Γιατί είναι δημοφιλείς οι ΟΒΕΑ;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Advertisements

Στόχοι Δημιουργία power point Ροή & εικόνα στο κείμενο
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Διατροφικές Διαταραχές και εφηβεία
Πώς επηρέασε η εξέλιξη του αθλητισμού τη σύγχρονη μορφή του.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Η κατάσταση στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών:
Η σωστή αντιμετώπιση των Πανελληνίων εξετάσεων
Ντοπινγκ και αθλητισμοσ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Φ Α Ρ Μ Α Κ Ο Δ Ι Ε Γ Ε Ρ Σ Η.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Έχεις άγχος; Είναι φυσιολογικό. Λίγο άγχος είναι ωφέλιμο, γιατί βοηθάει το άτομο να συγκεντρωθεί πολύ καλά και να είναι σε εγρήγορση. Μια καλή αρχή είναι.
ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΑΝΟΡΕΞ ΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
 Προσαρμόζοντας τις προσδοκίες Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι το δυσλεκτικό παιδί τους χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο.
Βασικες Εννοιες Φυσικης _2
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
ANABOΛΙΚΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΜΑΝΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. ΟΜΑΔΑ Β’ Γιωργής Νέττος Κορινα Παρασκευοπούλου Δημήτρης Σκουλούδης.
Διάλεξη 10η ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Μάθημα: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
Σχολ.Ετος: Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.
Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή; Τα αναβολικά στεροειδή είναι συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης. Στους άντρες, η τεστοστερόνη παράγεται από τους όρχεις.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 776 π.Χ. στην πεδιάδα της αρχαίας Ολυμπίας στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Από τότε και στο εξής διεξάγονταν.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Συνέντευξη με νήπια.
Γίνε ειδικός στις ΟΒΕΑ.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Δυο πράγματα χρειάζεσαι να ξέρεις, για να πετύχεις οποιοδήποτε Επίτευγμα…
Ντόπινγκ: Μια Μάστιγα του Αθλητισμού
Εργασία βιολογίας Σχολικό Έτος 2016/17 Γ. Αντώνης Α1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Γίνε "ειδικός" στη χρήση ΟΒΕΑ
ΚΑΛΙΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Το σώμα ως μια μηχανή.
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Το σώμα ως μια μηχανή.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ Σχολικό έτος : Τμήμα : Β2 ΜΑΘΗΤΕΣ: Κακαργιάς Βαγγέλης Θηραίος Γιάννης Γιαννακόδημος Ηλίας.
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Τι είναι τα αναβολικά; Οργανικές χημικές ενώσεις που προάγουν τον αναβολισμό, δηλαδή τις βιοχημικές εκείνες διεργασίες του οργανισμού που οδηγούν σε σύνθεση.
Γίνε ειδικός στις ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση και την εμφάνιση
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΗΘΙΚΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Συμπληρώματα διατροφής
45 μαθήματα ζωής Norvegija – Šiaurės pašvaistė Music: snowdream
Ποιο προϊόν διαφημίζει; – Περιγραφή διαφημιστικού μηνύματος.
Μετρώντας Αντίστροφα..! Στέλλα Πέτρου Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γιατί είναι δημοφιλείς οι ΟΒΕΑ;

«Οι Ουσίες βελτίωσης της Eμφάνισης και της Απόδοσης (ΟΒΕΑ) Ορισμός «Οι Ουσίες βελτίωσης της Eμφάνισης και της Απόδοσης (ΟΒΕΑ) αναφέρονται ως οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για το χτίσιμο των μυών, την απώλεια βάρους και γενικότερα την ενίσχυση της αθλητικής επίδοσης.»

