Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Δημοτικό Λεμεσου κ.΄β Εκπαιδευτικη ερευνα
Advertisements

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ε΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
Moντέλα Καθυστέρησης και Ουρές
Γεγονότα που δεν χρειάζεται να τα πάρετε και τοις μετρητοίς...
Σωτηρία ή εξαφάνιση; Ο Αμαζόνιος, ο τελευταίος μεγάλος πνεύμονας του πλανήτη απειλείται από την παράνομη υλοτομία.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)
ALLIANZ ARENA.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για την υγεία μας και ότι πρέπει να την ακολουθούμε αν.
Food and Beverage Operations and Management.  Food: Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα στυλ και είδη κουζίνα  Beverages: Περιλαμβάνει όλα τα αλκοολούχα και.
Συνταγές & έλεγχος. Για τον σχεδιασμό μιας συνταγής θα πρέπει:  Τα υλικά που συνιστούν το πιάτο  Τις μεικτές ποσότητες (ή τις καθαρές ποσότητες, συνοδευμένες.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους Energy Balance & Weight Control.
Η σημασία της Γεωργίας (Επισιτισμός, Οικονομία, Πολιτική, Εθνική και Παγκόσμια σημασία)
 Διαιτητική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη  Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1  Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2  Ειδικοί τύποι διαβήτη  Ινσουλίνη.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής.
ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΜΗΜΑ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΑΣΜΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
 Σχεδόν το 30% των φορτηγών κυκλοφορούν άδεια, το 56% μισογεμάτα και το 14% γεμάτα, χωρίς να είναι γνωστό ο αριθμός των φορτηγών που παραμένουν ανενεργά.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
1 ΔΗΜΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5 Η (Θ) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
Διατροφή Ενότητα 19: Λίπη, έλαια, λαχανικά και πατάτες Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ 7ου γυμνασίου Ηλιούπολης Καθηγητής-Υπεύθυνος της Εργασίας: Λιανός Ανδρέας.
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
Διασφάλιση ποιότητας Ενότητα 1: Γενικές αρχές Ιωάννης Τσάκνης, Καθηγητής Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων-Μορφές εστιατορίων
Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού για την Α’ & Β’ Δημοτικού
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Δρ. Α. Καταραχιά Επίκουρος Καθηγήτρια
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 2ο
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΙΕΚ Ελληνικού
Ασυνήθιστες διατροφικές επιλογές λαών
ΔΙΑΛΕΞΗ 8 Διαιτητική αντιμετώπιση σακχαρώδη διαβήτη
Παραγωγή προϊόντος με 2 συντελεστές
« Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ».
Κατάλληλο για όλους τους λιπαρούς λεκέδες
Γιώργος Αγγελόπουλος Α.Μ. : 5902
KOIΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Μάθημα 4
Διατροφικές διαταραχές Διατροφικές συνήθειες των εφήβων
Ταινίες.
Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γεώργιος Απλαδάς 2ο Μάθημα 20/03/2017
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Ποικιλία επισιτιστικών υπηρεσιών
Νερό Πηγή ζωής.
Νερό Πηγή ζωής.
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του Αμερικανικού.
Λειτουργίες Επισιτιστικών Τμημάτων (Θεωρία) Κεφάλαιο 1:
Μικροβιολογική διάγνωση λοιμώξεων κατώτερου αναπνευστικού συστήματος
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
σκέψεις από τη διδακτική μας εμπειρία
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤO Food and beverage department
Γεώργιος Απλαδάς 2ο Μάθημα 20/03/2017
Food and Beverage Operations and Management
Πειραματικο ΓΕ.Λ. Πατρων
رگرسيون Regression.
Τράπεζα Τροφίμων Food Bank   Οι Εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά Τράπεζα Τροφίμων   Η συλλογή τροφίμων έχει.
Τηλεόραση και Παιδί!!!.
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ανοιχτά Δεδομένα στην Ελλάδα: από το Παρόν στο Μέλλον
Slow APSP.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα των εφήβων.

1.Πόσα γεύματα παίρνετε την ημέρα; Τα τρία βασικά (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) Ένα Δύο Περισσότερα από τρία Αγόρια

κορίτσια

2. Θεωρείτε το πρωινό σημαντικό; Αγόρια Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

3. Λαμβάνετε πρωινό στο σπίτι; Αγόρια Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

4. Εάν ναι, πόσες ημέρες την εβδομάδα; Αγόρια Καθημερινά 2-3 μέρες 4-7 μέρες Αγόρια

κορίτσια

5. Τι περιλαμβάνει συνήθως το πρωινό σας; Αγόρια

κορίτσια

6.Τρώτε δεκατιάνο; Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

7.Αν ναι Αγόρια Το αγοράζετε από το κυλικείο Άλλο Το φέρνετε από το σπίτι Άλλο Αγόρια

κορίτσια

8.Τι περιλαμβάνει συνήθως το δεκατιανό σας; Τοστ Κουλούρι Κρουασάν Πίτσα Αγόρια

κορίτσια

9.Το απογευματινό κατά τη γνώμη σας είναι απαραίτητο; Αγόρια Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

10.Τι περιλαμβάνει συνήθως το απογευματινό σας; Φρούτα Ψωμί Μπισκότα Χυμό Αγόρια

κορίτσια

11.Τρώτε πάντα μεσημεριανό; Αγόρια Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

Αν όχι, γιατί; Δεν προλαβαίνω Δεν το θεωρώ απαραίτητο Άλλο Αγόρια

κορίτσια

13.Προτιμάτε περισσότερο: Αγόρια Το σπιτικό φαγητό Το έτοιμο φαγητό έξω από το σπίτι Αγόρια

