Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TZOTTO Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TZOTTO Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TZOTTO Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2016-2017
ΤΜΗΜΑ: Γ2 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΠΤΕΝATORS ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑ, ΜΑΥΡΟΥΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΝΙΝΙΟΣ-ΠΕΠΠΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

2 Σχετικά με τον Τζόττο... Ο Τζόττο ντι Μποντόνε ή απλώς Τζόττο ή Τζιότο ( )  ήταν Ιταλός ζωγράφος και αρχιτέκτονας από την Φλωρεντία. Θεωρείται από τις σημαντικότερες μορφές της τέχνης στα τέλη του Μεσαίωνα και πρόδρομος της Αναγέννησης. Γεννήθηκε περί το 1267 σε ένα χωριό κοντά στη Φλωρεντία και ο πατέρας του λεγόταν Μποντόνε.

3 Σχετικά με τον Τζόττο... Ο βιογράφος των καλλιτεχνών της Αναγέννησης, Τζόρτζιο Βαζάρι αναφέρει ότι ήταν γιος ενός βοσκού και τον ανακάλυψε ο Τσιμαμπούε να ζωγραφίζει τα πρόβατά του πάνω σε ένα βράχο, εκτίμησε το ταλέντο του και τον έκανε μαθητή του. Κατά πάσα πιθανότητα ο Τζόττο ακολούθησε το δάσκαλό του στην Ασίζη, όπου ο Τσιμαμπούε είχε αναλάβει την εικονογράφηση της Βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου.

4 Μερικοί τίτλοι έργων του…
Ο σεβασμός ενός απλού ανθρώπου  Ο Άγιος Φραγκίσκος χαρίζει τον χιτώνα του σ’ ένα φτωχό Το όνειρο του παλατιού  Προσευχή στον Άγιο Δαμιανό  Η απάρνηση των υλικών αγαθών  Το όνειρο του Ιννοκέντιου Γ΄  Ο Ιννοκέντιος Γ΄ εγκρίνει τον Κανόνα των Φραγκισκανών  Το όραμα του φλεγομένου άρματος  Το όραμα των θρόνων  Η εκδίωξη των δαιμόνων από το Αρέτσο  Η δοκιμασία της φωτιάς  Η έκσταση του Αγίου Φραγκίσκου  Η Φάτνη του Γκρέτσο  Το θαύμα των πηγών  Το κήρυγμα στα πουλιά 

5 Άλλα έργα του 

6 Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα
Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα είναι έργο γοτθικής ζωγραφικής που φιλοτέχνησε περίπου το 1290 ο Τζιότο και ανήκει στη συλλογή του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι. Το έργο είχε αρχικά φιλοτεχνηθεί για την μοναστηριακή εκκλησία του Σαν Φρατζέσκο στην Ασίζη. Από εκεί μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο της Πίζας απ’ όπου το απέσπασαν οι επίτροποι Καλών Τεχνών του Ναπολέοντα. Το έργο παρέμεινε στο Παρίσι και μετά τη συνθήκη της Βιέννης το 1815.

7 Η γέννηση του Greccio Η γέννηση του Greccio είναι το 13ο των 28 σκήνων του κύκλου: Τοιχογραφία των Ιστοριών του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης άνω βασιλικής που ανατέθηκε στο Giotto. Ήταν πιθανότατα ζωγραφισμένο μεταξύ 1295 και 1299.

8 Ο γάμος της Παρθένου Ο γάμος της Παρθένου είναι μια τοιχογραφία του Τζόττο, που χρονολογείται μεταξύ του και βρίσκεται στο παρεκκλήσι Σκροβένι στην Πάντοβα. Αποτελεί μέρος μιας σειράς από τοιχογραφιές αφιερωμένες στην ζωή της Παναγίας, που βρίσκονται στον αριστερό τοίχο κοιτάζοντας την Αγία Τράπεζα.

9 ΕΠΙΣΗΣ

10 Διάφορα έργα του Τζόττο…
Το φιλί του Ιούδα, (Παρεκκλήσιο Scrovegni) Ένθρονη Παναγία με το Βρέφος, (Ουφίτσι)

11 Διάφορα έργα του Τζόττο…
Ο θάνατος του Αγ. Φραγκίσκου, (Παρεκκλήσι Bardi) Σταυρός της Santa Maria Novella

12 Διάφορα έργα του Τζόττο…
Πεντηκοστή, (Άνω Βασιλική, Ασίζη) Ανάληψη, (Άνω Βασιλική, Ασίζη)

13 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
!!!ΤΕΛΟΣ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "TZOTTO Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google