ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΡΟΥΝΕΛΕΣΚΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μάθημα Επιλογής Α΄ Λυκείου: Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός
Advertisements

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας Κατεύθυνση : « Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες »
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ
Κλοντ Μονέ (Claude Oscar Monet)
1ο πειραματικο θεσσ/νικησ
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ Ο Λεονάρντο γεννήθηκε στο Βίντσι της Ιταλίας στις 15 Απριλίου του 1452. Το πλήρες όνομά του ήταν "Leonardo di ser Piero da Vinci",
3ο Εικόνες από λίθο Ι Κ. Λοβέρδου-Τσιγαρίδα, Η Θεοτόκος στη γλυπτική, στο: Μ. Βασιλάκη, επιμ. Μήτηρ Θεού. Απεικονίσεις της Παναγίας στη βυζαντινή τέχνη,
Ευρωπαϊκές πόλεις, 15ος-18ος αι
Plutarco e historia (Nicia) 1.1 Nicia 1.5: κα ὶ τελέως ἀ ναίσθητον. ἃ ς γο ῦ ν Θουκυδίδης ἐ ξήνεγκε πράξεις κα ὶ Φίλιστος, ἐ πε ὶ παρελθε ῖ ν ο ὐ κ ἔ στι,
Η Γέννηση του Χριστού στην τέχνη Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών Διδακτικό υλικό για το μάθημα των Θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου Καθηγητής Γ.
Οι διάφορες «όψεις» της πόλης 5 ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ PROJECT ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ομάδα: Οι Βασίλισσες των Ωκεανών Μέλη: Αργυροπούλου.
ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο χάρτης της γης, Theatrum Orbis Terrarum, το έτος 1570.
ΤΕΧΝΕΣ & ΨΗΦΙΔΩΤΑ. Ο Χριστός ανάμεσα στους Αποστόλους Ο Χριστός ανάμεσα στους Αποστόλους, ψηφιδωτό στην Santa Pudenziana της Ρώμης, τέλη 4ου αι. με αποκαταστάσεις.
Χριστούγενα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο Μία εργασία στο μάθημα της Πληροφορικής Αντώνης Παπαμιχαήλ Παναγιώτης Σελπεσάκης Ιωάννα Ιορδάνοβα.
Δημητρακοπούλου-Σκυλογιάννη Ν., Γλυπτά των «σκοτεινών» χρόνων στη νέα μόνιμη έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Σύμμεικτα 17,
Iταλία Χριστίνα Ιωάννα. Πληροφορίες για την Ιταλία Η ιστορία της Ιταλίας είναι στενά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της περιοχής της Μεσογείου αλλά και.
Όταν το όνειρο γίνεται εφιάλτης… Καλωσήρθατε στον κόσμο του Μίλτου Σαχτούρη.
ERASMUS INTENSIVE PROGRAM SYNAPS Σύνθεση και ρετροσύνθεση στη χημεία των φυσικών προϊόντων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα χημείας, σχολή θετικών επιστημών University.
ΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ
Διάλεξη 6η Μορφωτική Τηλεόραση Η εκπαιδευτική τηλεόραση Διάλεξη 6η Μορφωτική Τηλεόραση Η εκπαιδευτική τηλεόραση Αναπ. Καθηγητής Γ. Πλειός.
ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΑΙΟΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: O ρόλος της φωτοσκίασης στην πρώιμη μεσαιωνική τέχνη Φοιτήτρια: Σταθοπούλου Ελένη-Χρυσοβαλάντη.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ενότητα 2: Η Θεωρία Γνώσης στους αρχαίους και οι αντιλήψεις για την νοητική αφαίρεση ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σχολή.
Η οροφή της Capella Sistina, Michelangelo, , Βατικανό ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΜΕΡΟΣ Δ’
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ Capella Sistina, Michelangelo ΜΕΡΟΣ Α’
Οι Πατριάρχες. Θουκυδίδης Η ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου Γιατί ξεκινάμε με το Θουκυδίδη;
Εξερευνώ την Ελλάδα Θέμα: ΑΙΓΑΙΟ
Η κρυφή γεωμετρία της Σχολής των Αθηνών του Ραφαέλο
Πολυτεχνείο Κρήτης - Αρχιτεκτονική Σχολή εαρινό εξάμηνο Ιστορία & Θεωρία Αρχιτεκτονικής ιι δρ Αμαλία.
Πολυτεχνείο Κρήτης - Αρχιτεκτονική Σχολή εαρινό εξάμηνο Ιστορία & Θεωρία Αρχιτεκτονικής ΙΙ δρ Αμαλία.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού
11. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
O Ηράκλειος και η δυναστεία του
Εισαγωγή στις Επιστήμες της Αγωγής
ΔΙΑΛΕΞΗ 7η Πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς
Δημιουργία του OneNote Σημειωματάριού μου
Τα τείχη του Χάνδακα.
ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ -ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Συζυγία – Βασικές αρχές
Ιταλία Όνομα μαθήτριας: Τζιόρα Μαίρη Τάξη/Τμήμα : Β3
Mάθημα 7 Εργαλεία Web 2.0 Inserire, solo in questa slide, un’immagine di sfondo che sarà utilizzata per tutte le lezioni del corso. Possibilmente scegliere.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ BONE JORNO.
Πολυτεχνείο Κρήτης - Αρχιτεκτονική Σχολή εαρινό εξάμηνο Ιστορία & Θεωρία Αρχιτεκτονικής II δρ Αμαλία.
ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΜΠΑΣΚΕΤ
«Ιστορία των Μαθηματικών στη Β΄ Λυκείου»
Το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ισπανίας
Stereoblindness: η αδυναμία να δούμε μία εικόνα τρισδιάστατα
Προτυπο γυμνασιο ευαγγελικησ σχολησ σμυρνησ μαθημα: θρησκευτικα
TZOTTO Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Διδακτικές Μέθοδοι – Εκπαιδευτικές Τεχνικές
Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφές Υλικού και Λογισμικού
ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αγγλικά: Manchester United Football Club) είναι μία από τις πιο ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας. Η.
Να βρείτε πληροφορίες για τον Τζιότο και για τον Ραφαήλ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Απολογισμός Συνεδρίου
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Η κρυφή γεωμετρία της Σχολής των Αθηνών του Ραφαέλο
Επιμόρφωση στους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Η ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ ΡΩΜΗ.
تغذیه در سالمندی زهرامقصودی گروه تغذیه جامعه
Florence Nightingale.
Αθανασάκου-Ανδρούτσου Σοφία
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ
Τεχνο-ιστορική Ερμηνευτική: Η Βιογραφία και το Πλαισιοκρατικό Αφήγημα
Περαιτέρω τροποποίηση της δομής ενός πίνακα
Η Αναγέννηση και η θρησκευτική μεταρρύθμιση Ούρδας Ιωάννης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΡΟΥΝΕΛΕΣΚΙ    Γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1377. Ξεκίνησε να σπουδάσει φιλολογία και μαθηματικά, με σκοπό ν' ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Ωστόσο η κλίση του ήταν οι τέχνες κι έτσι γράφεται και στη Fukin Arte della Seta, Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης, που υπόκειτο στη Συντεχνία Μεταξιού και συμπεριλάμβανε επίσης και τους χρυσοχόους, μεταλλουργούς και χαλκουργούς. Κατάφερε να γίνει τεχνίτης χρυσοχόος το 1398.

