«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αναγνώριση ενέργειας από Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) και σύγκριση αποβλήτων ως Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (ΑΠΕ) Τεχνολογία Πηγή Αποβλήτων Abbr. Μορφή Ενέργειας.
Advertisements

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «PAY AS YOU THROW» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης Δήμαρχος Χερσονήσου Σεπτέμβριος 2013.
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
Εφαρμογή της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή σε Αθήνα και Κηφισιά Η 1 η πιλοτική στην Ελλάδα LIFE10 ENV/GR/605 Όλγα Σκιάδη, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc.
Γενικές Αρχές Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)
Επαμεινώντας Βουτσάς (1), Κωστής Μαγουλάς (2), Δημήτρης Τασιός (3)
Ολοκληρωμένη Διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Αττική
Πρόληψη – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
«Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης»
«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
ΚΑΥΣΗ RDF ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
2o ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ FORUM: Σκοπός Δημήτριος Τασιός Πρόεδρος του FORUM Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Ποια είναι η επιστημονική και θεσμική αξιολόγηση και ιεράρχηση των διαφόρων μεθόδων διαχείρισης των ΑΣΑ; Γιώργος Αρβανίτης Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.
ΟΙ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ… Ηλιόπουλος Αναστάσης Κλάδου Εύα Κονίδης Ηλίας Φίλη Άννα.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακυκλώστε και σώστε το περιβάλλον!!!
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων Δρ. Ευστράτιος Καλογήρου
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ονομάζουμε την επαναφορά των χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που έχουν σκοπό την ανάκτηση.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
1 Μέγιστη αξιοποίηση χώρων συγκέντρωσης αποβλήτων Μεικτή διαχείριση αποβλήτων - χώροι συγκέντρωσης αποβλήτων (ΧΣΑ)‏
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
Διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Κίμων Χατζημπίρος Αν. Καθηγητής ΕΜΠ 2009.
Εργασία των μαθητών Βασίλη Παπαγεωργιου Ηλία Μαζιανίτη
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Συσκευασία & Περιβάλλον
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Save the world Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης χειρότερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης έχει η Τσεχία αλλά και.
Το Ε. Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η διαχείριση προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΙΑΝΑΚΗ Α1.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Κατερίνα Παπαοικονόμου.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ Κ. Ε. Δ. Ε. ΄ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τσιόπτσιας Κώστας Δ/ντης Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Αλεξανδρούπολη, /01/2016.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ευάγγελος Α. Βουδριάς Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 671.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ 2008/98/ΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ Καθηγητής:
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Υπουργική απόφαση Υ. Α. οικ /2012 Μέτρα και όροι για τη διαχείριση αποβλήτων υγειονομικών μονάδων.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Καθ. Μαρία Λοϊζίδου website: &
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
 Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης.
Η ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας Αστικά Στερεά Απόβλητα Συνέδριο ΚΕΔΕ Ιανουάριος 2015.
Ολοκληρωμένη Διαχείριση ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά Διοργάνωση Ημερίδας 14/3/2012.
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
ΉΧΩΜΑΤΕΡΕΣΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Επεξεργασία και διαχείριση στερεών αποβλήτων
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Επαμεινώντας Βουτσάς (1), Κωστής Μαγουλάς (2), Δημήτρης Τασιός (3)
Διάγραμμα ροής υλικών και παραγωγή αποβλήτων (Worrel- Vesilind, 2012)
Τουρισμός: Διαχείριση ΑΣΑ & Ξενοδοχεία Μηδενικών Αποβλήτων
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Μέθοδοι Επεξεργασίας Απορριμμάτων
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
ΔιαχεΙριση απορριμμΑτων στην Ε.Ε - ΚΥπροΣ
Ιωάννα, Αγγελική, Ειρήνη
Από την θεωρία στην πράξη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΤΕΔΚΝΑ / ΠΟΕ ΟΤΑ
Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ - Λέκτορας ΕΜΠ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
Η εμπειρία της Ανακύκλωσης στο Νησί της Χίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.» «Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»

Οι μονάδες μηχανικής-βιολογικής επεξεργασίας επεξεργάζονται κυρίως σύμμεικτα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) με σκοπό την μηχανική διαλογή των διάφορων ρευμάτων των απορριμμάτων και τη βιολογική σταθεροποίηση του οργανικού μέρους αυτών. Οι μονάδες ΜΒΕ έχουν διαφορετικά προϊόντα, ανάλογα με τον συνδυασμό των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν.

Οι μέθοδοι της Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας (ΜΒΕ), που εφαρμόζονται διεθνώς, είναι οι ακόλουθες: Αερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών Αερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση RDF (Refused Derived Fuel) Αναερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών Βιολογική Ξήρανση

Η εμπειρία στην Ελλάδα από μονάδες Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας είναι οι εξής: Το ΕΜΑΚ στην Καλαμάτα.(μονάδα που έκλεισε με δικαστική απόφαση με παραγωγή μηδαμινής ποσότητας κομπόστ, εξαιτίας του κακού σχεδιασμού και λαθών διαχείρισης) Το ΕΜΑΚ στα Άνω Λιόσια.(Παρά τις δυσκολίες, εκτιμάται ότι με μικρό σχετικά κόστος μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις και προσθήκες νέου εξοπλισμού διαχωρισμού, ώστε η μεγάλη αυτή μονάδα να μπορεί να ανακτά περισσότερο χαρτί και πλαστικό και να μειώσει το παραγόμενο RDF και τα υπολείμματα. Οι παραπάνω αλλαγές θα μπορούσαν να αυξήσουν την δυναμικότητα του ΕΜΑΚ και να συμβάλλουν σημαντικά στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.) Το ΕΜΑΚ στα Χανιά.(Εξυπηρετεί 150.000 κατοίκους και δέχεται ημερησίως περισσότερους από 160 τόνους. Από την άνοιξη του 2005, που ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι το 2010 έχουν ανακτηθεί και πουληθεί στην βιομηχανία της ανακύκλωσης 30.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών χαρτί πλαστικό αλουμίνιο σιδηρούχα και γυαλί, και έχουν οδηγηθεί προς κομποστοποίηση 35.000 τόνοι ζυμώσιμων και οργανικών υλικών.)

Στόχοι μηχανικής επεξεργασίας: μεγιστοποίηση της ανάκτησης των υλικών Προετοιμασία των αποβλήτων για το επόμενο στάδιο της βιολογικής επεξεργασίας Αφαίρεση ανεπιθύμητων συστατικών από τα εισερχόμενα απόβλητα. Προϊόντα μηχανικής επεξεργασίας: Ανακυκλώσιμα: χαρτί, μέταλλα, γυαλί Οργανικό σχετικά απαλλαγμένο από προσμείξεις έτοιμο για βιολογική επεξεργασία Καύσιμο υλικό (RDF)

Στόχοι βιολογικής επεξεργασίας: Παραγωγή βιο-σταθεροποιημένων προϊόντων που μπορούν να διατεθούν σε ΧΥΤΑ ως κύρια υλικά επικάλυψης Παραγωγή προϊόντων τύπου κομπόστ (με χρήση αερόβιων μεθόδων). Παραγωγή βιοαερίου για παραγωγή θερμότητας ή ηλεκτρικής ενέργειας Παραγωγή στερεού καυσίμου καλής ποιότητας (solid recovered fuel).

Τέλος… Από την μαθήτρια: Δήμητρα Πηγαδιώτη.