Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μια εφαρμογή στις «Εφαρμογές Πολυμέσων»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μια εφαρμογή στις «Εφαρμογές Πολυμέσων»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μια εφαρμογή στις «Εφαρμογές Πολυμέσων»
Αντώνης Αντωνακάκης MSc, ΠΕ19

2 Ποιοι είναι οι σκοποί του μαθήματος;
«Σκοπός του (βιβλίου) είναι να αποκτήσει ο μαθητής τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στις τεχνικές ανάπτυξης εφαρμογών πολυμέσων, ώστε να είναι ικανός να συμμετέχει σε διαδικασίες σχεδίασης, υλοποίησης και αξιολόγησης αντίστοιχων εφαρμογών.» Πρόλογος βιβλίου, 2η παράγραφος Ο τρόπος που προτείνεται στηρίζεται στους σκοπούς του βιβλίου και του μαθήματος. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

3 Ποιοι είναι οι σκοποί του μαθήματος; (2)
«Το βιβλίο δεν έχει στόχο να αναλύσει τεχνικές ανάπτυξης που στηρίζονται στη χρήση συγκεκριμένων εργαλείων λογισμικού. Μόνον μερικά παραδείγματα, και αυτά παρενθετικά, αναφέρονται σε συγκεκριμένο λογισμικό, καθώς η φύση της ύλης αυτού ενδείκνυται για να υποδειχθούν κατάλληλοι μέθοδοι και δυνατότητες.» Πρόλογος βιβλίου, προτελευταία παράγραφος Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

4 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Τι κάνουμε λοιπόν; Χωρίζουμε την τάξη σε ομάδες των 2 ή 3 ατόμων Αναφερόμαστε στην ανάγκη να μην υπάρχουν περισσότεροι γιατί θα αναλωθούν σε συνεργασίες και όχι για δουλειά Επίσης υπάρχει και το θέμα της διαθεσιμότητας των ΗΥ. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

5 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Τι κάνουμε λοιπόν; Ορίζουμε ένα συντονιστή σε κάθε ομάδα και τους αναθέτουμε να βρουν θέμα για την εργασία τους Είναι σημαντικό να αναθέσουμε ευθύνες σε καθένα μέλος της ομάδας για καθένα από τους εξής τομείς: Συντονισμός Ήχος Εικόνα Προγραμματισμός Συγκέντρωση υλικού κτλ Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

6 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Τι κάνουμε λοιπόν; Η πρώτη εργασία που παίρνει η ομάδα είναι να διευκρινίσει το θέμα της και να δώσει μια πρώτη παρουσίαση. Πρέπει να δώσει μια σελίδα με συνοπτική περιγραφή της εργασίας και των τομέων που θέλει ν’ αναφερθεί. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

7 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Τι κάνουμε λοιπόν; Με συνοπτική παρουσίαση των πρώτων κεφαλαίων του βιβλίου, ζητάμε από την ομάδα να δώσει λεπτομερειακή σχεδίαση της εφαρμογής Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

8 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Τι κάνουμε λοιπόν; Η εργασία αυτή που γίνεται σε Word, παίρνει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου τετραμήνου και είναι η πηγή του βαθμού του Α’ τετραμήνου. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

9 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Τι κάνουμε λοιπόν; Στο τέλος, στο δεύτερο τετράμηνο, η ομάδα αναλαμβάνει την κατασκευή της εργασίας σε κάποια πλατφόρμα πχ Macromedia Authorware. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

10 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Σημεία προσοχής Οι ομάδες πρέπει να είναι το πολύ τριών ατόμων. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

11 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Σημεία προσοχής Τουλάχιστον στην αρχή, ο καθηγητής είναι κοντά στις ομάδες και τις καθοδηγεί και τις ελέγχει προσεκτικά Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

12 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Σημεία προσοχής Το κείμενο του βιβλίου διδάσκεται συνοπτικά χρησιμοποιώντας το σαν κείμενο αναφοράς και μόνο. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

13 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Σημεία προσοχής Τα πλαίσιο της αναλυτικής σχεδίασης δίνεται αναλυτικά από τον διδάσκοντα Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

14 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Σημεία προσοχής Σε καθένα από τα μέλη της ομάδας δίνουμε την ευθύνη για ένα ρόλο έστω και αν θα ασχοληθούν όλοι μαζί γι’ αυτό Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

15 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Σημεία προσοχής Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή τον τρόπο αξιολόγησης και τον ακολουθούμε πιστά. Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

16 Τι κερδίζουμε με τον τρόπο αυτό;
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα καινούριο τρόπο μάθησης (project) Με τον τρόπο αυτό έχουμε μια διείσδυση σε πολλά πεδία (πχ Word, Excel, επεξεργασία εικόνας κτλ) δίνοντας μια ευκαιρία για επανάληψη της ύλης Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

17 Τι κερδίζουμε με τον τρόπο αυτό; (2)
Τα παιδιά κάνουν κάτι δημιουργικό και αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον για την εργασία τους Στο τέλος της χρονιάς, έχουν στα χέρια τους μια εφαρμογή που μπορούν να παρουσιάσουν σε ενδεχόμενη συνέντευξη Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

18 Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"
Αντί επιλόγου Με τον τρόπο αυτό: δίνουμε το υλικό του μαθήματος με ένα τρόπο ελκυστικό για τους μαθητές. Δίνεται η δυνατότητα να διαφοροποιηθούν οι μαθητές που ενδιαφέρονται από τους υπόλοιπους Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"

19 Ευχαριστώ για την προσοχή σας
Αντ. Αντωνακάκης, παρουσίαση "Εφαρμογές Πολυμέσων"


Κατέβασμα ppt "Μια εφαρμογή στις «Εφαρμογές Πολυμέσων»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google