Ορισμός Υπάρχουν 2 είδη ΟΒΕΑ: ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ουσίες Ελέγχονται από τη κυβέρνηση και/ή από κάποιο κυβερνητικό αθλητικό οργανισμό όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τη Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (WADA), επειδή είναι βλαβερές. Δεν είναι δυνατό να αποκτήσει κανείς αυτές τις ουσίες με νόμιμο τρόπο. Παραδείγματα: EPO, στεροειδή αναβολικά, αυξητική ορμόνη 2. ΟΙ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ουσίες Δεν ελέγχονται* και είναι νόμιμα διαθέσιμες σε όλους. Παραδείγματα: παυσίπονα (π.χ ασπιρίνη), συμπληρώματα διατροφής όπως πρωτεϊνούχα σκευάσματα, κρεατίνη, βιταμίνες και μέταλλα*.

Τι επιδιώκουν συνήθως οι άνθρωποι με τη χρήση ΟΒΕΑ; Η βελτίωση στον αθλητισμό είναι πιο εύκολη με ΟΒΕΑ Αθλήματα Επίδοση Εμφάνιση Διατροφή Δουλειά/ Σχολείο/ Πανεπιστήμιο Διατροφή ή συμπληρώματα; Είναι ευκολότερη η αύξηση της επίδοσης με τη χρήση ουσιών 4

Γιατί οι ΟΒΕΑ είναι δημοφιλείς; Τι πιστεύετε; Γιατί νομίζετε πως οι ΟΒΕΑ είναι δημοφιλείς; Σκεφτείτε λόγους και δημιουργήστε μαζί ένα νοητό χάρτη

Περιεχόμενο 2 Ομάδες Μέρος 1: Νοοτροπία Βελτίωσης Πίεσε τον εαυτό σου πέρα από τα όρια του Αθλητές και ΟΒΕΑ- 2 ιστορίες Ο Ρόλος της Διαφήμισης και των Μ.Μ.Ε Οι προσδοκίες που δημιουργούνται απο τη κοινωνία και ο ρόλος των ΟΒΕΑ Μέρος 2: Πώς να αντιμετωπίσετε τη Διαφήμιση Περίληψη της προηγούμενης ενότητας Η εικόνα του ιδανικού σώματος Επίλογος και συνολικό μήνυμα 6

«Citius, Altius, Fortius» Νοοτροπία Βελτίωσης «Citius, Altius, Fortius» (Ολυμπιακό σύνθημα) «Ταχύτερα , υψηλότερα, δυνατότερα» ή μήπως «ομορφότερα, δυνατότερα, καλύτερα»!; 7

Πίεσε τον εαυτό σου πέρα από τα όρια του: η ιστορία της Marion Jones «[...] Η Jones είπε πως ο πρώην προπονητής της, ο Trevor Graham, της έδωσε μια ουσία, λέγοντάς της πως είναι πρόκειται για το διατροφικό συμπλήρωμα λινέλαιο και πως θα πρέπει να βάζει δύο στάγονες κάτω απο τη γλώσσα της. [...]» «Θα έπρεπε να το είχα καταλάβει όταν μου είπε να μη πώ σε κανέναν για το πρόγραμμα συμπληρωμάτων', είπε εκείνη. Είπε επίσης πως παρατήρησε διαφορές στο πώς ένοιωθε το σώμα της και στο πώς αυτό μπορούσε να επανέλθει μετά από τις προπονήσεις, όταν σταμάτησε να παίρνει την ουσία το 2001. [...]» „Η Marion Jones παραδέχετε τη χρήση στεροειδών“ Από Amy Shipley Washington Post Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, 2007 http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/10/04/AR2007100401666_2.html?sid=ST2007100502097

Πίεσε τον εαυτό σου πέρα από τα όρια του: η ιστορία του Lance Armstrong

Πίεσε τον εαυτό σου πέρα από τα όρια του Συγκέντρωσε τους λόγους που οι αθλητές ανέφεραν ότι τους ώθησαν στη χρήση ΟΒΕΑ Ποιούς άλλους λόγους μπορείς να φανταστείς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη χρήση ΟΒΕΑ;

Μάρκετινγκ και Διαφήμιση Πώς η κοινωνία μας κάνει να πιστεύουμε πως πρέπει να είμαστε „ομορφότεροι, δυνατότεροι, καλύτεροι”; Μάρκετινγκ και Διαφήμιση