κορίτσια

14.Πόσο συχνά την εβδομάδα καταναλώνετε έτοιμο φαγητό (fast food) 1-2 φορές 3-5 φορές 5-7 φορές Αγόρια

κορίτσια

15.Ποια προβλήματα πιστεύετε ότι δημιουργεί το γρήγορο φαγητό (fast food) ; Παχυσαρκία Ψυχολογικά Αγόρια

κορίτσια

16.Πόσα φρούτα καταναλώνετε την ημέρα; Κανένα 1-2 φρούτα 3 φρούτα Αγόρια

κορίτσια ί

17.Καταναλώνετε καθημερινά γλυκά; Αγόρια Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

18.Αν ναι, πόσα; Ένα Δύο Περισσότερα από 3 Αγόρια

κορίτσια

19.Συνοδεύετε τα γεύματά σας με σαλάτες λαχανικών; Ποτέ Σπάνια Συχνά Πάντα Αγόρια

κορίτσια

20.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε κοτόπουλο; Καμία Μία Δύο Περισσότερες από δύο Αγόρια

20.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε κοτόπουλο; Καμία Μία Δύο Περισσότερες από δύο Αγόρια

κορίτσια

Αγόρια 21.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε όσπρια; Καμία, Μία Δύο, Περισσότερες από δύο Αγόρια

κορίτσια

Πόσες φορές τη εβδομάδα καταναλώνετε κόκκινο κρέας; Καμία Μία Δύο Περισσότερες από δύο Αγόρια

κορίτσια

Αγόρια 23.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε γαλακτοκομικά; Καθημερινά, Καμία Μία, Δύο Περισσότερες από δύο Αγόρια

κορίτσια ί

24.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε ψάρια; Καμία Μία Δύο Περισσότερες από δύο Αγόρια

κορίτσια

25.Πόσες φορές την εβδομάδα καταναλώνετε ζυμαρικά; Καθημερινά Καμία Μία Δύο Περισσότερες από δύο Αγόρια

κορίτσια

26.Καταναλώνετε καθημερινά ψωμί; Αγόρια Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

27.Αν ναι, τι είδους; Λευκό Μαύρο Αγόρια

κορίτσια

28.Πόσα ποτήρια νερό καταναλώνετε την ημέρα; Λιγότερα από 6-8 ποτήρια 6-8 ποτήρια Περισσότερα από 6-8 ποτήρια Αγόρια

κορίτσια

29.Γνωρίζετε τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής; Αγόρια Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

30.Αν ναι, σε ποιο βαθμό τους εφαρμόζετε; Απόλυτα Λίγο Καθόλου Αγόρια

κορίτσια

31.Επηρεάζει το άγχος την διατροφή σας; Πολύ Λίγο Καθόλου Αγόρια

κορίτσια

32.Γνωρίζετε τι είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα; Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

33.Γνωριζετε ότι στην αγορά τροφίμων κυκλοφορούν μεταλλαγμένα; Ναι Όχι Αγόρια

κορίτσια

34.Ελέγχετε τις ετικέτες τροφίμων όταν ψωνίζετε; Πάντα Μερικές φορές Ποτέ Αγόρια

κορίτσια

35.Συνήθως ελέγχετε τα προϊόντα ως προς: (σειρά προτεραιότητας) Ημερομηνία λήξης, Τις θερμίδες Τα συντηρητικά, Τα συστατικά Χώρα προέλευσης, τα πρόσθετα Αγόρια

κορίτσια

Αγόρια 36.Πού πιστεύετε ότι έχουν επιπτώσεις τα μεταλλαγμένα; Στην υγεία, Στο περιβάλλον Και στα δύο, Πουθενά Αγόρια

κορίτσια

37.Πόσο συχνά γυμνάζεστε; Καθημερινά Καθόλου Δύο φορές την εβδομάδα Περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα Αγόρια

κορίτσια

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Τα αποτελέσματα της έρευνας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Πατρών κρίνονται ικανοποιητικά. Οι μαθητές επέδειξαν υψηλό βαθμό ενημέρωσης σχετικά με τους διατροφικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν την εποχή μας. Συγκεκριμένα τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια δήλωσαν στο μεγαλύτερο μέρος τους ότι λαμβάνουν καθημερινά τρία γεύματα, αποδίδοντας ιδιαίτερη φροντίδα και στη πρωινή αλλά και στη μεσημεριανή διατροφή τους. Παράλληλα το σπιτικό φαγητό κατέχει πρωτεύουσα θέση στην επιλογή τους ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά καταναλώνονται επαρκώς.

Οι κανόνες της μεσογειακής διατροφής αν και δεν τους είναι πλήρως γνωστοί, εντούτοις οι μαθητές τους ακολουθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Ταυτόχρονα πολύ ενθαρρυντική είναι η γνώση τους για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τις επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον .Τέλος αναδεικνύουν τον καταλυτικό ρόλο της καθημερινής άσκησης στη ζωή των νέων ανθρώπων.

Επειδή λοιπόν η διατροφή μας είναι ο καθρέφτης μας η κουλτούρα μας και η προσωπικότητα μας η ίδια, σε μια εποχή γεμάτη διατροφικούς εφιάλτες , οφείλουμε όλοι μας να επαγρυπνούμε και να επιδεικνύουμε την επιβαλλόμενη σύνεση ώστε να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό την υγεία μας

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος.