NASA.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Αθηνά» Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ: (Ένα μικρό (σχετικά με τη γη) βραχώδες σώμα σε τροχιά γύρω από τον ήλιο) (Διαστάσεις:
Advertisements

Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μια εργασία των μαθητών του Ε8.
Εργασία Στην Αστρονομία.
Δορυφοροι Εργασία Τεχνολογίας των μαθητών: Φαίης Παΐδα
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!!
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
ΥΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή έξοδος από το εσωτερικό της Γης ή άλλου ουράνιου σώματος που επιτρέπει την έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από.
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ Ν. Κ. Σπύρου Καθηγητή Αστρονομίας.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ‘’ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ‘’
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!! 1.Πόσο μακριά βρίσκεται το φεγγάρι από τη γη; μίλια μίλια μίλια μίλια μίλια.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ
Εργασία των : Μούτσο Αριόνα Παπαδοπούλου Αγγελική Σαπουντζή Βάνα
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
Αστρονομiα και διαστημική!
Τι είναι; Η προηγμένη σύνθεση εξερεύνησης (ACE) είναι μια αποστολή εξερεύνησης που δημιουργήθηκε από τη ΝΑSΑ. Πρόκειται για μια ρομποτική διαστημοσυσκευή,
Διαστείμα Όλγα Χατζιγε ωργίου Μαρία Μυλόρδ ου διαστειμαΔιάστημα Μαρία Μυλόρδου Όλγα Χατζηγεωργίου.
ΦΕΓΓΑΡΙ Η Σελήνη είναι (ο μοναδικός) φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από.
Οι Εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αστρονομία Δαμιανίδου Ε,Ελεύθερας Α,Καραγεωργίου Β, Καραγιαννίδου Μ,Μαντόπουλος Α,Ιονίδου Λ Σχολικό έτος Αριστοτέλειο.
Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος.
Παπαδάκης Φώτης Φάμελλος Πέτρος Β2
ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα Μία παρουσίαση από τον Στέλιο Χριστοφή και τον Βαγγέλη Σούλη.
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012.
Θεοδόσης Ναναυράκης. ΤΟ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ 1 Το Βόγιατζερ 1 πήρε τις πρώτες φωτογραφίες προσεγγίζοντας τον Δία τον Ιανουάριο του Η κοντινότερη προσέγγιση.
Δήμητρα Αντρέου Δήμητρα Αντρέου Γεωργία Ιωαννίδη Γεωργία Ιωαννίδη Ευαγγελία Ζαχαριουδάκη Ευαγγελία Ζαχαριουδάκη Άγια Σκέινεχ Άγια Σκέινεχ Ιούλιος του 1969.Οι.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θεωρείται μοναδικό επίτευγμα της ανθρώπινης διαστημικής εξερεύνησης δίνοντας στους αστροναύτες τη δυνατότητα να ζήσουν και.
Διαστημική τεχνολογία
Υπεύθυνος καθηγητής : Σιμάτος Νικόλαος Έτος 2014 Μαθητές : Γκιόζα Αλέξιος Κοτσερώνης Γεώργιος Καλογεροπούλου Κατερίνα Στέφου Σωσάννα Υφαντή Βικτωρία.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Global Posistioning Sytems (GPS) Στρατής Αβαγιάννης Στρατής Αντωνέλλης Παντελλής Σπάρταλης.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Οι φάσεις της σελήνης.
ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Πέτρος Καϊναδάς Διημερίδα Αστρονομίας 4-5 Απριλίου 2009.
ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ Αντικείμενο, ιστορία και βασικά στοιχεία ωκεανογραφίας.
Το ηλιακό σύστημα και οι πλανήτες
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ. Παράδοξο χαρακτηρίζεται κάθε φαινόμενο το οποίο φαίνεται ν’ αντιβαίνει τους κανόνες της κοινής λογικής, επειδή.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ 1.
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό.
Περιστροφική κίνηση Κυκλική κίνηση Ροπή αδράνειας Ροπή δύναμης
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ;
Ηλιακο συστημα.
Διαστημικά ρομποτικά συστήματα
1ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ)
Εύρεση τοποθέσεων των διαστημόπλοιων Apollo.
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΛΑΒΑΣΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
Θεόδωρος Γιουρτσιχίν Ο Θεόδωρος Νικολάγιεβιτς Γιουρτσίχιν (3 Ιανουαρίου 1959) είναι Ελληνορώσος κοσμοναύτης. Ο γιος του Νικολάι Φιοντόροβιτς Γιουρτσίχιν.
Κεφάλαιο 6 Το ηλιακό μας σύστημα.
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Χρόνος ο Χορόνους» σχολ. Έτος
Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα.
ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

NASA

ΤΗ ΕΙΝΑΙ Η NASA Η NASΑ (Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, συχνά γράφεται στα ελληνικά και ως ΝΑΣΑ) είναι κρατικός Αμερικάνικος οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την αεροναυτική και τη μελέτη του περιβάλλοντος της Γης. Ιδρύθηκε στις 29 Ιουλίου του 1958 με την Πράξη Εθνικής Αεροναυτικής και Διαστήματος. Η έδρα της NASA βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, ενώ όλες οι εκτοξεύσεις των επανδρωμένων και μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων της πραγματοποιούνται στο διαστημικό κέντρο Κένεντι.

