Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ερέτριας”

2 Περιγραφή Αντικειμένου :
Η ενεργειακή αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) στο Δήμο Ερέτριας, σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας θα επιτευχθεί με : Την εγκατάσταση νέων λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας, όπου αυτό απαιτηθεί, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, και όποιων φωτιστικών σωμάτων απαιτούνται. Τη λειτουργία "Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας", τουλάχιστον σε επίπεδο κόμβου (pillar) του Συστήματος. Σύστημα προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης). Η Ενεργειακή Αναβάθμιση καλύπτει το σύνολο του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου, σε δρόμους και πλατείες και στο σύνολο της γεωγραφικής του έκτασης. Το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων, ανέρχεται σε σημεία. O Δήμος θα αναζητήσει τις υπηρεσίες και τη χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός), παράλληλα με την συντήρηση του για 12 χρόνια, μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ - Ν. 3855/2010). Παράλληλα ωστόσο διερευνήθηκε, σαν εναλλακτική δυνατότητα, η υλοποίηση του Έργου με 100% δανεισμό (Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων). Στις αναλύσεις ευαισθησίας θα εξαχθούν τα αποτελέσματα και θα κατηγοριοποιηθεί το συνολικό όφελος του Δήμου σε κάθε περίπτωση.

3 Σενάρια Υλοποίησης - Επιλογές Δήμου :
Σενάρια Υλοποίησης - Επιλογές Δήμου : Σενάριο 1 : Αυτοχρηματοδότηση 100%, με χρήση Ιδιωτικών Κεφαλαίων (Μόχλευση), μέσω Εξοικονόμησης Ενέργειας (Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης - ΣΕΑ - και πληρωμή μέσω του αποτελέσματος με KPIs), περιλαμβανόμενης της Λειτουργίας - Συντήρησης, με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών. Πλεονέκτημα : 100% ρίσκο σε Ιδιωτικό Τομέα για τις τεχνολογικές εξελίξεις, 12ετής εγγυητική ευθύνη, αποπληρωμή μόνο μέσω Εξοικονόμησης (Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης, με βάση τον ν. 3855/2010), εγγυημένο έσοδο του Δήμου (12 έτη) και μηδενική χρηματοδοτική συνδρομή του Δήμου. Σενάριο 2 : Μόχλευση πόρων (δάνειο ΟΤΑ) από : α. το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠΔ) με επιτόκιο 4,30 + Euribor και β. ΕΤΕπ με επιτόκιο 3,72 + Euribor. Για να δοθεί δάνειο πρέπει να πληρούνται τα κριτήρια δανειοδότησης του άρθρου 264 του Ν. 3852/10. Πλεονέκτημα : 12 και πλέον έτη αποπληρωμής - Μειονέκτημα : Ανάληψη ρίσκου από το Δήμο, χαμηλότερη εγγυητική ευθύνη (έως 3 έτη), αυξημένη πιθανότητα αστοχίας στην προμήθεια, ανάληψη της ευθύνης για τη λειτουργία - συντήρηση. Στο ΕΣΠΑ δεν προβλέπεται χρηματοδότηση για Αναβάθμιση Υποδομών Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και είναι αμφίβολο και να θα υπάρξουν και πιλοτικά έργα “τύπου ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”. Η συνολική αντιμετώπιση αυτών των επενδύσεων δεν είναι επιλέξιμη. H μόχλευση πόρων μέσω δανείων, των οποίων το ρίσκο αναλαμβάνουν οι Δήμοι θα πρέπει να γίνεται σε μη Ανταποδοτικά Έργα - Υπηρεσίες ή μερικώς ανταποδοτικά, τα οποία δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους και αποπληρώνονται για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Σε όλα τα άλλα Έργα - Υπηρεσίες η ανάληψη του ρίσκου πρέπει να γίνεται από τον Ιδιωτικό Τομέα και η ορθή επίβλεψη της υλοποίησης των στόχων από το Δημόσιο Τομέα, αποτελώντας λύση χαμηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης.

