Συγγραφική Ομάδα: Γεώργιος Θεοφ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Πράσινο Σπίτι.
Advertisements

Παραδοτέα WP1 Γ. Σταυρόπουλος Δημόκριτος, Ιούνιος 2014.
ΑΓΩΓΟΙ – ΜΟΝΩΤΕΣ - ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ 02. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 2.4.
Το πώς και το γιατί…. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙKEΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Imac Imac. Οπίσθιος φωτισμός LED. Μια φωτεινή ιδέα. Μέγιστη φωτεινότητα χωρίς αναμονή. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της οθόνης οπίσθιου φωτισμού LED.
«EGG BOX» CONTROL SYSTEM
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΚΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΟΔΟΣ ΦΩΤΟΕΚΠΟΜΠΗΣ _ + (LED)
Arduino  Πρώτη Επαφή Involve me & I learn 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας.
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΦΩΤΟΔΙΟΔΩΝ ΑΣΚΗΣΗ 2 ΜΙΚΡΟΕΛΕΓΚΤΕΣ - ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ Β. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΙV ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κατασκευή – Προγραμματισμός συστήματος έξυπνης κλειδαριάς με τη χρήση μικροελεγκτή Arduino.
Επιστήμη των Υλικών Ενότητα Ε: Χρώμα Κεφάλαιο Ε-5: Άλλα οπτικά φαινόμενα Όνομα Καθηγητή: Αικατερίνη Πομόνη Τμήμα Φυσικής.
Barcodes EAN και το σύγχρονο ελληνικό φαρμακείο EAN Σήμανση φαρμακευτικών προϊόντων με barcodes EAN και το σύγχρονο ελληνικό φαρμακείο Γιώργος Δημητρακόπουλος.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προηγμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : Νανοηλεκτρονική & Εφαρμογές Δ. ΤΡΙΑΝΤΗΣ.
Basic Settings 1st Exercise Program Appendix Hardware More Exercise Software Ρύθμιση του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων Σειριακή Θύρα COM 2 στον προγραμματιστή.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
1 ΕΚΠΑ Διακρατικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενδαγγειακές Τεχνικές» Ενδαγγειακές τεχνικές στην αντιμετώπιση αγγειακών παθήσεων Αγγειοχειρουργική.
Είδη φωτογραφικών μηχανών Στα πλαίσια του μαθήματος Φωτογραφίας στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, στα Δ.ΙΕΚ Σπάρτης Ρήγου Θάλεια.
Ηλεκτροτεχνικές Εφαρμογές Ενότητα 6: Ηλεκτρικοί Θερμοσυσσωρευτές Γεώργιος Χ. Ιωαννίδης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό.
ΠΟΛΙΤΙΚΟ MARKETING Δρ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΔΡΟΛΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
ΜΙΚΡΟΕΛΕΓΚΤΕΣ-ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ
Προϊοντικά χαρακτηριστικά
MSc Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Hλεκτρικά Κυκλώματα 6η Διάλεξη.
εντοπισμός προβλήματος Κώφωση: η πλήρης ή μερική απώλεια της ικανότητας της ακοής. Αποκαλείται «αόρατη αναπηρία», αφού δεν μπορεί κάποιος να την.
Καλωσορίζουμε την τάξη των
Θεωρία.
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΦΗΣ
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
Έλεγχος LED μέσω του Slide Bar
Γνωριμία με το περιβάλλον Βασικές δυνατότητες/λειτουργίες
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓAIΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ.
Εισαγωγη στουσ η/υ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Επιστήμη των Υλικών Ενότητα Ε: Χρώμα
Χρυσόστομος Φ. Κωνσταντός Επικουρικός Επιμελητής Ε.Σ.Υ.
 Να γνωρίζετε τα διάφορα είδη λαμπτήρων.  Να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε και να αποκωδικοποιείτε τις σημάνσεις στις συσκευασίες των λαμπτήρων.  Να.
Ψηφιακή Σχεδίαση εργαστήριο
Τα μέρη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Τεχνολογικεσ εξελιξεισ στο υλικο υπολογιστων
Ημερίδα για τους Διαδραστικούς Δεκέμβριος 2010 Ειρήνη Περυσινάκη
7: Προστασία Περιβάλλοντος
Αχιλλέας Γερόπουλος Διοικητής Νοσοκομείου
Χειμερινό εξάμηνο 2017 Έκτη – έβδομη διάλεξη
Official Distributor for Greece and Cyprus
Μάθημα 4: Ο Ήλιος, το μόνο Άστρο που επηρεάζει τη ζωή μας
SeismoPi Γιώργος Ντοκούτσης, Θεοδόσης Μορφίδης, Στέργιος Παγωνίδης,
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ :ΘΥΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Άγγελος Τσακανίκας Μιχάλης Βασιλειάδης Νίκος Σμιτ
غربالگری مجازی پر بازده در زمینه دیودهای نورگسیل آلی
“Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας.
מבנית בחירה בכימיה פיזיקלית- מוליכים מיקרואלקטרוניים וחומרי צבע
“Μπορεί η Αυτοδιοίκηση να κερδίσει το στοίχημα της Ανάπτυξης - Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων.
“Direct ΑΙΓΙΣ” Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
2. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ 2.1.
المادة: ع.ف.ت 3 متوسط.
Εισαγωγή στερεών τροφών και θηλασμός
آشکارسازهای نوری فلز-نیمه‌هادی-فلز
Κατασκευή μακέτας φωτοβολταϊκά - ανεμογεννήτριες
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Να μπορείτε να
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
제3회 전자재료 워크숍 - 그린 에너지 신소재 분야 - 오시는 길 학회장 주최 주관 2009년 8월 7일 포항공과대학교 후원
ΕΝΟΤΗΤΑ 9 ΡΕΛΕ.
Ψηφιακές ΕΙΣΟΔΟΙ/ΕΞΟΔΟΙ και Διακοπές
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΚΦΕ Καρδίτσας.
Datrys Problem – Uwch Haf 2013
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΛΑΜΠΤΗΡΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ
Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής
Χρήστος Δ. Κάρκος, MD, FRCS, EBIR, FEBVS
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Φύλλο Εργασίας 12 Από το Μαγνητισμό στον Ηλεκτρισμό – Μια Ηλεκτρική (ιδιο-)Γεννήτρια Συγγραφική Ομάδα: Γεώργιος Θεοφ. Καλκάνης, Ουρανία Γκικοπούλου, Ευστράτιος Καπότης, Δημήτριος Γουσόπουλος, Ματθαίος Πατρινόπουλος, Παναγιώτης Τσάκωνας, Παναγιώτης Δημητριάδης, Λαμπρινή Παπατσίμπα, Κωνσταντίνος Μιτζήθρας, Αθανάσιος Καπόγιαννης, Δημήτριος Ι. Σωτηρόπουλος, Σάββας Πολίτης Και Τα Μέλη Των Συγγραφικών Ομάδων Των Βιβλίων "Φυσικά - Ερευνώ Και Ανακαλύπτω" Της Ε’ Και Στ’ Τάξης Του Δημοτικού Σχολείου, Από Τα Οποία Έχει Αντληθεί Ένα Μεγάλο Μέρος Του Υλικού Των Φύλλων Εργασίας.

