Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ Ευαγγελία Τσακαρδάνου

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ; Οι αστεροειδείς είναι τα μικρά σώματα του Ηλιακού συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η συντριπτική πλειονότητα των αστεροειδών είναι συγκεντρωμένη σε δύο Ζώνες: στην Κύρια ζώνη αστεροειδών κ αι στη Ζώνη του Κάιπερ. Οι αστεροειδείς θεωρούνται κατάλοιπα από τον σχηματισμό του Ηλιακού συστήματος και υπολογίζεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια από αυτούς.

3 Η Κύρια Ζώνη των αστεροειδών βρίσκεται ανάμεσα στον πλανήτη Άρη και Δία και αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη Γη. Ένα περιστατικό που σχετίζεται με τους αστεροειδείς συνέβη την Τρίτη 16/4/2019 όταν ένας αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη και κανείς δεν το κατάλαβε.

4 Η ζώνη, εκτείνεται από 2,1 έως 3,3 Α.Μ. (Αστρονομική Μονάδα *) από τον Ήλιο και περιλαμβάνει περίπου 250.000 αστεροειδείς από τους οποίους μεγαλύτερος είναι ο λεγόμενος πλανήτης νάνος, η Αφροδίτη, η οποία, σε μια έρευνα αποδείχτηκε ότι η μάζα της είναι το 1/3 της συνολικής μάζας ολόκληρης της ζώνης. *Αστρονομική Μονάδα= μονάδα μέτρησης αποστάσεων και είναι ίσο με 149.597.870.700 μέτρα.

5 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google