Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
Advertisements

Το παιδαγωγικό πλαίσιο ενός έργου eTwinning. Το eTwinning προσφέρει προστιθέμενη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από: •Τη Bιωματική Μάθηση •Τα.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Βόλος 18 / 12 / 2013 Τα σχολεία πρωταγωνιστές στην έρευνα: μια καινοτόμος σύμπραξη Σχέσεις σχολείου-οικογένειας/
Γιώργος Γιαλλουρίδης, Παναγιώτης Χριστοδούλου Λεμεσός 2006
Π.Π.Σ.Π.Α Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας Επίπεδο Β
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
Το φαγητό μας. Η άθλησή μας Τα παιχνίδια μας στην άμμο.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
Πανηγύρι Επιστήμης Παρουσίαση για γονείς
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΒ΄. Στόχος Η πρόοδος της κοινωνίας Η ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε πολίτη.
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΣΟΥ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Comenius Regio Comenius Regio “Schools without borders” “Schools without borders”
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Διδακτική Πληροφορικής
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
Τίτλος Προγράμματος: Eκπαίδευση με στόχο την ειρήνη
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
ΕΡΕΥΝ ΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ :ΗΜΕΡΙΔΑ
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
«Το Ελιξήριο των Χριστουγέννων» Δράση Προβολής Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Αθηνών.
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Τίτλος Προγράμματος: ή «Τα παιγνίδια του παππού/ γιαγιά»
 Το 1978 τονίζεται ότι ο θεσμός του Επιθεωρητή είναι ξεπερασμένος, καθώς οι δάσκαλοι εκφράζουν την απαγοήτευσή τους απέναντι στο πρόσωπο του Επιθεωρητή,
Σακελλαρίου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συντελεστές: Εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής
Βαζουμε χρωμα Στην αυλη μαΣ, δινουμε χρωμα Στη ζωη μαΣ!!!
Κινητικότητα Προσωπικού (ΚΑ1)
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Περιγραφή Εκπαιδευτικός, ενόψει του Σαββατοκύριακου, έχει μεταβεί στο νησί όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Τη Δευτέρα, τηλεφωνεί στο Διευθυντή και του.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ομαλη μεταβαΣη απο το νηπιαγωγειο Στο δημοτικο
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Η «ΔΙΑ ΒΙΟΥ» ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η «ΔΙΑ ΒΙΟΥ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
3Ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου (Αγίου Μάρκου)
1ο Γυμνάσιο Μάνδρας Πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ταξίδι στη βιβλιοχώρα» Σχ. έτος
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius 6/θ Δημοτικό Σχ. Καλλιμασιάς Πυκνή Δέσποινα (υπεύθυνη προγράμματος) Λουκάκη Στυλιανή (διευθύντρια )

Περιγραφή της καλής πρακτικής. Το πρόγραμμα που εκπονήθηκε στο σχολείο μας είχε διάρκεια δύο χρόνια. Τίτλος του ήταν «Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του νερού». Συμμετείχαν και άλλες επτά χώρες. Υπήρχε κοινό πρόγραμμα εργασιών ανά μήνα και σε κάθε επίσκεψη παρουσίαση των εργασιών που μας ζητούνταν κάθε φορά από τους Πολωνούς συντονιστές. Στον πρώτο χρόνο ασχοληθήκαμε με τη χρησιμότητα του νερού στη ζωή μας. Στο δεύτερο χρόνο ασχοληθήκαμε με μύθους και παραδόσεις, αθλήματα, ψυχαγωγία σχετικά με το νερό. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Σκοπός της καλής πρακτικής. Να προωθήσει ένα υγιεινό και οικολογικό τρόπο ζωής μέσω της επίγνωσης της σημασίας του νερού για τους συμμετέχοντες και τους αποδέκτες της τοπικής και διεθνής κοινότητας. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Στόχοι της καλής πρακτικής (1/2). Ανάπτυξη πνεύματος οικονομίας και εκμάθηση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας. Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης φαινομένων όπως ξενοφοβία, ρατσισμός, η μη ανοχή και κάθε είδους διάκριση. Βιωματική μάθηση μέσω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων. Απόκτηση γνώσης για τον πολιτιστικό πλούτο των άλλων συμμετεχόντων χωρών μέσω της συλλογής πληροφοριών, υλικών και των επισκέψεων σε αυτές. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Ανάπτυξη της ικανότητας των συμμετεχόντων στις νέες τεχνολογίες. Ανάπτυξη γλωσσολογικών δεξιοτήτων με έμφαση στην επικοινωνία μέσω της αγγλικής γλώσσας. Ανάπτυξη της ικανότητας των συμμετεχόντων στις νέες τεχνολογίες. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Ρόλος του εκπαιδευτικού. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στη διάρκεια της καλής πρακτικής: Ο δάσκαλος είχε οργανωτικό και υποστηρικτικό ρόλο. Σκοπό είχε να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να πάρουν πρωτοβουλίες και να δουλέψουν ομαδικά και ατομικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Ρόλος των μαθητών. Ο ρόλος των μαθητών στη διάρκεια της καλής πρακτικής: Οι μαθητές ήταν οι πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι ίδιοι έκαναν συλλογή πληροφοριών, οργάνωναν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δούλευαν πάνω στο πλάνο που είχαν ετοιμάσει και παρουσίαζαν τη δουλειά τους. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Εμπλοκή τρίτων στην καλή πρακτική. Ενδεχόμενη εμπλοκή των οικογενειών και της κοινωνίας στην καλή πρακτική: Η απήχηση που είχε το πρόγραμμα στην κοινωνία και στις οικογένειες ήταν μεγάλη. Όλοι βοήθησαν όταν τους ζητήθηκε με ενθουσιασμό, πχ Δήμος-πούλμαν, Περιφέρεια- ξεναγό, οικογένειες-φαγητά, Εκπ/κό Σωματείο Καλλιμασιάς- ‘Πρόοδος’, Σύλλογος Γονέων- χρήματα, ΕΜΧ-δώρα, Μediterra-δώρα. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Εμπόδια που παρουσιάστηκαν. Εμπόδια που παρουσιάστηκαν από τη σύλληψη της ιδέας έως την ολοκλήρωση της καλής πρακτικής: Τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, κυρίως λόγω του ότι πρώτη φορά συμμετείχαμε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ξεπεράστηκαν με ομαδική εργασία μεταξύ των εκπ/κών του σχολείου μας, καλή συνεργασία με τους εταίρους, με την Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και Περιφερειακή Διεύθυνση. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Παρουσίαση καλής πρακτικής. Διπλό κλικ πάνω στο power point για να αρχίσει. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές”

Παρουσίαση καλής πρακτικής. Αν θέλετε μπορείτε να μπείτε στη σελίδα www.comeniuswatertour.eu για δείτε όλες τις εργασίες μας.

Αποτίμηση και συμπεράσματα της καλής πρακτικής. Από το πρόγραμμα αυτό που θα μείνει είναι η εμπλοκή όλων των παιδιών σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η συσπείρωση όλων των φορέων για κοινό σκοπό και η επαφή μαθητών και εκπαιδευτικών με άλλες κουλτούρες, πολιτισμούς και εκπ/κά συστήματα. Οι μαθητές κυρίως συνειδητοποίησαν ότι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας από αυτή που ζούσαν μέχρι τώρα. Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".

Δημοσιοποίηση Καλής Πρακτικής. Σχολ. Εφημερίδα, Τοπική εφημερίδα, Δελτίο τύπου, Ανακοίνωση σε τοπικά Μ.Μ.Ε Χίος, 16-18/6/2015 "Καλές Πρακτικές".