Σύστημα Ταξινόμησης & Κωδικοποίησης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Υ.ΠΕ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
Advertisements

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση: Πρωτόκολλο επικοινωνίας με ERPs, φακέλους ασθενή. Δρ. Δημήτριος Κουναλάκης Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.
ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ MedISys MedISys Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα υγείας Τεχνολογία αιχμής Κάλυψη του θεσμικού.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Φοιτητές: Α. Γκαμπέσης & Α. Κωστής Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2014 Επιβλέπων.
ΚΕΣΥΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Υπεύθυνοι ΣΕΠ: ΤΣΙΟΝΚΗ Μ. - ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Σ. ΝΕΑΠΟΛΗ: Αγ. Στεφάνου 26 Τηλέφωνο :
Μονάδες Διασφάλισης Ποιότητας: Από τους τετραετείς κύκλους αξιολόγησης στους διαχρονικούς κύκλους ποιότητας Ημερίδα «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη.
Αξιολόγηση επενδύσεων Ενότητα 1: Απλός και σύνθετος τόκος και Εισαγωγή στο EXCEL Εργαστήριο 1 ης Εβδομάδας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. ΄νεύρωση΄ Παλαιά ψυχιατρική ορολογία για να περιγράψει καταστάσεις που χαρακτηρίζονταν από χρόνιο άγχος και περιελάμβανε μη ψυχωσικές.
1o Γυμνάσιο Βέροιας Περιγράφοντας στατιστικά τη σχολική μας κοινότητα Αναστασία Καρακώστα ΠΕ03.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΥ ΧΡΥΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάπτυξη εφοδιαστικών αλυσίδων οστρακοειδών και ανάλυση βασικών παραμέτρων/κινδύνων Υπεύθυνος καθηγητής:
Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας «Επιστημονικός σχεδιασμός – Συντονισμός και υποστήριξη ΥΥΚΑ & ΥΠΕ για την ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων οικονομικού προγραμματισμού.
Πληροφορική στο Γυμνάσιο Ειδικός σκοπός του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο είναι να δώσει στους μαθητές όλα τα απαιτούμενα εφόδια.
Ψυχιατρική Σημειολογία. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ:Κατάσταση εγρηγόρσης Α.ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (disturbances of consciousness) Απώλεια του προσανατολισμού Διανοητική.
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία » Παρουσίαση εφαρμογής διαγνώσεων ICD-10 και Κ.Ε.Ν. 1.
1 Βιομετρία - Γεωργικός Πειραματισμός Ενότητα 5 : Μέτρα Διασποράς Γεράσιμος Μελετίου Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Διάρκεια: 15 ογδοντάλεπτες περιόδους Παραδοσιακά παραμύθια Εικονογράφηση των παραμυθιών (Πολιτισμός) Ζωντανεύω ένα κομμάτι από παραμύθι (Θεατρικό παιχνίδι)
Στατιστική και λογισμικά στις επιστήμες συμπεριφοράς
Η αξιολόγηση της ψυχικής υγείας 1/2
Διαφοροποίηση της διδασκαλίας για μαθητές με αυτισμό
ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ (Κ.Ε.Ν.)
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Οδηγός Χρήσης του MAD για το μάθημα της Ανάλυσης Δεδομένων
Καθαρή Παρούσα Αξία Η διαφορά της τρέχουσας αξίας μιας επένδυσης από το τρέχον κόστος της ονομάζεται Καθαρή Παρούσα Αξία . Με άλλα λόγια, η Κ.Π.Α. μιας.
ΟΔΗΓΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για την υπαγωγή Επενδυτικών Σχεδίων στα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» του Ν.4399/2016.
Αθηνά Πατελάρου, RN, MSc, PhD
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες των ΟΒΕΑ;
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Αξιολόγηση επενδύσεων
Υπολογισμός του λειτουργικού κόστους κάθε Τμήματος του Νοσοκομείου
Πτυχιακή εργασία της ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ(1459)
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Ανάλυση κατηγορικών δεδομένων
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τίτλος της έρευνας : Ο τίτλος της έρευνας πρέπει να είναι σύντομος και ακριβής (12-15 λέξεις). Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει.
Δρ. Παντελής Μπαλαούρας
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ / ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Αξιολόγηση επενδύσεων
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Υπολογιστικά Φύλλα με το MS Excel
Τίτλος: H Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στα Μαθηματικά
Υπολογιστικό φύλλο Microsoft Excel.
Πληροφορική Κεφάλαιο 10ο: Εισαγωγή στο EXCEL 2010 Μέρος Γ
ΠΡΌΛΟΓΟΣ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τα αφροδίσια νοσήματα διότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους στη.
δουλεύετε καλύτερα με το Outlook
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Κεφάλαιο 8 Επεξεργασία Δεδομένων και Υπολογιστικά Φύλλα
Philip McCann Αστική και περιφερειακή οικονομική 2η έκδοση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Υπολογιστικά Φύλλα Εισαγωγή
Case 01: Προγραμματισμός Αγροτικής Παραγωγής «AGRO» ΣΕΝΑΡΙΟ
Ετήσιο αναμενόμενο ποσοστό απόδοσης (%)
Διδασκαλία με Χρήση των ΤΠΕ του Νόμου Προσφοράς
ΑΓΧΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Άγχος Φόβος
Μια εφαρμογή στις «Εφαρμογές Πολυμέσων»
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ
Στατιστική και λογισμικά στις επιστήμες συμπεριφοράς
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 Microsoft Office Specialist
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Επίπεδα ενσωμάτωσης ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα
Αρχικά.
Κεφάλαιο 5 Διακριτές Κατανομές Πιθανοτήτων.
Κεφάλαιο 6 Η Κανονική Κατανομή.
Διδάσκουσα: Λήδα Αναγνωστάκη
ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ;
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 Microsoft Office Specialist
Copy Right© 2008 Guangzhou Startnet Software CO.,LTD
Διαταραχή ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας
“Τα εργαλεία του WEB 2.0 στα Φιλολογικά Μαθήματα ”
7 Έτη Mira Hansson Για μένα Full Stack Developer Δήλωση αποστολής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σύστημα Ταξινόμησης & Κωδικοποίησης ΤΟ ICD-10 ως όρος κωδικοποίησης ασχολείται με την ταξινόμηση των νόσων. Ως ταξινόμηση των νόσων μπορεί να ορισθεί ένα σύστημα κατηγοριών στο οποίο καταγράφονται οι νοσολογικές οντότητες σύμφωνα με καθιερωμένα κριτήρια. Στην αναθεωρημένη ταξινόμηση (ICD-10), οι διάφορες καταστάσεις έχουν ομαδοποιηθεί με τρόπο που να εξυπηρετεί γενικούς επιδημιολογικούς σκοπούς και την εκτίμηση της φροντίδας υγείας.

Σύστημα Ταξινόμησης & Κωδικοποίησης Παρενθέσεις χρησιμοποιούνται για να περικλείουν συμπληρωματικές λέξεις, που μπορεί να ακολουθούν ένα διαγνωστικό όρο χωρίς να θίγουν τον κωδικό αριθμό στον οποίο θα καταχωρηθούν οι λέξεις που είναι έξω από τη παρένθεση. Για παράδειγμα στο Ι10 ο όρος που περιέχεται "Υπέρταση (αρτηριακή) (καλοήθης) (ιδιοπαθής) (κακοήθης) (πρωτοπαθής) (συστηματική)" υποδηλεί ότι Ι10 είναι o κωδικός αριθμός μόνο για τη λέξη "Υπέρταση" ή όταν χαρακτηρίζεται από μία λέξη ή οποιοδήποτε συνδυασμό των λέξεων εντός παρενθέσεων.

Σύστημα Ταξινόμησης & Κωδικοποίησης Παράδειγμα

Αντιστοίχιση ICD-10 με ΚΕΝ

Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (Κ. Ε. Ν Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (Κ.Ε.Ν.) και Ημερήσιο Νοσήλιο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ

Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (Κ. Ε. Ν Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (Κ.Ε.Ν.) και Ημερήσιο Νοσήλιο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αρχική Υγεία Δράσεις για την Υγεία Κωδικοποιήσεις-Διαδικασίες

Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια (Κ.Ε.Ν.) Τι πρέπει να κάνει ο γιατρός; Ο θεράπων ιατρός συμπληρώνει το έντυπο εισαγωγής, όπου επιλέγει τον κωδικό διάγνωσης εισόδου του ασθενή. Ο θεράπων ιατρός συμπληρώνει το εξιτήριο του ασθενή, όπου αναγράφεται η διάγνωση ( ICD – 10) εξόδου και η ιατρική πράξη (μπορούν να επιλεγούν παραπάνω από μία διαγνώσεις και ιατρικές πράξεις, θα πρέπει όμως να προσδιορίζεται η κύρια διάγνωση και να γίνεται προσπάθεια, όπως αποφεύγεται η αναγραφή κωδικού διάγνωσης εισόδου, που συνήθως είναι σύμπτωμα ή σημείο, ως διάγνωση εξόδου). Ο κωδικός ICD – 10 είναι υποχρεωτικός και χωρίς αυτόν το εξιτήριο δεν μπορεί να προχωρήσει.

Το Τμήμα Πληροφορικής εξάγει σε μορφή excel τα στοιχεία των ασθενών από τα εξιτήρια και τα προωθεί στο Λογιστήριο Ασθενών (στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτόματη σύνδεση μέσω ΟΠΣΥ), για να γίνει η τιμολόγηση της δαπάνης νοσηλείας των ασθενών. Αυτό γίνεται στις αρχές κάθε μήνα συγκεντρωτικά για τον προηγούμενο μήνα (συνολικά για έως 28/2/2012). Το Λογιστήριο Ασθενών, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Σύστημα Αντιστοίχησης Κωδικοποίησης (Σ.Α.Κ.) του ΥΥΚΑ, δύναται να εισαγάγει τον ή τους κωδικούς ICD – 10 και ιατρικών πράξεων, και η εφαρμογή του δίνει τον ή τους κωδικούς ΚΕΝ που αντιστοιχούν στις παραπάνω διαγνώσεις και ιατρικές πράξεις.

Ο κωδικός ΚΕΝ που έχει επιλεγεί μπαίνει στο πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣΥ), για να γίνει η χρέωση του ασθενούς. Στις περιπτώσεις, όπου το Λογιστήριο Ασθενών δεν μπορεί να βρει τον κατάλληλο κωδικό ΚΕΝ, τότε ζητά τη βοήθεια από την Ομάδα Διαχείρισης των ΚΕΝ, που αποτελείται από γιατρούς και νοσηλεύτριες, για να γίνει η σωστή επιλογή του ΚΕΝ άμεσα. Η κατάσταση υποβολής των νοσηλευθέντων ασθενών εκτυπώνεται στις αρχές του μήνα για τον προηγούμενο μήνα και αποστέλλεται στα ασφαλιστικά ταμεία. Στις περιπτώσεις όπου η Μέση Διάρκεια Νοσηλείας (Μ.Δ.Ν.) υπερβαίνει αυτή του ΚΕΝ, τότε το πληροφοριακό σύστημα τιμολογεί τις επιπλέον ημέρες νοσηλείας βάσει του τιμολογίου της ΚΥΑ, καθώς επίσης τα επιπλέον φάρμακα, υλικά και εξετάσεις.

Στους ιδιώτες ασθενείς, ακολουθείται η ίδια διαδικασία από το Γραφείο Κίνησης σε συνεργασία με το Λογιστήριο Ασθενών για την τιμολόγηση της νοσηλείας και καταβολή της δαπάνης. Τα έντυπα υποβολής στους ΦΚΑ έως 31/12/2011 και στον ΕΟΠΥΥ από 1/1/2012 είναι κοινά και έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του ΥΥΚΑ για τα ΚΕΝ-DRGs.