Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Δημοτικό Λεμεσου κ.΄β Εκπαιδευτικη ερευνα
Advertisements

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ε΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
Moντέλα Καθυστέρησης και Ουρές
Γεγονότα που δεν χρειάζεται να τα πάρετε και τοις μετρητοίς...
Σωτηρία ή εξαφάνιση; Ο Αμαζόνιος, ο τελευταίος μεγάλος πνεύμονας του πλανήτη απειλείται από την παράνομη υλοτομία.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)
ALLIANZ ARENA.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για την υγεία μας και ότι πρέπει να την ακολουθούμε αν.
Food and Beverage Operations and Management.  Food: Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα στυλ και είδη κουζίνα  Beverages: Περιλαμβάνει όλα τα αλκοολούχα και.
Συνταγές & έλεγχος. Για τον σχεδιασμό μιας συνταγής θα πρέπει:  Τα υλικά που συνιστούν το πιάτο  Τις μεικτές ποσότητες (ή τις καθαρές ποσότητες, συνοδευμένες.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους Energy Balance & Weight Control.
Η σημασία της Γεωργίας (Επισιτισμός, Οικονομία, Πολιτική, Εθνική και Παγκόσμια σημασία)
 Διαιτητική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη  Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1  Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2  Ειδικοί τύποι διαβήτη  Ινσουλίνη.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής.
ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΜΗΜΑ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΑΣΜΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
 Σχεδόν το 30% των φορτηγών κυκλοφορούν άδεια, το 56% μισογεμάτα και το 14% γεμάτα, χωρίς να είναι γνωστό ο αριθμός των φορτηγών που παραμένουν ανενεργά.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
1 ΔΗΜΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5 Η (Θ) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
Διατροφή Ενότητα 19: Λίπη, έλαια, λαχανικά και πατάτες Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ 7ου γυμνασίου Ηλιούπολης Καθηγητής-Υπεύθυνος της Εργασίας: Λιανός Ανδρέας.
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
Διασφάλιση ποιότητας Ενότητα 1: Γενικές αρχές Ιωάννης Τσάκνης, Καθηγητής Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων-Μορφές εστιατορίων
Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού για την Α’ & Β’ Δημοτικού
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Δρ. Α. Καταραχιά Επίκουρος Καθηγήτρια
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 2ο
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΙΕΚ Ελληνικού
Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών
ΔΙΑΛΕΞΗ 8 Διαιτητική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη
Παραγωγή προϊόντος με 2 συντελεστές
« Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ».
Κατάλληλο για όλους τους λιπαρούς λεκέδες
Γιώργος Αγγελόπουλος Α.Μ. : 5902
KOIΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μάθημα 4
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Διατροφικές διαταραχές Διατροφικές συνήθειες των εφήβων
Ταινίες.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γεώργιος Απλαδάς 2ο Μάθημα 20/03/2017
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Ποικιλία επισιτιστικών υπηρεσιών
Νερό Πηγή ζωής.
Νερό Πηγή ζωής.
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του Αμερικανικού.
Λειτουργίες Επισιτιστικών Τμημάτων (Θεωρία) Κεφάλαιο 1:
Μικροβιολογική διάγνωση λοιμώξεων κατώτερου αναπνευστικού συστήματος
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
σκέψεις από τη διδακτική μας εμπειρία
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤO Food and beverage department
Γεώργιος Απλαδάς 2ο Μάθημα 20/03/2017
Food and Beverage Operations and Management
Πειραματικο ΓΕ.Λ. Πατρων
رگرسيون Regression.
Τράπεζα Τροφίμων Food Bank   Οι Εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά Τράπεζα Τροφίμων   Η συλλογή τροφίμων έχει.
Τηλεόραση και Παιδί!!!.
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ανοιχτά Δεδομένα στην Ελλάδα: από το Παρόν στο Μέλλον
Slow APSP.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά ή ένα ποτήρι γάλα με φρυγανιά και τυρί.

Γνωρίζετε ότι: Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών με οθόνη (κινητά τηλέφωνα, τάπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεόραση, κονσόλες κτλ) προάγει την καθιστική ζωή, την παχυσαρκία, αυξάνει τα λιπίδια στο αίμα, με όλα όσα αυτά συνεπάγονται; Τα παιδιά και οι έφηβοι που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα μειώνουν την ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους υγεία. Αντί οθονών προτιμήστε ασχολίες και παιγνίδια, μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους, που έχουν κίνηση και τρέφουν το μυαλό.

Γνωρίζετε ότι: Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου χρειάζονται περίπου 10 με 11 ώρες ύπνο κατά τη διάρκεια της νύκτας και οι έφηβοι 9 με 11 ώρες; Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και την ανάπτυξη, προάγει την παρατηρητικότητα, την επίδοση και την ευεξία. Παιδιά και έφηβοι που κοιμούνται αρκετά είναι λιγότερο ευάλωτα/οι σε προβλήματα συμπεριφοράς. Για ικανοποιητικό ύπνο: χαλαρώστε διαβάζοντας ένα βιβλίο, δοκιμάζοντας μια σταθερή ρουτίνα όπως το βούρτσισμα των δοντιών, αποφεύγοντας το φαγητό αμέσως πριν, έχοντας ένα απλό δωμάτιο χωρίς οθόνες. Έτσι θα κοιμηθείτε όμορφα μετά από μια δραστήρια μέρα

Το ξέρετε ότι:   Τα παιδιά θα πρέπει να πίνουν 6 με 8 ποτήρια νερό καθημερινά και οι έφηβοι 8 με 10 ποτήρια; Πίνοντας αρκετό νερό διατηρούμε την καλή λειτουργία του σώματος γεγονός που προάγει την καλή φυσική και πνευματική μας κατάσταση, καθώς και τις σχολικές επιδόσεις. Είναι η καλύτερη επιλογή ιδιαίτερα αν κάποιος διψά!

