παραγωγής του αντιικού μέσω chat, email κλπ.

Γ. Ηλεκτρονική αλληλογραφία Προσέχουμε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουμε για να δούμε αν είναι πραγματικά από το άτομο (ή την εταιρεία) το οποίο υποτίθεται ότι είναι. Σε περίπτωση που περιλαμβάνει υπερσύνδεσμο το μήνυμα και μας καλεί να επισκεφτούμε τον ιστότοπο αυτού, πρώτα κάνουμε αντιγραφή τον υπερσύνδεσμο και τον κάνουμε επικόλληση σε έναν απλό κειμενογράφο για να δούμε αν πραγματικά περιλαμβάνει ακριβώς την ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι μας έστειλαν και όχι κάποια τρίτη ψεύτικη η οποία μπορεί να έχει φτιαχτεί για να μας παραπλανήσει και να μας υποκλέψει στοιχεία.

Δ. Περιηγητής ιστοσελίδων Προσέχουμε τις ιστοσελίδες που προσπαθούμε να εισέλθουμε και σε αυτό μας βοηθάει το αντιικό. Δεν ψάχνουμε για επικίνδυνα πράγματα και παράνομες δραστηριότητες/ενέργειες γιατί σχεδόν πάντα εκτός του κινδύνου μας οδηγούν σε ιστοσελίδες που κρύβουν ιούς κλπ. Ισχύει επίσης ο κανόνας για τους υπερσυνδέσμους. Σε περίπτωση που συνδεόμαστε σε άγνωστη ή ακόμη και γνωστή ιστοσελίδα πατάμε στην γραμμή διεθύνσεων και ελέγχουμε προσεκτικά (γραμματικά) αν πραγματικά είναι η ιστοσελίδα που ψάχνουμε. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε σε κάποια γνωστή ιστοσελίδα (π.χ. https://www.wikipedia.org) και η πραγματική όταν πατήσουμε πάνω στην γραμμή διεθύνσεων του περιηγητή το https://www.w να είναι επιπρόσθετη εικόνα και να μας δείξει όταν πατήσουμε εκτός αυτής της εικόνας «ikipedia.org».

Ε. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης Δεν μιλάμε σε αγνώστους ή σε μήνυμα με ύποπτο περιεχόμενο και σε περίπτωση που μας στέλνουν μηνύματα μπορούμε κάλλιστα αφού συμβουλευτούμε κάποιον ενήλικο να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό και αναφορά του αποστολέα. Οτιδήποτε γράφουμε μπορεί κάλλιστα να το δουν οι φίλοι μας ή και άγνωστοι αν δεν έχουμε κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Συνεπώς είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε και ακολουθούμε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Αν αισθανθούμε άβολα σε συνομιλία σε κάποιο μ.κ.δ. ή σε chat room διακόπτουμε αμέσως την συνομιλία. Δεν στέλνουμε φωτογραφίες ή προσωπικά δεδομένα κυρίως σε άγνωστα άτομα αλλά ούτε κάνουμε οτιδήποτε μας ζητήσουν. Σε περίπτωση που βλέπουμε πως υπάρχει ενόχληση του προσώπου μας από κάτι συμβουλευόμαστε κάποιον ενήλικο ή μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το http://www.cyberkid.gov.gr είτε μέσω διαδικτύου, είτε τηλεφωνικά (11188) είτε με την εφαρμογή που διαθέτει για κινητά κλπ.

ΣΤ. Γενικοί κανόνες Στον υπολογιστή μας και στους λογαριασμούς διαδικτύου (email, social media κλπ.) που διαθέτουμε βάζουμε κωδικό που δύσκολα τον βρίσκει κάποιος (π.χ. τουλάχιστον 8 χαρακτήρες με γράμματα κεφαλαία και μικρά, νούμερα και σύμβολα) κα δεν τον δίνουμε σε κανέναν, ούτε και στον καλύτερο μας φίλο. Ποτέ δεν συναντούμε αγνώστους που γνωρίσαμε στο διαδίκτυο. Αποκτούμε κριτική ικανότητα για το τι μπορεί να μας προκαλέσει πρόβλημα στο διαδίκτυο και ακολουθούμε πάντα τους κανόνες ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων.

Πηγές www.norton.com www.safer-internet.gr www.cyberkid.gov.gr www.wikipedeia.org www.astynomia.gr