DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Διατροφικές Συστάσεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη Πλιάκας Τριαντάφυλλος Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διατροφής
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ Ηλέκτρα Μαρία Ζέρβα.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ :
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ελένη Αλεξοπούλου Ευφροσύνη Αγγέλη
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Μάγ(κ)ιες Μέλισσες ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη είναι μία χημική ουσία, που αυξάνεται στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών.
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
Τι είναι η χοληστερόλη και γιατί μας ενδιαφέρει;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
2 ΔΗΜΟΤΗΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤ ΤΑΞΗ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΑΔΑ:ΚΑΒΟΥΡΟPATTY.  Yγιεινή διατροφή εξασφαλίζει την υγεία αλλά και βελτιώνει την σωματική απόδοση. O καθορισμός της χρήσης.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!. ΠΡΟΤΕΡΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ Αντιθέτως, η φράση «ολικής άλεσης» στη λίστα με τα συστατικά ενός τροφίμου δηλώνει την υψηλή.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Η Σωστή Διατροφή ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αν μέχρι τώρα δεν παρατηρούσες τα συστατικά των τυποποιημένων τροφίμων που συνηθίζεις να καταναλώνεις,
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
Αγωγή υγείας Μεσογειακή Διατροφή Ενότητα 3.8
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Διατροφή & θηλασμός Νάσια Πασχαλέρη Διαιτολόγος-Γεροντολόγος(MSc)
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
BABY BOOM. HOW THE FIRST NINE MONTHS SHAPE THE REST OF YOUR LIFE.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
1 Υδατάνθρακες και Φυτικές Ίνες. Τ Ι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ; Είναι ενώσεις ευρύτατα διαδεδομένες στη φύση με σημαντικό δομικό και λειτουργικό ρόλο Χημικά:
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΟΜΑΔΕΣ & ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΘΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ
Διατροφή και Ασθένειες
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Ορθόδοξη Χριστιανική Διατροφή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS 2010 VS 2015

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΑΚΧΑΡΑ 2010 Περιορισμός της κατανάλωσης των προστιθέμενων σακχάρων που περιέχονται στα προϊόντα ολικής αλέσεως. Τα επεξεργασμένα δημητριακά περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και νάτριο. 2015 Περιορισμός των θερμίδων που προέρχονται από πρόσθετα σάκχαρα. Καταναλώστε ένα πρότυπο διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και νάτριο με περικοπή των τροφίμων και αναψυκτικών που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αυτά τα στοιχεία. Κατανάλωση λιγότερο από το 10% των ολικών θερμίδων ανά ημέρα από πρόσθετα σάκχαρα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ 2010 Κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως τουλάχιστον στο 50% της συνολικής κατανάλωσης δημητριακών Αντικατάσταση επεξεργασμένων δημητριακών με δημητριακά ολικής αλέσεως. Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 6,3 ισοδύναμα επεξεργασμένα δημητριακά ανά ημέρα. 2015 Δεν αναφέρεται πλέον στις βασικές συστάσεις. Τα επεξεργασμένα δημητριακά δεν πρέπει να ξεπερνούν το 50% της συνολικής κατανάλωσης δημητριακών Πηγές επεξεργασμένων δημητριακών Δημητριακά Ψωμί Ρύζι Σιτάρι Γλυκίσματα (μπισκότα, κέικ)

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ 2010 Η βασική σύσταση προτείνει να περιοριστεί η κατανάλωση διαιτητικής χοληστερόλης σε λιγότερο από 300 mg ανά μέρα. 2015 Η βασική σύσταση για τον περιορισμό της χοληστερόλης έχει αναιρεθεί, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι πλέον σημαντικό να εξετάζουμε την χοληστερόλη κατά την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνήθειών.

ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΛΙΠΟΣ 2010 2015 Καμία Αλλαγή Κατανάλωση λιγότερο από το 10% των ολικών θερμίδων από κορεσμένα λιπαρά οξέα. Αντικατάσταση των κορεσμένων με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. 2015 Καμία Αλλαγή

TRANS 2010 2015 Καμία Αλλαγή Ελάχιστη κατανάλωση των trans λιπαρών. Περιορισμός των τροφίμων που περιέχουν στερεά λίπη και μερικώς υδρογονωμένα λίπη 2015 Καμία Αλλαγή

ΣΤΕΡΕΑ ΛΙΠΗ 2010 Μείωση στην πρόσληψη των θερμίδων από στερεά λίπη και πρόσθετα σάκχαρα. Χρήση ελαίων για αντικατάσταση των στερεών λιπών, όπου είναι δυνατόν. Το λάδι καρύδας, φοινικέλαιο και το πυρηνέλαιο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και μερικώς υδρογονωμένα έλαια και περιέχουν τρανς λιπαρά. Για διατροφικούς σκοπούς, θα έπρεπε να θεωρηθούν στερεά λίπη. 2015 Δεν αναφέρεται πλέον στις βασικές συστάσεις. Τα έλαια θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα στερεά λίπη αντί να προστίθενται στη διατροφή.

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 2010 2015 Πηγές φυτικών ινών Φασόλια Μπιζέλια Φρούτα Τα παιδιά και οι ενήλικες θα πρέπει να καταναλώνουν τρόφιμα τα οποία αποτελούν φυσική πηγή φυτικών ινών. 2015 Δεν αναφέρεται στις βασικές συστάσεις. Επιλέξτε ένα διατροφικό πρότυπο το οποίο παρέχει επαρκή ποσότητα φυτικών ινών καθώς αναγνωρίζεται ως ένα θρεπτικό συστατικό μεγάλης σπουδαιότητας. Πηγές φυτικών ινών Φασόλια Μπιζέλια Φρούτα Λαχανικά Δημητριακά ολικής άλεσης

ΠΡΩΤΕΙΝΗ 2010 2015 Πηγές πρωτεϊνών Αντικατάσταση πρωτεϊνούχων τροφών με επιλογές που περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λίπη, θερμίδες και / ή είναι πηγές λίπους. 2015 Η βασική σύσταση προτείνει μια υγιεινή διατροφή που θα συμπεριλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από πρωτεϊνούχες τροφές. Πηγές πρωτεϊνών Ζωικές πρωτείνες (θαλασσινά, άπαχο κρέας, αυγά, γάλα, γαλακτοκομικά) Φυτικές πρωτεΐνες (όσπρια όπως: φασόλια, μπιζέλια, ξηροί καρποί, προϊόντα σόγιας)

ΝΑΤΡΙΟ 2010 Μείωση στην ημερήσια πρόσληψη νατρίου σε λιγότερο από 2,300mg. Περαιτέρω μείωση της πρόσληψης 1.500 mg ανά ημέρα για: •Αφροαμερικανούς •Ενήλικες 51+ •Τα άτομα με υπέρταση, διαβήτη ή χρόνια Νεφρική Νόσο 2015 1.500 mg ανά ημέρα όριο για ενήλικες με προ-υπέρταση. Δεν υπάρχει πλέον μια σύσταση για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ή τους Αφροαμερικανούς ή άτομα με σακχαρώδη διαβήτη ή χρόνια Νεφρική Νόσο.

ΚΑΦΕΙΝΗ 2015 Μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να ενσωματωθεί σε υγιείς διατροφικές συνήθειες. Τρία έως πέντε φλιτζάνια ανά ημέρα 400 mg ανά ημέρα της καφεΐνης Ροφήματα με καφεΐνη μπορεί να περιέχουν θερμίδες από πρόσθετα σάκχαρα. Αποφύγετε την καφεΐνη: • με κατανάλωση αλκοόλ. • εγκυμοσύνη, προσπάθεια για εγκυμοσύνη, θηλασμός. 2010 Δεν υπάρχει κάποια σύσταση

ΑΛΚΟΟΛ 2010 Αν το αλκοόλ καταναλώνεται, θα πρέπει να είναι με μέτρο. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Μέχρι ένα ποτό / ημέρα ΆΝΔΡΕΣ: 2 ποτά / ημέρα Κατανάλωση μόνο από τους ενήλικες βάση της νόμιμης ηλικίας κατανάλωσης. 2015 Καμία αλλαγή

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.eatright.org/ http://health.gov/dietaryguidelines