Δρόσου Μαρίνα Θεοδοσίου Ιωάννα Καμαργιάννη-Βασιλείου Άννα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η κρυφή γεωμετρία της Σχολής των Αθηνών του Ραφαέλο
Advertisements

Γιώργος Κάκαρης Γ
Tα χρoνια του Περικλh.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Στάγειρα π.Χ
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
Αλέξανδρος ο Μέγας Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ή Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στρατηγούς της ιστορίας, που σε ηλικία μόλις 33.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων
Αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας
ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ
Αριστοτέλης Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 πχ στα αρχαία Στάγειρα μιας μικρής πόλης στην βορειοανατολική πλευρά της Χαλκιδικής. Ο πατέρας του Νικόμαχος.
Επιστημονική Διημερίδα «ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Ο ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ»
ΤΕΧΝΗ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Μαριάμ Μακάρ Ορέστης Μπίτρο
Η κρυφή γεωμετρία της Σχολής των Αθηνών του Ραφαέλο
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΣΣΗ.
4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΑΞΗ Α΄ ΟΜΑΔΑ Β΄
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΠΛΑΤΩΝΑ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πυθαγόρας ο Σάμιος ( πΧ)
Αρχαία Ελληνικά ΙΙ Επιλογικές παρατηρήσεις. Κομβικό σημείο: σύγκριση αρχαίων ελληνικών απόψεων και χριστιανικών για τα ίδια θέματα.
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ
Φρίντριχ Χέγκελ (Georg Wilhelm Friedrich Hegel)
Η Ελληνική Μαθηματική Παιδεία του 4 ου αιώνα π. Χ. Ν. Καστάνη.
Ολίβια Σοβίνσκα Μαριλένα Χωριανοπούλου Οδυσσέας Ψαρράς
Αριστοτέλης Ο Αριστοτέλης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας που γεννήθηκε στη Στάγειρα το 384 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Νικόμαχος, ο οποίος.
Οι Τρεις Ιεράρχες Oι τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Ο Χριστιανισμός επίσημη θρησκεία. Κεφ. 8
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το 90% της γνώσης μας προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και επιστήμονες. Μόνο το υπόλοιπο 10% προέρχεται από τον υπόλοιπο.
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Τα πολιτεύματα της Αρχαίας Ελλάδας
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Έλληνας Συγγραφέας Από τη Θεοδώρα- Καταλήνα Χρυσοστόμου.
Ευγένιος Βούλγαρης ΘΕ 6: Ορθοδοξία - Διαφωτισμός - Νέος Ελληνισμός Φώτης Έξαρχος Β ’1.
υπατιΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3
ΛΙΝΤΙΑ ΒΥΣΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΜΕΛΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ.
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ Βυζαντινή Λογοτεχνία Το Βυζάντιο υπήρξε ο μοναδικός χώρος ελληνικής παιδείας κατά τους μέσους αιώνες και η βυζαντινή.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
Έλενα Τασίου Ε’ Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Κουλέτου Ελεάννα Μαργέτη Ευαγγελία Μυζήθρα Γεωργία Πιτσογιάννη Χριστίνα.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
Παναγιώτα Τσαρχά Αθανασία Χατζή Πληροφορική Σχολικό έτος Fprovocateur.gr%252Fpost%252F3728%252Falikh-boygioyklakh-otan-mia- mera-tha-fygw-apo-th-zwh-e-peite-pws-xasate-ena-
Άλκη Ζέη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. Ε.- Α. Π. Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Στ ’2.
3. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο Αριστοτέλης πρόωρα ορφάνεψε από πατέρα και μητέρα και την κηδεμονία του ανέλαβε ο φίλος του πατέρα του Πρόξενος,
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ο ΕΥΚΛΕΊΔΗΣ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΣΧΟΛΉ ΤΩΝ ΑΘΗΝΏΝ ΤΟΥ ΡΑΦΑΉΛ
11/2/16 Aims Object and Numbers
Αριστοτέλης: Γνωσιοθεωρία Μεταφυσική
Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Πυθαγόρας ο Σάμιος ( πΧ). Με λίγα λόγια…  υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής.  θεμελιωτής.
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων˙ στα σχολεία γιορτάζεται.
Η κρυφή γεωμετρία της Σχολής των Αθηνών του Ραφαέλο
Τσιάμαλος Ηρακλής, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Καρδίτσας - Μαγνησίας
Η κρυφή γεωμετρία της Σχολής των Αθηνών του Ραφαέλο
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΚΟΡΔΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : ΤΜΗΜΑ : Α 1.
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Στάγειρα π.Χ Ο Αριστοτέλης ήταν ένας από τους κορυφαίους φιλοσόφους και επιστήμονες της Κλασσικής εποχής. Ιδρυτής της περιπατητικής.
Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης
Οι Τρεις Ιεράρχες Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν από τους πιο φωτισμένους ανθρώπους της εποχής τους: είναι οι προστάτες μαθητών και δασκάλων στα σχολεία γιορτάζεται.
Ο Χριστιανισμός επίσημη θρησκεία. Κεφ. 8 ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
Κλεοπάτρα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δρόσου Μαρίνα Θεοδοσίου Ιωάννα Καμαργιάννη-Βασιλείου Άννα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Δρόσου Μαρίνα Θεοδοσίου Ιωάννα Καμαργιάννη-Βασιλείου Άννα