Με την Αναγέννηση η αρχιτεκτονική υφίσταται μια βαθιά ανανέωση σχετικά με τη γοτθική παράδοση. Εμπνευστής αυτής της νέας αρχιτεκτονικής αντίληψης, στη Φλωρεντία, είναι ο Φιλίππο Μπρουνελέσκι (Filippo Brunelleschi) (1377-1446) ο οποίος, αφού ξεπέρασε τη μεσαιωνική παράδοση να αναθέτουν στους τεχνίτες την εκτέλεση ενός οικοδομήματος, εγκαινιάζει μια νέα μορφή αρχιτέκτονα.

Αυτός δηλαδή επεξεργάζεται ένα πλήρες πρόγραμμα κατασκευής του κτιρίου, με σχέδια, προπλάσματα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Κατά συνέπεια, οι τεχνίτες-εργάτες πρέπει να σεβαστούν αυστηρά τις κατευθύνσεις του αρχιτέκτονα και να εναρμονιστούν με το πρόγραμμα.

Ο Μπρουνελέσκι είναι επί πλέον ο πρώτος αρχιτέκτονας που μελετά την κλασική αρχαιότητα και αντλεί απ΄αυτήν τα μορφολογικά πρότυπα. Οι κολόνες, οι αψίδες, τα κιονόκρανα δεν είναι μόνο διακοσμητικά στοιχεία, αλλά δημιουργούν τους ρυθμούς και την ισορροπία του χώρου.

Το πρώτο κτίριο που αναλαμβάνει είναι το Ole speda degli Innocenti, το 1419, επιβλητικό κτίριο με θόλο ψηλό στα 8 μέτρα, και ταυτόχρονα λιτό χωρίς μαρμάρινες υπερβολές κι ήτανε το πρώτο κτίριο στη Φλωρεντία που 'δειχνε σαφώς στοιχεία επιρροής από τη κλασικήν αρχαιότητα.

Έπειτα, αναλαμβάνει να φτιάξει διάφορα παρόμοια έργα με θόλους: Santa Maria del Fiore, Cathedral of Florence, Sagrestia Vecchia (ή Old Sacristy of S. Lorenzo) κι όλα τα ξεκίνησε τις χρονιές από το 1419 μέχρι 1423. Ο μεγάλος αυτός πρωτοπόρος πέθανε στις 15 Απρίλη 1446, σ' ηλικία 69 ετών και θάφτηκε στο ναό της Santa Maria del Fiore.

ευχαριστούμε για την προσοχή σας! ΤΕΛΟΣ