Firewall Antivirus Antispyware Internet security

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενημερωση για την ασφαλεια του υπολoγιστη σασ και τησ συνδεσησ στο διαδικτυο Στις παρακάτω διαφάνειες θα μιλήσουμε για την ασφάλεια του υπολογιστή και.
Advertisements

ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ.
COMPUTERWORMS.
O ιός Blaster με μήνυμα προς τον Bill Gates
ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα.
Ποια είναι τα είδη των κακόβουλων προγραμμάτων;. Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών;
Τρόπος λειτουργίας κι ασφάλεια
Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.
Microsoft ISA (Internet Security and Acceleration) Server 2004.
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Antivirus 1/7. Τρόποι παγίδευσης ιών Με υπολογιστές-παγίδες Μέσω των δικτύων μεγάλων εταιρειών Από τους απλούς χρήστες 2/7.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
Μεταγωγή και Πολυπλεξία
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο.
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (TROJAN HORSE)
Β΄ Γυμνασίου Σκαβάντζου Λία, ΠΕ19
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
F SECURE VS NORTON. Vs O τίτλος αυτός θα ήταν πιο εύστοχος αν λεγόταν F SECURE vs KASPERSKY vs NORTON. Κι αυτό γιατί στην λίστα των «μεγάλων» antivirus.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η/Υ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΧΝΙΚΗ A.E AGROLINE A.Β.Ε.E AGROPARTS A.E
Οι πρώτες απόπειρες για την δημιουργία ενός διαδικτύου ξεκίνησαν στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Η Ρωσία είχε ήδη στείλει στο διάστημα.
Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Malware και η αντιμετώπισή του.
ΓνωριμΙα με το ΛογισμικΟ του ΥπολογιστΗ
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Πρωτόκολλο https: HyperText Transfer Protocol Secure Χρησιμοποιείται για ασφαλή επικοινωνία Π.χ μια ασφαλή ιστοσελίδα που.
ΙοιΜΑΘΗΤΕΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ. ΓΚΙΚΑ ΕΥΓ. ΜΑΘΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο.
ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Υπεύθυνη Καθηγήτρια
WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι
Οργάνωση Και Λειτουργία Κέντρων Πληροφορικής Επιμέλεια: Γιάννης Τρικαλίτης.
Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος 1ο ΓΕΛ Χορτιάτη
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 7: Προστασία λογισμικού - Ιοί
Β5.1.2 Πρωτόκολλα Επικοινωνίας και Τείχος Προστασίας.
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών.
Personal Firewalls Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Τεχνολογία Firewall Χαρακτηριστικά Personal Firewalls Συγκριτικοί Πίνακες Χρήστος Βενέτης Μάιος 2002.
 Ιός είναι ένα κομμάτι εκτελέσιμου υπολογιστικού κώδικα το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί και να διανεμηθεί σε πολλούς υπολογιστές χωρίς την έγκριση του.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί Λέξεις Κλειδιά: Πρόγραμμ α-ιός (virus), αντιικό πρόγραμμα (antivirus), αντίγραφα ασφαλείας (backup),
Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέµατα ασφάλειας Δημιουργία παρουσίασης: Αθανασία Παπαχρήστου.
Τηλεπικοινωνίες, Διαδίκτυο και Ασύρματη Τεχνολογία.
Δημιουργία εργαστηριακών ασκήσεων τεχνολογίας δικτύων στο λογισμικό προσομοίωσης δικτύων Riverbed. Πτυχιακή Εργασία Τορλαχίδου Σοφία Επιβλέπων καθηγητής:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δραστηριότητα ενότητας 6 επιμόρφωσης επιμορφωτών β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε Κωνσταντίνα Ματσούκα φιλόλογος.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2895 Κωδικός Διαφανειών: MKT110 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γενικό Τμήμα Εργαστήριο Πληροφορικής.
Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Προστασίας Λ.Σ. από κακόβουλο λογισμικό
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Ιοί Υπολογιστών.
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
Ιοι Η Ιστορία Τους.
Ιοί στον Η/Υ.
Κακόβουλο ονομάζεται το λογισμικό που εκ προθέσεως δημιουργήθηκε για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. Τα ψηφιακά αρχεία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν,
Ασφάλεια στο διαδίκτυο!!!
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
«Συμβουλές για παιδιά»
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Προστασία στο διαδίκτυο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Firewall Antivirus Antispyware Internet security ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Firewall Antivirus Antispyware Internet security

FIREWALL Ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να επιτρέπει ή να απορρίπτει πακέτα δεδομένων που περνούν από ένα δίκτυο υπολογιστών σε ένα άλλο.

Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Ένα firewall παρεμβάλλεται ανάμεσα σε δύο δίκτυα που έχουν διαφορετικό επίπεδο εμπιστοσύνης. Το Διαδίκτυο έχει μικρό βαθμό εμπιστοσύνης, το περιμετρικό δίκτυο διαθέτει μεσαίο επίπεδο εμπιστοσύνης ενώ το εταιρικό δίκτυο διαθέτει μέγιστο βαθμό εμπιστοσύνης. Ο σκοπός της τοποθέτησης ενός firewall είναι η πρόληψη επιθέσεων στο τοπικό δίκτυο και η αντιμετώπισή τους.

Η τεχνολογία του firewall εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ακόμη το Διαδίκτυο ήταν σε πρώιμα στάδια. Εκείνη την εποχή είχαν παρατηρηθεί αρκετές "τρύπες" ασφαλείας στο Διαδίκτυο οπότε έπρεπε να βρεθεί μία λύση. Η λύση αυτή ήταν η δημιουργία της τεχνολογίας firewall. Σήμερα σιγά σιγά εδραιώνονται τα firewalls 4ης γενιάς, τα οποία διαθέτουν γραφικό περιβάλλον μέσω του οποίου μπορεί ο χρήστης να κάνει τις επιλογές του όσον αφορά την ασφάλεια του δικτύου του και να θέσει τους κανόνες βάσει τον οποίων θα απορρίπτονται κάποια πακέτα ή συνδέσεις

ANTIVIRUS Αν και οι λεπτομέρειες μπορούν να ποικίλουν μεταξύ των συσκευασιών, το λογισμικό Anti-Virus ανιχνεύει τα αρχεία ή τη μνήμη του υπολογιστή σας για αρχεία που μπορούν να αρχίσουν μια μόλυνση. Τα αρχεία που ψάχνει είναι βασισμένα στις υπογραφές, ή τους ορισμούς, των γνωστών ιών.

Οι κατασκευαστές ιών δημιουργούν συνεχώς νέους και ενημερωμένους ιούς, έτσι είναι σημαντικό ότι υπάρχουν πάντα τα πιο πρόσφατα updates του Anti-Virus υπολογιστή σας. Μερικοί πρόσφατοι ιοί φθάνουν ως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο υποθετικά από isp σας ή το τμήμα τεχνικής υποστήριξης, και περιέχουν μια σύνδεση που υποστηρίζει ότι είναι λογισμικό Anti-Virus. Εντούτοις, η ίδια η σύνδεση είναι στην πραγματικότητα ένας ιός, έτσι θα μπορούσατε να μολυνθείτε με το άνοιγμα του link.

ANTISPYWARE Το antispyware είναι κάτι σαν το antivirus, αλλά δεν προστατεύει στην ουσία από ιούς αλλά από άλλου τύπου κακόβουλα προγραμματάκια που ονομάζονται spyware = είναι αυτά που αποκλέπτουν διάφορες πληροφορίες (κωδικούς, κλπ) και τα στέλνουν κάπου αλλού, χωρίς να "παίρνουμε χαμπάρι".

Συγκεκριμένα τα antispyware προγράμματα, δεν αφήνουν στο να εγκατασταθούν spyware και "επικίνδυνα" πράγματα στον υπολογιστή μας και αντίστοιχα τα ήδη υπάρχοντα που μπορεί να προϋπάρχουν, τα εντοπίζει και τα μπλοκάρει Κολλάνε στον υπολογιστή μας και "αθόρυβα", χωρίς να το καταλάβουμε, μας αποκλέπτουν πληροφορίες και τις στέλνουν σε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό. Για παράδειγμα αν κάνουμε είσοδο στο ebanking μας και έχουμε κολλήσει ένα spyware υπάρχει περίπτωση να υποκλέψει το username και το password μας και να τα στείλει στον δημιουργό του.

Έτσι αυτός θα έχει τα στοιχεία μας και θα μπορεί να εισέλθει κανονικά στο ebanking μας και να μας πάρει τα λεφτά. Το antivirus και ακόμα καλύτερα ένα πρόγραμμα antispyware λοιπόν θα μας σώσει: θα το εντοπίσει εν ώρα υποκλοπής, θα το μπλοκάρει και θα το σβήσει από τον υπολογιστή μας.