Γνωρίζετε ότι: τα παιδιά χρειάζονται 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως; Στην εφηβεία το ποσό ανέρχεται στις 7-9 μερίδες ημερησίως λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών. Οι βιταμίνες κρύβονται στα χρώματα των φρούτων και των λαχανικών και είναι αυτές που θωρακίζουν τον οργανισμό άμεσα από κρυολογήματα και λοιμώξεις αλλά και μακροπρόθεσμα από καρκίνο και καρδιαγγειακά στην ενήλικη ζωή" Μια ντομάτα δίνει στον οργανισμό αρκετή από την βιταμίνη Α που χρειάζεται. Η βιταμίνη Α καταπολεμά τον καρκίνο. Ένα πορτοκάλι του δίνει αρκετή βιταμίνη C που χρειάζεται. Η βιταμίνη C καταπολεμά τα καρδιαγγειακά. Πολλοί μαθητές δεν πίνουν αρκετά υγρά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μικρή αφυδάτωση που όμως επηρεάζει τη συγκέντρωση και χαμηλώνει τη σχολική επίδοσή τους. Γι΄αυτό πρέπει να καταναλώνουν υγρά. Τα παιδιά που πίνουν νερό αντί ζαχαρούχων αναψυκτικών έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα.

ΓΕΡΑ ΚΟΚΑΛΑ Γνωρίζετε ότι η γυμναστική βελτιώνει την υγεία των οστών; Γνωρίζετε ότι η γυμναστική βελτιώνει την υγεία των οστών; Στη μελέτη IDEFICS, η οποία έγινε στη Κύπρο και σε άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες, βρέθηκε ότι τα παιδιά που τρέχουν γρήγορα τα 40 μέτρα, τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερο άλμα και εκείνα που ασκούν περισσότερο το σώμα τους, έχουν και πιο υγιή κόκκαλα, αφού η οστική τους πυκνότητα είναι μεγαλύτερη.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΜΑΤΙΑ Γνωρίζετε ότι ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας 15-20 φορές ανά λεπτό; Όταν είμαστε προσκολλημένοι σε οθόνη για εκτεταμένη ώρα, αυτό μειώνεται στο μισό προκαλώντας ερεθισμό, ξηρότητα, κούραση των ματιών ακόμα και θολή όραση! Εφαρμόστε τον κανόνα 20- 20-20: Κάθε 20 λεπτά που είστε στον υπολογιστή ή κινητό, κοιτάξτε μακριά σε κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται 20 πόδια μακριά για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Αυτό θα αφήσει τους μυς των ματιών να χαλαρώσουν! Ακριβώς όπως και άλλους μυς στο σώμα, τα μάτια χρειάζονται μια ποικίλη «προπόνηση» και κάποια ανακούφιση από την παρατεταμένη καταπόνηση.

Πόση άσκηση χρειάζεται/ημέρα Γνωρίζετε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται 1 ώρα την ημέρα μέτριας ή έντονης έντασης άσκηση; Κατά τη διάρκεια της άσκησης καίγεται οξυγόνο και αποθηκευμένο λίπος. Έτσι ο οργανισμός διατηρεί ένα φυσιολογικό βάρος

Πόσο ψάρι να τρώμε/εβδομάδα Ένας στους τρεις ποδηλάτες μας καταναλώνουν 2-3 φορές την βδομάδα ψάρι το οποίο μας κάνει εξυπνότερους!! Προσπαθήστε και οι υπόλοιποι να αυξήσετε την κατανάλωσή του!

Μεσογειακή διατροφή Για τους ποδηλάτες και τους γονείς Μπράβο στους ποδηλάτες μας που προτιμούν το σπιτικό φαγητό αντί fast food! Το σπιτικό φαγητό είναι πάντα νόστιμο, υγιεινό και φρέσκο!

Ψυχική Υγεία Πολλοί έφηβοι αλλά και παιδιά νοιώθουν πολύ συχνά μοναξιά δεν έχουν διάθεση, βαριούνται, φοβούνται και ένα μικρό ποσοστό σπάνια γελά. Οι γονείς και οι φίλοι μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε και να τους βοηθήσουμε!

«Νούς υγιής εν σώματι υγιεί» Οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες στον εγκέφαλο που σχετίζονται με μια ευτυχισμένη, θετική αίσθηση. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα επίπεδα ενδορφινών αυξάνονται και νιώθουμε πιο χαρούμενοι. Η τακτική άσκηση μειώνει τα συμπτώματα της μέτριας κατάθλιψης και βελτιώνει  τη ψυχολογική κατάσταση του ατόμου