ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
Advertisements

Ελληνογερμανική Αγωγή
ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
«Διαχείριση ποιότητας και Ελληνικά σχολεία»
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογιές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
«Κατασκευή της ιστοσελίδας του 52 ου ΓΕ.Λ. Αθηνών» Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Ανάπτυξη μεθόδων και εργαλείων έρευνας
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Η ένταξη των ψηφιακών βιβλιοθηκών στον χώρο της εκπαίδευσης Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου Β Ανδρομάχη Νοτοπούλου Β
3.6.1 ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: Διδάσκοντας με τη βοήθεια επεξεργαστή κειμένου.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ στην διδακτική διαδικασία
Σημαντικοί άξονες του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος (ΠΕ02)
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΖΕΥΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Β’ ΑΘΗΝΑΣ 2ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΣΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γραμματική.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Τίτλος Δραστηριότητας
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Αξιολογηση εκπαιδευτικου εργου
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Αξιοποίηση της μεικτής μάθησης με το LAMS στο Λύκειο Τσέχωφ: Αυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
Οργάνωση και αξιοποίηση διδακτικού αρχείου
Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
Χαρακτηριστικά εκπαιδευτικής έρευνας δράσης
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
Βαζουμε χρωμα Στην αυλη μαΣ, δινουμε χρωμα Στη ζωη μαΣ!!!
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
΄Ερευνα Δράσης (Action Research)
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

3Ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Αγίου Μάρκου)
PISA 2018: Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των Μαθητών
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
“Το μέλλον φτιάχτηκε για να αλλάξει”
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου http://2dim-vront.chi.sch.gr/index.php/el Τσαγκάτος Μανώλης- Βιδάλης Δημήτρης- Ντομάτας Δημήτρης:

Ιστοσελίδα Το Σεπτέμβρη του 2014 ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε την αναμόρφωση- ανανέωση- εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας του σχολείου μας. Στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας συμμετείχε και καθηγητής πληροφορικής που εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τη διαχείριση και διαμόρφωση της ιστοσελίδας ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί: Τσαγκάτος Μανώλης και Ντομάτας Δημήτρης Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Σκοπός της καλής πρακτικής. Σκοπός της ιστοσελίδας ήταν η ανάδειξη των δράσεων του σχολείου στη σχολική κοινότητα, στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα. Επίσης, σκοπός είναι να λειτουργεί ως πεδίο μάθησης και ανάρτησης πρότυπων εργασιών και καινοτόμων δράσεων με στόχο την παροχή πληροφόρησης της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί). Η διασύνδεση με άλλες διαδικτυακές πηγές εκπαιδευτικής πληροφόρησης, η αλληλεπίδραση με αυτές και τέλος, η αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Στόχοι της καλής πρακτικής (1/2). Να αποτελέσει ένα ψηφιακό portfolio επίδειξης των εργασιών-δράσεων των τάξεων του σχολείου μας. Να λειτουργήσει ως ένα κίνητρο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να ενισχύσει την αλληλεπίδραση των μελών της σχολικής μας κοινότητας τόσο μεταξύ τους όσο και με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία: για την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των μαθητών, μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, μεταξύ σχολείου και γονέων, μεταξύ εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων, Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Στόχοι της καλής πρακτικής (2/2). 4. Την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών πρακτικών, 5. Την διεύρυνση των συνεργασιών του Σχολείου μας με άλλους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς . Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Ρόλος του εκπαιδευτικού. Συντονιστής- διαχειριστής Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Ρόλος των μαθητών. Υλοποίηση προγραμμάτων- καινοτόμων δράσεων. Έρευνα- ταξινόμηση και επιλογή πληροφοριών που θα αναφερθούν. Τράβηγμα φωτογραφιών. Κατασκευή παρουσιάσεων και κειμένων που θα ανεβούν στην ιστοσελίδα. Παρατήρηση τυχόν λαθών και επισήμανση για διόρθωση. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Εμπλοκή τρίτων στην καλή πρακτική. Εμπλοκή καθηγητή πληροφορικής στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και γονέας μαθητή του σχολείου μας. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Εμπόδια που παρουσιάστηκαν. Εκμάθηση σωστού τρόπου «ανεβάσματος» δράσεων, κειμένων. Χρονοβόρος διαδικασία που τελείται εκτός σχολείου (σπίτι) Φόρτωση ΠΣΔ- δυσκολία εισόδου στην ιστοσελίδα (περιοχή διαχείρισης) Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Αποτίμηση της καλής πρακτικής. Η άμεση πληροφόρηση της κοινότητας. Ανάδειξη της ιστορίας του σχολείου. Η προβολή των δράσεων του σχολείου με οπτικοακουστικά μέσα. Η διάδραση - αλληλεπίδραση με άλλους εκπαιδευτικούς ιστότοπους. Η οργάνωση και ταξινόμηση των σχολικών δραστηριοτήτων. Βελτίωση της επικοινωνίας σχολείου με γονείς και κοινωνία Η παροχή κινήτρων στους μαθητές- ευχαρίστηση- ικανοποίηση. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Συμπεράσματα. Η ιστοσελίδα είναι χρήσιμη για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν. Ωστόσο η σωστή και ασφαλής λειτουργία της προϋποθέτει τεχνογνωσία, ευσυνειδησία και αρκετό χρόνο από τον εκπαιδευτικό- διαχειριστή. Αποτελεί ένα ελκυστικό και άμεσο εργαλείο πληροφόρησης και ανάδειξης των δράσεων του σχολείου. Η διαχείριση ιστοσελίδων στα σχολεία είναι καλό να στηριχτεί με παροχή κινήτρων προς τους εκπαιδευτικούς. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Δημοσιοποίηση Καλής Πρακτικής. Η ιστοσελίδα όταν αναβαθμίστηκε, δημοσιοποιήθηκε στους γονείς μέσω έντυπων ανακοινώσεων. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".