4 Εξωτερικό Περιβάλλον – Εκτιμήσεις ΕΕ :
Τουλάχιστον 7,6 δις € ξόδεψαν στον Οδοφωτισμό οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών μέσα στο Μελέτες δείχνουν ότι θα μπορούσαν να μειώσουν κατά 70% τις δαπάνες συντήρησης των υποδομών τους, εάν ήταν πρόθυμες στην εγκατάσταση φωτισμού νέας τεχνολογίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να βοηθήσει τις πόλεις να βρουν χρηματοδότηση για το εγχείρημα αυτό, κυρίως μέσω του Ιδιωτικού Τομέα. Φανοστάτες προηγμένης τεχνολογίας με λαμπτήρες led, που συνδέονται συστήματα Τηλεδιαχείρισης, παρέχουν τη δυνατότητες παρακολούθησης – προληπτικής συντήρησης - ελέγχουν βλαβών, σχετικά με το πότε πρέπει να αντικατασταθούν ή να διορθωθούν, ή εάν πρέπει να ρυθμισθούν ανάλογα και ορισμένοι διαθέτουν ακόμα και λειτουργία Wi-Fi. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv, η Επιτροπή προσδοκά από τις Ευρωπαϊκές Χώρες να επενδύσουν περισσότερα χρήματα σε υποδομές με δυνατότητα λειτουργία Wi-Fi. Οι τεχνολογικές αλλαγές παρέχουν δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας, μείωση των ρύπων στις πόλεις, και πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης έργων που ανταποκρίνονται στα πρότυπα Ενεργειακής Απόδοσης της ΕΕ (ΣΔΑΕΚ). Πολλές κυβερνήσεις, έχουν αρχίσει να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τους νέας τεχνολογίας φανοστάτες, αφού αποτελούν μια εύκολη αρχή και είναι επίσης εύκολο να δουν και να κατανοήσουν οι πολίτες. Επιπλέον, δελεάζονται από την προοπτική μείωσης του συνολικού κόστους των δαπανών συντήρησης και λειτουργίας, εάν φυσικά οι φανοστάτες με αισθητήρες και λειτουργία Wi-Fi είναι αποτελεσματικοί. Μελέτες της Επιτροπής, εκτιμούν ότι για αυτό το εγχείρημα, και οι πόλεις θα κάνουν απόσβεση μέσα σε διάστημα μιας δωδεκαετίας μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, με Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι το 75% των φανοστατών, που είναι ήδη εγκατεστημένοι στην Ευρώπη, είναι τουλάχιστον 25 ετών και είναι αναγκαία η συντήρησή τους, η οποία αυξάνει επιπλέον το κόστος. Κατά μέσο όρο, οι κυβερνήσεις δαπανούν μεταξύ 30% και 50% των ενεργειακών τους δαπανών για το φωτισμό των δρόμων. Οι δαπάνες αυτές, θα μπορούσαν να μειωθούν τουλάχιστον κατά 50% εάν χρησιμοποιούνταν "έξυπνοι" φανοστάτες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πείσει τις ευρωπαϊκές πόλεις να επενδύσουν σε φανοστάτες νέας τεχνολογίας, τις βοηθά σε μόχλευση πόρων (δάνεια) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τα οποία θα προορίζονται για υποδομές ενεργειακής απόδοσης, με εμπλοκή του Ιδιωτικού Τομέα που θα αναλάβει και 100% το ρίσκο.

