Ένα απλοποιημένο διάγραμμα της ροής παραγωγής είναι

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα νοσήματα του στόματος
Advertisements

2.7 Χημική αντίδραση.
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Καθαρισμός ανάμεσα στα δόντια με νήμα
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΙΓΜΑΤΩΝ.
Διαχωρισμός μιγμάτων.
ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
2.8 Άτομα και μόρια.
Υδατάνθρακες.
ΖΑΧΑΡΗ & ΟΞΕΑ.
ΤΟ ΑΙΜΑ Το αίμα είναι υγρός ιστός που αποτελείται από : 1. το πλάσμα
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΜΕΙΓΜΑΤΑ.
Pamukkale Το Pamukkale βρίσκεται στην δυτική Τουρκία σε μια απόσταση 20 χλμ από την πόλη Denizli.
ΜΑΝΙΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Γυμνάσιο Ομόδους Λεμεσός
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Υδατάνθρακες & Διατροφή
Ενότητα 4.1 ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5.
2.6.2 Φυσικές σταθερές των χημικών ουσιών. Τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ένα δείγμα υλικού αποτελείται από μία μόνο ουσία ή είναι.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Από: ΒΕΡΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ.
2.5 Διαχωρισμός μειγμάτων
Μέτρα προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Διαχωρισμός μειγμάτων
Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
Τι πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των συσκευασιών Τι πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των συσκευασιών.
Στόχοι να υπολογίζετε την τιμή του pH διαλυμάτων ισχυρών οξέων και βάσεων να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς στις περιπτώσεις αραίωσης, συμπύκνωσης.
Οι επιδράσεις των δασών στη ζωή των ανθρώπων
Η Σωστή Διατροφή ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αν μέχρι τώρα δεν παρατηρούσες τα συστατικά των τυποποιημένων τροφίμων που συνηθίζεις να καταναλώνεις,
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S
Ποια από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστή;
Χημική αντίδραση.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΜΑΓΙΑΤΗσ ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
1. ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ
Καθαριότητα στην καθημερινή μας ζωή Εργασία στο μαθημα της Χημειας Καθαριότητα στην καθημερινή μας ζωή Παρθενίου Γεσθημανή Στεμπάρι Φλάβια Γκινάι Λούσυ.
Οινολογία Εργαστήριο 1 ο. Οίνος ή κρασί το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά από την αλκοολική ζύμωση μερική ή ολική των νωπών σταφυλιών σπασμένων ή όχι.
1 Υδατάνθρακες και Φυτικές Ίνες. Τ Ι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ; Είναι ενώσεις ευρύτατα διαδεδομένες στη φύση με σημαντικό δομικό και λειτουργικό ρόλο Χημικά:
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
ΙΣΟΖΥΓΙΑ. ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΜΑΖΑΣ Εφαρμογή του νόμου διατήρησης της μάζας ( η μάζα δεν δημιουργείτε από το μηδέν ούτε εξαφανίζεται )
Aπομόνωση DNA από επιθηλιακά κύτταρα παρειάς
Διαχωρισμός μειγμάτων
3.4 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στον άνθρωπο
Προσδιορισμός ακατέργαστων ινών σε τρόφιμα
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Διαχωρισμός μειγμάτων
ΧΗΜΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ.
ΑΣΠΙΡΙΝΗ.
ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ)
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
Προηγούμενες γνώσεις που θα χρειαστώ...
Σκληρότητα νερού Σκληρό νερό ονομάζεται το νερό που περιέχει ποσότητα αλάτων μεγαλύτερη από 0,5 gr/l (500mg/L) Το σκληρό νερό δεν είναι πόσιμο, εμποδίζει.
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα της
Χημική αντίδραση Δ
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΙΓΜΑΤΩΝ.
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
Κεφάλαιο 4 Σπέρματα και φύτρωση Μέρη του σπέρματος:
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
Πως το ζαχαροκάλαμο γίνεται ζάχαρη
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
AΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Νερό H2O To πιο απλό μόριο που συναντάμε στη φύση
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ένα απλοποιημένο διάγραμμα της ροής παραγωγής είναι Η ζάχαρη (επιστ. ονομασία σακχαρόζη) είναι δισακχαρίτης υδατάνθρακας που παράγεται από τη ρίζα του σακχαρότευτλου μέσα από μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία. Στις μέρες μας η παραγωγή ζάχαρης, λόγω των μηχανημάτων που απαιτούνται είναι βιομηχανική και πραγματοποιείται από ειδικά εργοστάσια καλούμενα βιομηχανίες ζαχάρεως. Ένα απλοποιημένο διάγραμμα της ροής παραγωγής είναι ΔΙΣΑΚΧΑΡΙΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗ Μαλτόζη Γλυκόζη + Γλυκόζη Σακχαρόζη Γλυκόζη + Φρουκτόζη Λακτόζη Γλυκόζη + Γαλακτόζη

ΡΟΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1 Aποθήκευση Πλύσιμο 2. Εκχύλιση 3. Καθαρισμός χυμού 4. Συμπύκνωση 5. Κρυστάλλωση

AΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΛΥΣΙΜΟ Tα τεύτλα αποθηκεύονται σε υπαίθρια σιλό σε σωρούς ύψους μέχρι 11 μέτρα περίπου και προωθούνται με τη βοήθεια ροής νερού προς το πλυντήριο τεύτλων όπου πλένονται. Mετά το πλύσιμο, τα τεύτλα κόβονται σε λεπτά τεμαχίδια στις κοπτικές μηχανές

ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΣ ΧΥΜΟΣ Η διαδικασία που συνίσταται στην παραλαβή της ζάχαρης που περιέχεται στα τεμαχίδια. Tα τεμαχίδια εισάγονται στο ένα άκρο, ενώ το ζεστό νερό, που κυκλοφορεί ανάποδα εμπλουτίζεται με τη ζάχαρή τους. O ζαχαρούχος χυμός συλλέγεται στο ένα άκρο, ενώ τα εκχυλισθέντα τεμαχίδια ανακτώνται στο άλλο άκρο και χρησιμοποιούνται για κτηνοτροφή.

ΖΑΧΑΡΟΥΧΟΣ ΧΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ Προασβέστωση, ασβέστωση (+γάλα ασβέστου που κρατάει μέρος από ξένες ουσίες) Κορεσμός, (+CO2 στον χυμό οπότε διασπάται η ζαχαράσβεστος και σχηματίζεται ένα ίζημα που είναι αδιάλυτο και συγκρατεί τις ξένες ουσίες. Διήθηση, Tο ίζημα του ανθρακικού ασβεστίου που περιέχει τις ξένες ουσίες, αποτίθεται στα φίλτρα (φίλτρα περιστροφικά και φίλτρα καθιζητήρες) Ο χυμός είναι διαυγής και αραιός και περιέχει ~1,6% ξένες ουσίες, ~12% ζάχαρη και ~86% νερό.

ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ Για την απομάκρυνση του νερού όπου είναι διαλυμένη η ζάχαρη, ο αραιός χυμός αποστέλλεται σε πέντε διαδοχικά δοχεία εξάτμισης. O ατμός από το πρώτο δοχείο εξάτμισης ανακτάται και χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του επόμενου δοχείου κ.ο.κ.(εξάτμιση πέντε βαθμίδων - πυκνός χυμός).

ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ -ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΗΣΗ ΜΕΛΑΣΑ ΖΑΧΑΡΗ Kρυστάλλωση O πυκνός χυμός συμπυκνώνεται σε συσκευές που εργάζονται υπό κενό και εκεί προκύπτει ένα μείγμα κρυστάλλων και σιροπίου που λέγεται ζαχαρόμαζα.  Mε την επίδραση της φυγοκέντρου, η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, διαχωρίζεται από το σιρόπι (μελάσα) και αποτίθεται στα τοιχώματα του καλαθιού της φυγοκέντρου. Γίνεται πλύση με ζεστό νερό και η λευκή ζάχαρη ξηραίνεται και αποθηκεύεται. Tο σιρόπι (μελάσα), αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται για πρώτη ύλη παραγωγής οινοπνεύματος και για κτηνοτροφές. .

ΠΡΟΣΟΧΗ Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης θεωρείται επιβαρυντική για την υγεία καθώς συνδέεται με την παχυσαρκία και την εμφάνιση διαβήτη, καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, και φθορά των δοντιών.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΥΒΑΚΗΣ