ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα
ΤΟ ΝΕΡΟ.
Θα σας εξηγήσω εγώ παιδιά μου! Κι εγώ το ένιωσα. Τι φταίει άραγε;
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Ερευνώ & ανακαλύπτω στ δημοτικου
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Λασκαρίδου Λίνα Ζαχαριάδου Αναστασία Αϊδινίδου Εύη Ζαχαριάδου Εύα Μυρτολλάρι Όλγα.
Από τι αποτελείται το αίμα;
Υπεριώδης και Υπέρυθρη ακτινοβολία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α
ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στη Γη, βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του Tο περιβάλλον του ανθρώπου: Φυσικό.
ΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΟΓΚΑ ΚΕΛΛΥ
Ανάλυση του λευκού φωτός και χρώματα
Σήμερα θα μιλήσουμε για τη Φωτοσύνθεση
Η τρυπα του οζοντοσ Εργασία των μαθητών: Γιάννη Πολυράβα, Κωνσταντίνος Τσερκέζη Γιάννη Χαντζηκωνσταντίνου.
Το φως …όπως το εξήγησε ο Maxwell
Υδράργυρος (Hg) Τι προκαλεί; Αρμπούζη Γεωργία Τάξη Β’1.
Προϋποθέσεις Φωτοσύνθεσης
Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης
Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη
8.3 ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ 8.4 ΤΟ ΧΡΩΜΑ.
Παρουσίαση για το βίντεο με θέμα «Skin Cancer : What Causes it and Who is at Risk?» (από τη Mayo Clinic)
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5.
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΕΠΛ Ηλεκτρονική Υγεία Γιώργος Ξενοφώντος
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΒΑΙΟΣ Τεχνολόγος Οχημάτων. Άκαυστοι υδρογονάνθρακες (HC) Έχουν τη δική τους ιδιαίτερη οσμή. Με την παρουσία οξειδίων του αζώτου και ηλιακού.
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
IB Topic: 3.8 Photosynthesis
Φωτοσύνθεση Φυσική ΣΤ΄ τάξης.
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Διάσπαση της τροφής Τροφή
Τα τσιγάρα βλάπτουν την Υγεία μας
Ποιοτική και ποσοτική αλλοίωση της σύστασης ή της μορφής των φυσικών, χημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη διατάραξη.
Χημεία και Αέρια θερμοκηπίου
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΤΑ ΦΥΤΑ Ανταλλαγή αερίων οξυγόνου & διοξειδίου του άνθρακα
ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ
Εξασθένιση της στοιβάδας του όζοντος
Τα «βιοτεχνολογικά» μπαλόνια Καραγεώργου Μαρία Βιολόγος 4 ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.
 Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού συστήματος και το λαμπρότερο σώμα του ουρανού. Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με 109 φορές περισσότερο από τη Γη.
ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ Η φωτογήρανση οφείλεται στη μακροχρόνια και παρατεταμένη έκθεση του δέρματος στον ήλιο κατά.
1 Οι ιδιαιτερότητες του Εγκαυματία Εντερική-Παρεντερική Διατροφή 7 ο Εξάμηνο Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης.
Κεφάλαιο 9 Η ατμόσφαιρα.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
ΔΙΑΠΝΟΗ Ο όρος διαπνοή αναφέρεται στην απώλεια νερού από ένα φυτό λόγω εξάτμισής του από τα στόματα των φύλλων. Η απώλεια αυτή αναπληρώνεται από το νερό.
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ.
Το πρόβλημα του όζοντος
ATOMIKH ΘΕΩΡΙΑ ● Η ύλη αποτελείται από εξαιρετικά μικρά σωματίδια: τα άτομα , τα οποία δεν μπορούν να διαιρεθούν (δεν τέμνονται) σε μικρότερα. ● Τα άτομα.
Είδη και κατηγορίες ακτινοβολίας
ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΙΣΗ Η διάσπαση οργανικών ενώσεων σε απλούστερες ενώσεις μέχρι ανόργανα υλικά.
ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ
H ελευθέρωση της ενέργειας
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
ΟξυγOνο Κωσταντίνα κοκκώνη Γ΄2.
Εισαγωγικές έννοιες φωτισμού
Τα παιχνίδια του φωτός (2)
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr.bounartzis
Η διαδικασία δέσμευσης ενέργειας από τον ήλιο
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη Δήμητρα Κυρικλίδου Γιάννης Ξανθοπουλος Γιώργος Παπαδοπουλος Άρης Ράπτης

ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ

Φωτοσύνθεση είναι η διαδικασία κατά την οποία τα πράσινα φυτά και ορισμένοι άλλοι οργανισμοί μετασχηματίζουν τη φωτεινή ενέργεια σε χημική. Κατά την φωτοσύνθεση στα φυτά η φωτεινή ενέργεια δεσμεύεται και χρησιμοποιείται για τη μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα και νερού σε οξυγόνο και ενεργειακά πλούσιες οργανικές ενώσεις, κυρίως υδατάνθρακες.

 Η χημική αντίδραση της φωτοσύνθεσης, λεγόμενη και αντίδραση φωτοσύνθεσης είναι: 6CΟ2 + 12Η2Ο → C6Η12Ο6 + 6O2 + 6Η2Ο + 674 θερμίδες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Υπάρχουν διάφορα είδη καρκίνων του δέρματος, μεταξύ των οποίων το πιο γνωστό ίσως να είναι το μελάνωμα. Το μελάνωμα είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος για τον οποίο υπάρχει θεραπεία αλλά που μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο. Το σημαντικότερο για να υπάρχουν καλές πιθανότητες ίασης είναι να εντοπιστεί όσο πιο νωρίς γίνεται το μελάνωμα. Πώς προκαλείται; Στην επιφάνεια του δέρματος "ζουν" τα μελανοκύτταρα, τα οποία παράγουν μια ουσία, την μελανίνη, η οποία δίνει το μελαμψό χρώμα στο δέρμα μας. Όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο η παραγωγή μελανίνης αυξάνεται. 

ΠΏΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ; ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ; ΠΏΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ; Μην μένετε υπερβολική ώρα στον ήλιο! Αποφεύγετε τον ήλιο ιδιαίτερα μεταξύ των ωρών 10:00 και 16:00 Να χρησιμοποιείτε ρούχα χρωματιστά από βαμβάκι. Να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 και να βάζετε κρέμα ξανά κάθε 2 ώρες ιδιαίτερα όταν μπείτε στο νερό ή ιδρώνετε. Να φοράτε πάντα καπέλο. Μην ξαπλώνετε στον ήλιο για μαύρισμα. Είναι σημαντικό όταν παρατηρείτε κάτι περίεργο στο δέρμα σας θα ήταν καλύτερα να επισκεφτείτε γρήγορα ένα δερματολόγο.

ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Υπεριώδης ακτινοβολία ονομάζεται η περιοχή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της οποίας το μήκος κύματος στο κενό, κυμαίνεται περίπου μεταξύ 380-60 νανομέτρων. Υπάρχουν 3 είδη υπεριώδους ακτινοβολίας: UV-A : Είναι το πιο ακίνδυνο είδος. UV-B : Προκαλεί το μαύρισμα, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνη UV- Γ : Είναι το πιο επικίνδυνο είδος της υπεριώδους ακτινοβολίας καθώς με αυτήν έχουν επιτευχθεί εργαστηριακές μεταλλάξεις.