Α.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ –ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

ΗΜΕΡΙΔΑ «Λόγος και Αντίλογος για την Επιλογή και Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών : Τάσεις και Προβληματισμοί» Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 Ανάπτυξη Μηχανισμών.
Δεξιότητες Επιστημονικής Μεθόδου
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Οι ΤΠΕ στην εκπ/κή διδακτική διαδικασία Ο υπολογιστής ως γνωστικό εργαλείο Γνωστικά εργαλεία θεωρούνται οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 22-24/10/2007 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δραστηριότητες προσομοίωσης
Κριτική παιδαγωγική & δημιουργία σχολικού κήπου
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι ΤΠΕ στην εκπ/κή διδακτική διαδικασία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Αλέξης Κόκκος. 1. Επικοινωνία στη μητρική γλώσσα 2. Επικοινωνία στις ξένες γλώσσες 3. Μαθηματική ικανότητα και βασικές ικανότητες στην επιστήμη και την.
Claim-Support- Question Iσχυρίζομαι- Υποστηρίζω – Ρωτώ.
Ερευνητικές Εργασίες: Πόσο
Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
Πειθαρχία.
Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Axαΐας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καινοτόμο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Επιμόρφωση εξεταστών τουρκικής γλώσσας Κοινές προδιαγραφές (Επίπεδο Β1-Μέτρια γνώση) ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ Τετάρτη, 15.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Δημόσια ή ανοικτή συζήτηση ή συζήτηση με ακρoατήριο (open forum) Είναι η οργανωμένη συζήτηση ενός αμφιλεγόμενου θέματος από μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία.
Σεμινάριο Τελειοφοίτων Διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Ενότητα 3: Νοσηλευτική Διεργασία. Κοτρώτσιου Ευαγγελία, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, T.E.I. Θεσσαλίας.
Παραδοτέο έργο : Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας ομάδας 2
Συνέντευξη με νήπια.
Αναφορά προόδου ή κατάστασης
Το μοντέλο δομής κοινωνικών παραγόντων του Κ. Roberts
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
Ερμηνευτική προσέγγιση
Διαδικασία Μάθησης Γνωστικές Δεξιότητες
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες και Δημόσιες Σχέσεις
Σχολική διαμεσολάβηση: Πρόληψη και επίλυση της ενδοσχολικής βίας
ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ & ΠΕΙΘΩ.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Διερευνητική ανακαλυπτική μάθηση
Συμμετοχική παρατήρηση Συστηματική παρατήρηση
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
ΕΝΟΤΗΤΑ Δ΄: επίλυση προβλημάτων
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Εργασία για το μάθημα «Συγκίνηση και Νόηση»
Διδασκαλία παραγράφου στο μάθημα της Γεωγραφίας
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ- ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: …………………….. ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Προσχολική Παιδαγωγική
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
Πρακτική άσκηση – μελέτη περίπτωσης
Λήψη απόφασης για Ενεργειακό Σχεδιασμό
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Σχεδιασμοί 1η παρέμβαση.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
ΜΝΗΜΗ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Α.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ –ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ CASE STUDIES Α.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ –ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CASE STUDIES Τι συμβαίνει; Γιατί; Ποια είναι τα προβλήματα; Γιατί αυτά τα προβλήματα; Πού θα συμβούν; Πότε θα συμβούν; Πώς περιγράφουμε ότι είναι έμπειροι;

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CASE STUDIES Ποιο πρόβλημα απαιτεί προσοχή; Γιατί; Ποια προβλήματα έχουν ελάχιστη συνέπεια; Ποιο πρόβλημα μπορεί να αγνοηθεί; Γιατί; Ποιος επηρεάζεται από τα προβλήματα; Ποια είναι τα βασικά ζητήματα που πρέπι να λάβουμε υπ΄όψιν;

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ CASE STUDIES Ποιοι είναι οι τομείς της συμφωνίας; Σύγκρουση; Τι μπορεί να γίνει για την επίλυση των προβλημάτων; Είναι οι αναλύσεις αποδεκτές για το πρόβλημα που παρουσιάζονται; Είναι οι αναλύσεις ρεαλιστικές-με πολιτιστική προσέγγιση, οικονομικές, με πολιτική άποψη; Ποια είναι η καλύτερη "λύση" Γιατί; Πώς στην πορεία δράσης θα αξιολογηθούν;

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Σκεφτείτε ενεργά. Προσεκτικά διερευνήστε μια κατάσταση ή ένα θέμα. Nα είστε ανοικτοί σε νέες ιδέες και διαφορετικές απόψεις. Να είστε ενήμεροι για τις δικές του αντιλήψεις τις πιθανές προκαταλήψεις σας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Συζητήστε τις ιδέες με οργανωμένο τρόπο. Υποστηρίξτε τις απόψεις σας με την χρήση του λόγου και τα αποδεικτικά στοιχεία. Σκεφτείτε στηριζόμενοι σε εννοιολογικούς προσδιορισμούς. Χρησιμοποιείστε σχετικές αρχές στην επίλυση προβλημάτων. Προσφέρετε κατάλληλα επιχειρήματα για να υποστηρίξετε τα συμπεράσματα.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Συγκρατείστε την αρχική υπόθεση χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Ξεχωρίστε την πραγματικότητα που παρουσιάζεται από τη δική σας άποψη. Αξιολογήστε την αξιοπιστία των πηγών που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν μια άποψη. Απαιτείται αποσαφήνιση και κριτική σε ό, τι παρουσιάζεται ως απόδειξη. Να διαχωριστούν οι σχετικές από άσχετες παρατηρήσεις και σημαντικές από απλές παρατηρήσεις και γεγονότα.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Μεταφέρατε ιδέες για νέα πλαίσια και καταστάσεις. Μεταφέρατε ιδέες για νέα πλαίσια και καταστάσεις. Κάντε εύλογα συμπεράσματα βασισμένα στην αιτιολογία που τα υποστηρίζουν. Αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις ή επιλογές. Αναγνωρίστε τα προβλήματα και να αντιμετωπίστε με αντίθετες απόψεις. Απαιτείται έλεγχος και βελτίωση των γενικεύσεων.

Δομή CASE STUDΥ Επιμέρους σκοποί. Ανάπτυξη σεναρίου. Ερωτήσεις. Ανάλυση και συζήτηση. Ενδεικτική βιβλιογραφία.