5 Σενάρια Υλοποίησης - Επιλογές Δήμου :
Σενάρια Υλοποίησης - Επιλογές Δήμου : Στην περίπτωση που ο Ιδιωτικός Τομέας αναλάβει την ευθύνη και το ρίσκο του Έργου, ο Δημόσιος Τομέας θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών και θα καταβάλλει το τίμημα από την επίτευξη της εξοικονόμησης, μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) και τήρησης συγκεκριμένων και προκαθορισμένων εξαρχής KPIs. Για την εξασφάλιση των πληρωμών δημιουργείται, με απόφαση του ΔΣ, ειδικός (καταπιστευτικός) λογαριασμός - escrow account σε πιστωτικό ίδρυμα (Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα). Ο πάροχος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υποχρεωμένος να καταθέτει, σε αυτόν, μέρος από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, όπως θα καθοριστεί με κανονιστική απόφαση του Δήμου. Στις Συμβάσεις Μεσεγγύησης - Ενεχυρίασης απαιτήσεων της ΣΕΑ, καθορίζονται ουσιώδεις λεπτομέρειες της ΣΕΑ, όπως αναφέρονται στην απόφαση του ΔΣ και περιλαμβάνονται στα Συμβατικά Τεύχη. Αναλυτικότερα : Το θεσμικό πλαίσιο της εκχώρησης ανταποδοτικών τελών, ορίζεται στο άρθρο 43 του ν. 4257/2014 : «Επιτρέπεται η εκχώρηση και η ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη για την εξασφάλιση κάθε είδους δημοσίων συμβάσεων ιδίως έργου, προμήθειας, υπηρεσίας, παραχώρησης, σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατά το ν. 3389/2005 και Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης κατά το ν. 3855/2010, οι οποίες συνάπτονται από τους Δήμους με σκοπό αποκλειστικά την εξυπηρέτηση της αντίστοιχης υπηρεσίας χάριν της οποίας επιβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη». Αναμενόμενο Αποτέλεσμα - Στόχος : Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας του Συστήματος, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής στο Δήμο και στους δημότες. Για την επίτευξη του στόχου, αξιοποιούνται οι διατάξεις του ν. 3855/2010 και η συμμετοχή των Εταιρειών Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών, καθώς επίσης και το πλαίσιο των ΣΕΑ. Η αποπληρωμή του κόστους της Ενεργειακής Αναβάθμισης, θα προέρχεται από το όφελος της εξοικονόμησης που τελικά θα επιτευχθεί (με βάσει την αντιστοίχηση των Φωτιστικών Σωμάτων και τις Τεχνικές Προδιαγραφές του Έργου) και θα είναι ποσοστό (%) επί της υφιστάμενης κατάστασης του Συστήματος Οδοφωτισμού (Συμβατική Κατανάλωση). Ως βάση αναφοράς ορίζεται το έτος 2015, η προβλεπόμενη διάρκεια θα είναι (δώδεκα) 12 ετών και η τελική Εξοικονόμηση Ενέργειας για το χρονικό διάστημα αυτό θα προκύψει από την προσφορά των υποψήφιων Αναδόχων.

6 Καταγραφικά Στοιχεία Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων :
Στους Πίνακες που ακολουθούν, παρατίθενται τα δεδομένα της καταγραφής των φωτιστικών σημείων του Δήμου, με τα βασικά τους χαρακτηριστικά και το σύνολο της κατανάλωσης ενέργειας του Δήμου για το Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (ΦΟΠ - Pillars), όπως δόθηκαν από την εμπορική διεύθυνση του Παρόχου Ενέργειας (ΔΕΗ). ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Δημοτικές Κοινότητες Φωτιστικά Σημεία 20W ECO 25W CFL 250W Hg/Na 400W HQi Προβολείς 400W Halogen 50W 2400W HQI 40W 2000W H alogen Δ.Κ. Ερέτριας 6.114 5.594 520 Δ.Κ. Αμαρύνθου 2.219 2.030 189 Δ.Κ. Γυμνού 2.008 1.837 171 Δ.Κ. Καλλιθέας 22 20 2 Δ.Κ. Άνω Βάθειας 364 333 31 Δ.Κ. Σέτας 329 301 28 Τοποθεσίες 11.056 10.115 941 Πλατεία Ερέτριας 50 Συντριβάνι Ερέτριας 12 Εκκλησία Ερέτριας 40 Πλατεία Αμαρύνθου 4 8 Παραλιακός Πλατεία Γυμνού Εκκλησία Γυμνού Εκκλησία Καλλιθέα Εκκλησία Άνω Βάθεια Γήπεδο Ερέτριας 18 Γήπεδο Αμάρυνθου 36 1 Γήπεδο Γυμνού 48 ΣΥΝΟΛΟ 112 84 108 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ 11.423 2016 Κατανάλωση σε ΚWH Αξία Ενέργειας (1) ΦΠΑ Αξίας Ενέργειας Χρέωση Τέλους ΑΠΕ (2) ΦΠΑ Τέλους ΑΠΕ Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (3) ,00 39.373 78.792 10.243 6.983 Σύνολο Αξίας (1+2+3) ΣΥΝΟΛΟ ΦΠΑ ,72 Ευρώ / KWh 0,14963 ΦΠΑ 0,13

7 Στοιχεία Κατανάλωσης Συμβατικού Συστήματος - Αντιστοίχηση με led :
Το σύνολο της κατανάλωσης του Συστήματος για το έτος βάσης (2015) αναφέρεται στον Πίνακα που ακολουθεί και μέσω της αντιστοίχησης με φωτιστικά τύπου led, εξάγεται : α. Το Ετήσιο Ενεργειακό Όφελος, β. το Ετήσιο Οικονομικό Όφελος και γ. Το Συνολικό Ετήσιο Όφελος, ενώ υπολογίζονται και οι CO2 για το έτος βάσης (2015).

8 Χρηματοοικονομική Ανάλυση - Εξαγωγή Αποτελεσμάτων :
Λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά έξοδα στην υφιστάμενη κατάσταση και σε αυτή που θα διαμορφωθεί, στις ταμειακές ροές και στο συνολικό προϋπολογισμό της υπηρεσίας (περιλαμβανόμενων των εκτιμήσεων των βασικών παραδοχών), εξάγονται: α. Οι κατηγορίες Εξόδων (Υφιστάμενη Κατάσταση), β. Κόστος Κατανάλωσης Υφιστάμενου και Νέου Συστήματος, γ. Υπηρεσίες Ενεργειακής Αναβάθμισης, δ. Εξοικονόμηση ενέργειας σε €, ε. Κόστος Carbon (CO2), στ. Περιβαλλοντολογική Εξοικονόμηση, ζ. Προσδιορισμός του Οφέλους του Δήμου, μέσω της εξοικονόμησης των λειτουργικών δαπανών του έτους βάσης και στη διάρκεια των ετών της Σύμβασης.

9 Φάσεις Υλοποίησης του Έργου :
Φάσεις Υλοποίησης του Έργου : Φάση Α : Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής προς το ΔΣ, για έγκριση της πρότασης "Master Plan : Πρόταση χρηματοδότησης (feasibility study), για Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου”, μετά των δικαιωµάτων προαίρεσης της Αναθέτουσας Αρχής (έως 50%), για την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας της δυνατότητας σύναψης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών πολυετούς διάρκειας, με ιδιώτη. Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής προς το ΔΣ, περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 (εισαγωγή κωδ. Κ.Α εγγράφοντας ως έξοδο στον Κ.Α ποσό ….... € και μεταφορά ιδίου ποσού από τον κωδικό εσόδων Κ.Α : Τέλος Καθαριότητας και Φωτισμού (άρθρο 25 Ν. 1828/89), για Υπηρεσίες Ενεργειακής Αναβάθμισης. Απόφαση ΔΣ για τα θέματα 1 & 2 και αποστολή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο της νομιμότητας. Φάση Β : Μετά την έγκριση από την Αποκεντρωμένη των πράξεων του ΔΣ (Φάση Α), απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για δέσμευση πιστώσεων για τα έτη της Σύμβασης και αποστολή στην Αποκεντρωμένη για έγκριση (αφορούν το Έργο, σύμφωνα με τη εγκεκριμένη Μελέτη). Απόφαση του ΔΣ για την διενέργεια Ανοιχτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού ανάδειξης Φορέα Υλοποίησης του Έργου και αποστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή κοινοποίηση και η διαδικασία προχωράει χωρίς έγκριση (άμεσα εκτελεστή απόφαση). Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για έγκριση όρων του Διαγωνισμού. Φάση Γ : Διενέργεια Διαγωνισμού. Προσυμβατικός Έλεγχος. Σύμβαση.