ΓΕΝΙΚΑ Στάγειρα 384π.Χ. – Χαλκίδα 322π.Χ. Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας Γιος του Νικόμαχου (βασιλικός γιατρός) και της Φαιστιάδας (αριστοκρατικής καταγωγής) Μαθητής του Πλάτωνα και δάσκαλος του Μ.Αλεξάνδρου Τα έργα του αναφέρονται σε πολλές επιστήμες όπως φυσική, βιολογία, ζωολογία, μεταφυσική, λογική, ηθική, ποίηση, θέατρο, μουσική, ρητορική, πολιτική κα.

Η ΖΩΗ ΤΟΥ Στα 17 του εισήλθε στην Ακαδημία του Πλάτωνα όπου σπούδασε για 20χρόνια, μέχρι τη χρονιά που πέθανε ο δάσκαλός του ο Πλάτωνας. Τότε έφυγε από την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στην Άσσο. Εκεί δίδαξε για 3χρόνια στη φιλοσοφική σχολή που είχε ιδρυθεί ως παράρτημα της Ακαδημίας και μαζί με τους φίλους του κατάφεραν να επηρεάσουν τον Ερμία τόσο ώστε η τυραννία του να γίνει δικαιότερη. Το 345π.Χ. εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη όπου και δίδαξε μέχρι το 342π.Χ. Παντρεύτηκε την Πυθιάδα, κόρη του Ερμία, και απέκτησε μια κόρη, ενώ μετά το θάνατό της παντρεύτηκε την Ερπυλλίδα και απέκτησε ένα γιο.

Το 342π.Χ. προσκλήθηκε από τον Φίλιππο να αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση του δεκατριάχρονου Αλέξανδρου. Έμεινε 6χρόνια στη μακεδονική αυλή και στη συνέχεια ξαναγύρισε στην Αθήνα το 335π.Χ. ιδρύοντας δική του φιλοσοφική σχολή σύμφωνα με τα πρότυπα της Πλατωνικής Ακαδημίας και ονομάστηκε Περιπατητική Σχολή. Το 323π.Χ. έφυγε για τη Χαλκίδα προτού γίνει η δίκη του στην οποία θα τον κατηγορούσαν για ασέβεια. Απεβίωσε στη Χαλκίδα από στομαχικό νόσημα και το σώμα του μεταφέρθηκε στα Στάγειρα όπου και τον έθαψαν. Αφού πέθανε ανακηρύχθηκε από τους συμπολίτες του ‘οικιστής’ της πόλης και χτίσθηκε βωμός πάνω στον τάφο του. Στη μνήμη του καθιερώθηκαν τα ‘Αριστοτέλεια’.