Νοοτροπία Βελτίωσης - Διαφήμιση - Η κοινωνία μας πιέζει να είμαστε ομορφότεροι, δυνατότεροι, εξυπνότεροι και να μην έχουμε καμία αδυναμία, να είμαστε καλύτεροι από αυτόν που κάθεται δίπλα μας: απλά να είμαστε τέλειοι Εσωτερικεύουμε τις υψηλές προσδοκίες ως δικές μας, παρ’ ‘ολο που αυτές δημιουργούνται από την κοινωνία Είναι δύσκολο να ικανοποιήσουμε αυτές τις προσδοκίες και να μείνουμε ανταγωνιστικοί χωρίς βοήθεια

Ερωτήσεις προς τους εκπαιδευόμενους: Τι υπόσχεται η διαφήμιση; Τι δεσμεύεται να κάνει; 14

Νοοτροπία Βελτίωσης - Διαφήμιση - Νοοτροπία Βελτίωσης - Διαφήμιση - Η κοινωνία μας πιέζει να είμαστε ομορφότεροι, δυνατότεροι, εξυπνότεροι και να μην έχουμε καμία αδυναμία, να είμαστε καλύτεροι από αυτόν που κάθεται δίπλα μας: απλά να είμαστε τέλειοι Εσωτερικεύουμε τις υψηλές προσδοκίες ως δικές μας παρ’ ‘ολο που αυτές δημιουργούνται από την κοινωνία Είναι δύσκολο να ικανοποιήσουμε αυτές τις προσδοκίες και να μείνουμε ανταγωνιστικοί χωρίς βοήθεια Λύση: ΟΒΕΑ; Είναι αυτές οι προσδοκίες ρεαλιστικές;

Λύση: ΟΒΕΑ; Συζητήστε! Ποιά είναι τα επιχειρήματα υπέρ της χρήσης ΟΒΕΑ; Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις; Ποιές; Απάντησε στην ερώτηση αναφορικά με το αν είναι δημοφιλείς. Εναλλακτικές λύσεις: αντιμετώπιση των αυξημένων προσδοκιών 17

Νοοτροπία Βελτίωσης - Διαφήμιση - Νοοτροπία Βελτίωσης - Διαφήμιση - Η κοινωνία μας πιέζει να είμαστε ομορφότεροι, δυνατότεροι, εξυπνότεροι και να μην έχουμε καμία αδυναμία, να είμαστε καλύτεροι από αυτόν που κάθεται δίπλα μας: απλά να είμαστε τέλειοι Εσωτερικεύουμε τις υψηλές προσδοκίες ως δικές μας παρ’ ‘ολο που αυτές δημιουργούνται από την κοινωνία Είναι δύσκολο να ικανοποιήσουμε αυτές τις προσδοκίες και να μείνουμε ανταγωνιστικοί χωρίς βοήθεια Λύση: PAES!? Είναι αυτές οι προσδοκίες ρεαλιστικές?

Είναι ρεαλιστικές οι προσδοκίες που δημιουργούνται απο την κοινωνία; Το Photoshop είναι ο καλύτερος φίλος της διαφήμισης!

Κορίτσια, είναι φυσιολογικό να έχετε λίπος Είναι ρεαλιστικές οι προσδοκίες που δημιουργούνται από τη κοινωνία; -Μέσα κοινωνικής δικτύωσης- Κορίτσια, είναι φυσιολογικό να έχετε λίπος 20

Νοοτροπία Βελτίωσης - Σύνοψη- Η κοινωνία δημιουργεί μια μη ρεαλιστική εικόνα της τελειότητας που προβάλετε από τις διαφημίσεις και τα Μ.Μ.Ε Πρέπει να δείχνεις τέλειος! Πίεσε τον εαυτό σου παραπάνω! Πάντα προσπάθησε σκληρά! Η λύση που η κοινωνία προτείνει: Χρειάζεσαι στήριξη, κάνε χρήση ΟΒΕΑ!

Περισσότερα...την επόμενη φορά! Απορίες; Επισκευθείτε μας στο http://www.safeyou.eu