ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να: (α) Ορίζετε το Ηλεκτρικό Ρεύμα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ:ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
Advertisements

1.Ποια είναι τα τρία κύρια μέρη ενός υποδείγματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών Ενεργεία ( είσοδος) Μετάδοση (διαδικασία) Ήχος ( έξοδος)
Α Β ΦΕ6: ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΩΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Πυρίτιο είναι το δεύτερο σε αναλογία στοιχείο στο στερεό φλοιό της Γης. σε αντίθεση με τον άνθρακα δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση.
4Ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ : ΑΤ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 22/01/2014 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ.
4 ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ ΑΤ 1 ΜΑΘΗΜΑ : εφαρμογές πληροφορικής ΜΑΘΗΜΑ : εφαρμογές πληροφορικής Ονοματεπώνυμο : Μπίφσα Ηλίας Ονοματεπώνυμο : Μπίφσα Ηλίας.
ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ Ι Φ Ν
Κυκλώματα ΙΙ Διαφορά δυναμικού.
Εργασία στην πληροφορική
Δυναμικός Ηλεκτρισμός
Διάδοση της θερμότητας στα στερεά Χάρις Χριστοφή
Ήπιες Μορφές Ενέργειας ΙΙ
Τρόποι ηλέκτρισης ενός σώματος
3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
1.4 ΤΡΟΠΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ (1ο μέρος)
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.1 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
2.5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ.
ΔΙΟΔΟΣ Ένα από τα κύρια ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά κυκλώματα.
ΑΓΩΓΟΙ – ΜΟΝΩΤΕΣ - ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ 02. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 2.4.
Σύνδεση ηλεκτρικών αντιστάσεων σε σειρά
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5
3.2 ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΤΥΠΟΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ Ε.Π.ΠΑΙ.Κ
ΔΙΟΔΟΙ.
4. ΔΙΟΔΟΙ 4.2 Δίοδος.
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
(α) αναφέρει τι ονομάζεται διηλεκτρικό υλικό,
ΤΟ ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Ειδικότητα Ηλεκτρολογίας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΑΚΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΩΜ
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΗΝΙΟΥ
3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ Κ. Κουγιουμτζόπουλος.
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ηλεκτρική Αντίσταση είναι η ιδιότητα των υλικών να δυσκολεύουν το πέρασμα του ηλεκτρικού ρεύματος από μέσα τους. Το ηλεκτρικό ρεύμα.
Εισαγωγή στα Ηλεκτρονικά
Ημιαγωγοι Και Εφαρμογες Χιλμη Και Μπουλεντ. ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ; Μερικές φορές κάποια πράγματα ακούγονται εξωπραγματικά και πέρα από.
ΗΜΙΑΓΩΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ-ΔΙΟΔΟΣ ΑΓΩΓΟΙ-ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ-ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Μονωτές Σχεδόν καθόλου ελεύθερα ηλεκτρόνια Κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού Δεν επιτρέπουν.
Ηλεκτρικό Ρεύμα Γαλβανικό Φαραδικό
1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ. 1/6/2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός 1 Αντίσταση αγωγού.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα… Διονύσης Σαββόπουλος
ΦΥΣΙΚΗ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙKOY ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Ο
Στατικός ηλεκτρισμός και ηλεκτρικό ρεύμα
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Ηλεκτρικό ρεύμα.
πώς δημιουργείται το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ; με μια μπαταρία και σώματα που να είναι ΑΓΩΓΟΙ μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, αρκεί να τα συναρμολογήσουμε.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Χωρίς τη μπαταρία δεν θα γινόταν τίποτα
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ) Α
ΕΝΤΑΣΗ ηλεκτρικού ρεύματος
Το πυρίτιο Ιδιότητες και χρήσεις.
PROJECT (ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) (ΗΧΟΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ) B
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΩΜ.
Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) ΔΙΟΔΟΣ ΕΠΑΦΗΣ P-N Συστάδα 2: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Υγεία και.
Αντίσταση αγωγού.
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Ηλεκτρικό κύκλωμα Ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κάθε διάταξη που περιέχει ηλεκτρική πηγή αγωγούς, μέσω των οποίων μπορεί να διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα .
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Ηλεκτρομαγνητική Επαγωγή
*ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ονομάζονται οι ποσότητες που μπορούν να μετρηθούν και χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των φυσικών φαινομένων. Παραδείγματα φυσικών μεγεθών:
Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ Χ αλουμίνιο, ατσάλι, άργυρος, γραφίτης, χαλκός Ποια υλικά ονομάζουμε αγωγοί και ποια μονωτές; Ποια υλικά είναι αγωγοί και ποια.
1 Δυναμικός Ηλεκτρισμός Το ηλεκτρικό ρεύμα. 2 Τι κοινό υπάρχει στη λειτουργία όλων αυτών των συσκευών;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να: (α) Ορίζετε το Ηλεκτρικό Ρεύμα (β) Ορίζετε την Ένταση του Ηλεκτρικού Ρεύματος (γ) Να γράφετε τον τύπο που εκφράζει την Ένταση του Ηλεκτρικού Ρεύματος

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Ηλεκτρικό ρεύμα είναι η ροή ηλεκτρονίων προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ο ρυθμός με τον οποίο κινούνται τα ηλεκτρόνια μέσα σε ένα αγωγό οποιασδήποτε διατομής. Διαφορετικά η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι η ποσότητα του ηλεκτρικού φορτίου που περνά μέσα από αγωγό οπιοασδήποτε διατομής ανά μονάδα χρόνου. Η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος συμβολίζεται με το γράμμα Ι και μετριέται σε Αμπέρ (Α). Εκφράζετε με τον τύπο

Αγωγοί είναι τα υλικά που αφήνουν εύκολα το ρεύμα να περάσει από μέσα τους. Όλα τα μέταλλα και ο άνθρακας είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Μονωτές είναι τα υλικά που δεν αφήνουν το ρεύμα να περάσει από μέσα τους. Τέτοια υλικά είναι το ξύλο , η πορσελάνη, το γυαλί , το πλαστικό κ.α. Ημιαγωγοί είναι τα υλικά που κάτω από ορισμένες συνθήκες αφήνουν το ρεύμα να περάσει. Τέτοια υλικά είναι το Πυρίτιο και το Γερμάνιο που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.