α. Παρατηρώ, Πληροφορούμαι, Ενδιαφέρομαι Είναι ένας φακός που δε λειτουργεί με μπαταρίες αλλά με μια ηλεκτρική γεννήτρια. ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Ο φακός που λειτουργεί με χειροκίνητη ηλεκτρική γεννήτρια και όχι με μπαταρίες έχει ως πλεονέκτημα το ότι με τη χρήση της εξοικονομούμε χρήματα και ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον, ενώ έχει ως μειονέκτημα ότι η ένταση του φωτός και η αυτονομία του φακού εξαρτάται από την περιστροφή της λαβής. Στις ηλεκτρικές γεννήτριες υπάρχουν μαγνήτες που όταν κινούνται δημιουργούν ηλεκτρικό ρεύμα σε αγωγούς.

α. Ενεργώ, Πειραματίζομαι Υλικά: μονωμένο χάλκινο καλώδιο (περίπου 100 μέτρα), 10 μαγνήτες Νεοδυμίου 10x5mm, μολύβι, χαρτόνι, led χαμηλής ισχύος, φιλεζόλ, κολλητική ταινία

Συμπεραίνω, καταγράφω / διατύπωση θεωρίας Αν ένας μαγνήτης κινείται κοντά σε αγωγούς δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτούς. Η ηλεκτρική γεννήτρια λειτουργεί όταν οι μαγνήτες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κινούνται, αλληλεπιδρούν με αγωγούς και δημιουργούν ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτούς. Όσο ταχύτερη είναι η κίνηση των μαγνητών, τόσο μεγαλύτερο είναι το ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργείται. Η περιστροφή της ρόδας θέτει σε κίνηση τον άξονα του δυναμό στον οποίο είναι προσαρμοσμένοι μαγνήτες που περιβάλλονται από πηνίο. Η περιστροφή των μαγνητών δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα στο πηνίο και ανάβει το λαμπάκι που είναι συνδεδεμένο με τα άκρα του. Η καύση του γαιάνθρακα θερμαίνει το νερό στο λέβητα που μετατρέπεται σε υδρατμούς. Αυτοί θέτουν σε περιστροφή τον ατμοστρόβιλο. Στην άλλη άκρη του ατμοστρόβιλου, στο εσωτερικό της γεννήτριας, περιστρέφεται ένας μεγάλος μαγνήτης που περιβάλλεται από πηνίο και έτσι παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα. Το νερό πέφτει από το άνοιγμα του φράγματος που βρίσκεται ψηλά και λόγω της μεγάλης του ταχύτητας θέτει σε κίνηση τον υδροστρόβιλο. Στην άλλη άκρη του υδροστρόβιλου, στο εσωτερικό της γεννήτριας, περιστρέφεται ένας μεγάλος μαγνήτης που περιβάλλεται από πηνίο και έτσι παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα.