Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αριστοτέλης Ο Αριστοτέλης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας που γεννήθηκε στη Στάγειρα το 384 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Νικόμαχος, ο οποίος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αριστοτέλης Ο Αριστοτέλης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας που γεννήθηκε στη Στάγειρα το 384 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Νικόμαχος, ο οποίος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αριστοτέλης Ο Αριστοτέλης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας που γεννήθηκε στη Στάγειρα το 384 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Νικόμαχος, ο οποίος πέθανε νωρίς και την κηδεμονία του ανέλαβε ο Πρόξενος από τον Αταρνέα.

2 Διδασκαλία Δάσκαλός του ήταν ο Πλάτων, ενώ μαθητής του ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Τα έργα του αναφέρονται σε πολλές διαφορετικές επιστήμες, όπως φυσική, βιολογία, ζωολογία, μεταφυσική, λογική, ηθική, ποίηση, θέατρο, μουσική, ρητορική, πολιτική κ.ά.

3 Προσωπικότητα Λέγεται πως ο Αριστοτέλης ευγενικός,ευσεβής και φιλάνθρωπος.Φροντίζει για την οικογένεια του πατρικού του φίλου Πρόξενου στην διαθήκη του.Επιπλέον,έθεσε ως όρο στην διαθήκη του να μην πουληθούν οι δούλοι οι οποίοι τον υπηρέτησαν όταν πεθάνει αλλά να ελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθούν.

4 Γραπτός λόγος


Κατέβασμα ppt "Αριστοτέλης Ο Αριστοτέλης ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας που γεννήθηκε στη Στάγειρα το 384 π.Χ. Πατέρας του ήταν ο Νικόμαχος, ο οποίος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google