Ο ΦΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ NASA Ο Φον Μπράουν γεννήθηκε στης 23 Μαρτίου του 1912 και ήταν Γερμανός φυσικός και μηχανικός με σημαντική συμβολή στη δημιουργία βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων που μετέφεραν τους αστροναύτες στη Σελήνη. Θεωρήθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες ειδικούς σε προβλήματα σχετικά με τα διαστημικά ταξίδια. Μετά τη λήξη του πολέμου το 1945 ο φον Μπράουν και η ομάδα του υπήρξαν ανάμεσα στους δεκάδες Γερμανούς επιστήμονες που οι αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν στις ΗΠΑ ως μέρος της επιχείρησης. Εκεί ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος ερευνών βαλλιστικών βλημάτων ειδικής υπηρεσίας του αμερικανικού στρατού στο Νέο Μεξικό, όπου και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των μέσων στην εξερεύνηση του διαστήματος. Το 1955 απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.

Διαστημικό λεωφορείο Το διαστημικό λεωφορείο εκτοξευόταν κάθετα, φέρνοντας συνήθως πέντε έως επτά αστροναύτες (αν και έχουν μεταφερθεί και οκτώ) και μέχρι περίπου 22.700 κιλά (50.000 λίβρες) ωφέλιμου φορτίου σε χαμηλή γήινη τροχιά. Όταν η αποστολή του τελείωνε, επέστρεφε μέσα στην γήινη ατμόσφαιρα, πετούσε σαν ανεμοπλάνο και προσγειωνόταν οριζοντίως σε προκαθορισμένους διαδρόμους προσγείωσης.

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ Το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι είναι διαστημοδρόμιο, δηλαδή σταθμός εκτόξευσης διαστημικών οχημάτων της NASA στο νησί Μέριτ στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είναι ένα από τα τρία διαστημικά κέντρα όλου του κόσμου που έχουν δυνατότητα υλοποίησης επανδρωμένων αποστολών μαζί με αυτό του Μπαϊκονούρ (στο Καζακστάν, χρησιμοποιείται από τη Ρωσία) και το Ζιουκουάν (στην Κίνα).

Πρόγραμμα Aπόλλων Το πρόγραμμα Απόλλων σχεδιάστηκε για την προσσελήνωση ανθρώπων και την ασφαλή επιστροφή τους στη Γη. Τα Απόλλων 8 και Απόλλων 10 δοκίμασαν διάφορα εξαρτήματα κατά την περιστροφή τους γύρω από τη Σελήνη και επέστρεψαν με φωτογραφίες από τη σεληνιακή επιφάνεια. Στις 20 Ιουλίου 1969το Απόλλων 11 προσσελήνωσε τους πρώτους ανθρώπους, τον Νηλ Άρμστρονγκ και τον Μπαζ Όλντριν. Το Απόλλων 13 δεν προσεληνώθηκε λόγω μηχανικής βλάβης, αλλά εκ θαύματος επέστρεψε ασφαλείς και με εκατοντάδες φωτογραφίες. Οι έξι αποστολές που προσσεληνώθηκαν επέστρεψαν με πλήθος επιστημονικών δεδομένων και περίπου 400 κιλά σεληνιακών δειγμάτων. Εκτελέστηκαν πειράματα μηχανικής εδάφους, μετεωριτικά, σεισμικά, θερμικά, σεληνιακής τοπογραφίας, μαγνητικών πεδίων καιηλιακού ανέμου. Στο πρόγραμμα Απόλλων είχαν λάβει μέρος άτομα και από άλλες χώρες του πλανήτη όπως ο Εμανουέλ Χερναντεζ (Μεξικό) ο Δημήτρης Κρεμαστιώτης (Ελλάδα), Μπαζ Γκαιλαρό (Γαλλία). Σκάιλαμπ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ Η διαστημική στολή θα έχει καινοτόμα υφασμάτινα στρώματα που θα φροντίζουν για τη σωστή θερμοκρασία του σώματος των αστροναυτών. Οι σχεδιαστές έχουν προσέξει ακόμα και τα φερμουάρ στην περιοχή του κορμού τα οποία θα βοηθούν τους αστροναύτες σε διάφορες στάσεις του σώματος -όρθιοι ή καθιστοί. Τα σώματα των αστροναυτών θα αναπνέουν καλύτερα μέσα από ένα Καινοτόμο σύστημα εξαερισμού. Τέλος η νέα στολή διαθέτει ακουστικό επικοινωνίας μέσα στο κράνος για διαρκή επικοινωνία με τους υπόλοιπους αστροναύτες και το προσωπικό εδάφους.

Ο ΝΕΕΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ΝΑΣΑ Ο SLS θα είναι ένας πύραυλος υγρών καυσίμων θα μεταφέρει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα προώθησης επανδρωμένα σκάφη και φορτία. Επιπλέον ο SLS θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο βάρος άρα μεγαλύτερα σκάφη και μεγαλύτερα φορτία. Η δυνατότητα εκτόξευσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων σκαφών και φορτίων σε όσο το δυνατόν πιο μακρινή απόσταση από τη Γη δίνει προσφέρει νέες δυνατότητες στη διαστημική εξερεύνηση. Ένας πολύ ισχυρός πύραυλος θα διευκολύνει παραδείγματος χάριν, μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη ή σε ένα αστεροειδή.

ΑΛΕΞΙΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