10 Δυνατότητες - Επιλογές Διαδικασίας Διαγωνισμού Ανάδειξης Αναδόχου :
Δίδονται οι εξής δυνατότητες - επιλογές : Διενέργεια Ηλεκτρονικού Ανοιχτού Διαγωνισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27, του Ν. 4412/2016 (Οδηγίες 2014/24/ΕΕ, 2014/25/ΕΕ, 2014/23/ΕΕ), με κριτήριο Ανάθεσης τη Συμφερότερη Προσφορά, βάσει σχέσης ποιότητας – τιμή. Ταξινόμηση βάση CPV : , , , Ο Διαγωνισμός θα γίνει ύστερα από παρέλευση τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ημερών από την ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης στην υπηρεσία επισήμων εκδόσεων των ΕΚ. Ένταξη στον Ν. 3389/2005 και ειδικότερα στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΕΣΓΔΙΤ) και στη διαδικασία που προβλέπεται από το αναφερόμενο θεσμικό πλαίσιο. Ένταξη στο Πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Συνεργασία με ΕΤΕπ), για διενέργεια Προμήθειας και με τον Δήμο να εξασφαλίζεις τις εμπράγματες εξασφαλίσεις για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων του. Ο Δήμος έχει αυξημένο βαθμό ωριμότητας, είτε να προκηρύξει Ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό, είτε να υποβάλλει πρόταση στην ΕΓΣΔΙΤ, είτε να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης στο ΤΠΔ. Όπως θα φάνηκε στην παρούσα ανάλυση, προτεινόμενο σενάριο είναι αυτό της διενέργειας Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού, με Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Πολυετούς Διάρκειας και αποπληρωμή της επένδυσης με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), σύμφωνα με τον ν. 3855/2010, όπως ισχύει σήμερα. Συμπερασματικά η διαδικασία έχει ως εξής : Έγκριση Αποφάσεων ΔΣ (Μελέτη Βιωσιμότητας & Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και διεξαγωγή Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 και του Ν. 3855/200 σαν Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).

11 Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης Έργου:
Στο ακόλουθο διάγραμμα GANTT αναλύονται όλες οι επιμέρους απαιτούμενες ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση του Έργου. Συμπεριλαμβάνει την Προσυμβατική Διαδικασία (Μελέτες, Αποφάσεις ΔΣ, Ωρίμανση, κλπ) και την Συμβατική Διαδικασία (Διεξαγωγή Διαγωνισμού, Αξιολόγηση Προσφορών, Ανάδειξη Αναδόχου, Υλοποίησης Έργου, Παραλαβή από την Υπηρεσία, κλπ. 16 ΕΤΟΣ 2017 ΕΤΟΣ 2018 Διαδικασίες Υλοποίησης 12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Ανάλυση Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας - Προδιαγραφές Αποφάσεις ΔΣ - Έλεγχος Αποκεντρωμένης Επιλογή Τρόπου υλοποίησης (4412/2016 – ΕΣΔΙΤ) Σύνταξη Συμβατικών Τευχών Έγκριση Συμβατικών Τευχών Διεξαγωγή Διαγωνισμού - Υποβολή Προσφορών Αξιολόγηση - Ενστάσεις - Προσωρινός Ανάδοχος Διαπραγματεύσεις με Ανάδοχο - Προσυμβατικός Υπογραφή Σύμβασης με Ανάδοχο Έναρξη Υλοποίησης Μελέτη Εφαρμογής - Οριστικοποίηση Εγχειριδίων Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεδιαχείρισης, κλπ Εγκατάστασης Συστήματος Ελέγχου, κλπ Αντικατάσταση Φωτιστικών με LED Έλεγχος - Βελτιώσεις συστήματος λειτουργίας Ολοκλήρωση διαδικασιών – Παραλαβή


Κατέβασμα ppt "“Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google