Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπολογιστικό φύλλο Microsoft Excel.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπολογιστικό φύλλο Microsoft Excel."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπολογιστικό φύλλο Microsoft Excel

2 Περιγραφή κεφαλαίου Στο κεφάλαιο αυτό θα παρουσιάσουμε την εφαρμογή του Υπολογιστικού Φύλλου με τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Θα περιγραφούν τα βασικά εργαλεία της εφαρμογής αυτής για τη δημιουργία και τη μορφοποίηση ενός φύλλου εργασίας, τη δυνατότητα δημιουργίας γραφημάτων, την επεξεργασία των δεδομένων, τους υπολογισμούς και την εξαγωγή αποτελεσμάτων, τη διαμόρφωση του φύλλου εργασίας και την εκτύπωσή του.

3 Υπολογιστικό φύλλο Το υπολογιστικό φύλλο (spreadsheet) (ή λογιστικό φύλλο) είναι η εφαρμογή που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να οργανώνει δεδομένα σε πίνακες φύλλων εργασίας, να εκτελεί αριθμητικούς υπολογισμούς και να παρουσιάζει τις πληροφορίες με κατανοητό τρόπο.

4 Περιβάλλον εργασίας Ms Excel
Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε μια εισαγωγή στο υπολογιστικό φύλλο, θα περιγραφεί ο τρόπος να ενεργοποιείτε μια εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου, το περιβάλλον της, οι βασικές έννοιες που σχετίζονται με το υπολογιστικό φύλλο και ο τρόπος εργασίας σ' αυτό.

5 Περιβάλλον εργασίας Ms Excel
Πολλές φορές όταν καταγράφουμε δεδομένα στο χαρτί φροντίζουμε να τα ομαδοποιούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε δεδομένα της ίδιας κατηγορίας να τοποθετούνται στην ίδια στήλη ή γραμμή. Για παράδειγμα στον επόμενο πίνακα:

6 Περιβάλλον εργασίας Ms Excel
Τα ίδια δεδομένα σε μια εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου εμφανίζονται με εντελώς όμοιο τρόπο

7 Πλεονεκτήματα Υπολογιστικού Φύλλου
1.Ευκολία στην οργάνωση των δεδομένων σε στήλες και γραμμές. 2.Πολύ μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια στην επεξεργασία τους. 3.Πολλούς αυτοματισμούς στην εκτέλεση των πράξεων. 4.Επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων. 5.Εύκολη αναδιάταξη των δεδομένων με προσθήκη ή αφαίρεση στηλών και γραμμών. 6.Εύκολη δημιουργία πολλών τύπων γραφημάτων για την παρουσίαση των πληροφοριών.

8 Χαρακτηριστικά του MS Excel
Γραμμή τίτλου Χαρακτηριστικά του MS Excel Γραμμή μενού Βασική γραμμή εργαλείων Γραμμή τύπων Γραμμή εργαλείων μορφοποίησης Ονόματα στηλών Α, B, C, D, Ε, F,... ενεργό κελί Πλαίσιο ονόματος Μπάρες κύλισης Αρίθμηση γραμμών Γραμμή κατάστασης


Κατέβασμα ppt "Υπολογιστικό φύλλο Microsoft Excel."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google